Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Πολιτική Ομιλία Κωστή Χατζηδάκη στο Περιστέρι.

Σημεία ομιλίας Κωστή Χατζηδάκη στο Περιστέρι.


Κυρίες και Κύριοι,
Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες,


Εδώ και τέσσερις περίπου μήνες που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά μου γυρνώ τις περιοχές της Β’ Αθηνών και το ερώτημα που μου θέτετε δεν είναι Ποιος θα νικήσει στις επόμενες εκλογές, αλλά Πότε θα γίνουν οι εκλογές. Και αυτό γιατί όλοι ξέρουμε ποιος θα νικήσει. Ακόμα και οι αντίπαλοί μας ξέρουν πως θα νικήσει η ΝΔ!


Και αυτό εξηγείται:

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε, ενώ τα ολυμπιακά έργα είχαν καθυστερήσει με το ΠΑΣΟΚ, να επιταχύνει και να διοργανώσει τέλειους αγώνες.

Το δημόσιο έλλειμμα τα τελευταία 4 χρόνια έπεσε από 8% στα 2,5%.

Η ανεργία έπεσε 2 ολόκληρες μονάδες. Πρέπει να πέσει κι άλλο, αλλά έχουμε σίγουρα κάνει μια καλή αρχή.

Έργα κολλημένα εδώ και καιρό (Ιόνια οδός) έχουν αρχίσει να τρέχουν.

Το χωροταξικό σχέδιο ξεκινά.


Για τον απλό πολίτη πάρθηκαν μέτρα που μας επηρέασαν όλους άμεσα:

Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε ρυθμίσει το ΛΑΦΚΑ, εμείς το ρυθμίσαμε. Ρυθμίσαμε τα πανωτόκια, κατεβάσαμε το αφορολόγητο όριο, τήρησαμε και θα τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας για το ΟΓΑ και το ΕΚΑΣ.

Εδώ, στη Δυτική Αθήνα: το μετρό έφτασε στο Περιστέρι και στο Αιγάλεω. Και στον Ελαιώνα ξεκίνησε για πρώτη φορά μια ουσιαστική προσπάθεια αναβάθμισης.


Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια κυβέρνηση που έχει στόχο τον άνθρωπο!


Οι πολίτες θυμούνται και συγκρίνουν. Πριν από εμάς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε την Ελλάδα πρώτη στην ανεργία, πρώτη στη διαφθορά, τελευταία στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων. Το αυτοκίνητο με επιβάτη την Ελλάδα που πήγαινε σε λάθος κατεύθυνση, ήρθε ο Καραμανλής για να το επαναφέρει στη σωστή τροχιά!


Η τακτική του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται ακόμα και σήμερα από σύγχυση και αμετροέπεια:

Ισχυρίζονται ότι είναι προοδευτικοί, αλλά στην παιδεία, ενώ αρχικά ο αρχηγός τους έδειξε να συμφωνεί με τις μεταρρυθμίσεις, στη συνέχεια απέρριψαν κάθε μεταρρύθμιση μένοντας πιστοί στους παλιούς νόμους του ΠΑΣΟΚ αλλά και της παλιάς ΝΔ.

Ισχυρίζονται ότι είναι συνεπείς, αλλά ενώ κάνουν κριτική για την Εμπορική, ξεχνούν ότι οι ίδιοι είχαν πουλήσει την Ιονική, τη θυγατρική της Εμπορικής.

Κάνουν κριτική για τα ομόλογα. Μα από την υπόθεση των ομολόγων δεν χάθηκε ούτε μία δραχμή απ’τα ταμεία, ενώ με την υπόθεση του χρηματιστηρίου δεν έμεινε ούτε ένα σπίτι, ούτε μια οικογένεια που να μην έχασε!


Ο ψηφοφόρος έχει να διαλέξει ανάμεσα στη ΝΔ της συνέπειας και της αποτελεσματικότητας και στο ΠΑΣΟΚ του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας. Στη ΝΔ των μεταρρυθμίσεων και στο ΠΑΣΟΚ που αρνείται χωρίς να προτείνει. Στον Καραμανλή της υπευθυνότητας και αποτελεσματικότητας και στον Παπανδρέου που υποδύεται ένα ρόλο που δεν του πάει, που ισοπεδώνει χωρίς να εμπνέει!
Η απάντηση στο δίλλημα αυτό είναι μία: Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία!


Η βασική μας στόχευση είναι μία: Να πάμε πιο μακριά με μεταρρυθμίσεις! Να φέρουμε την Ελλάδα από την περιφέρεια στην καρδιά της Ευρώπης:

Να συνεχίσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις αποκρατικοποιήσεις. Να ρυθμίσουμε, μετά από κοινωνικό διάλογο, το ασφαλιστικό (που το ΠΑΣΟΚ ισχυριζόταν πως έχει λυμένο ως το 2032!!!)

Να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία. Να τις επεκτείνουμε στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Να συνδέσουμε τα πανεπιστήμια με την παραγωγή.

Να κάνουμε μεγάλες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση. Μια μεγάλη παρέμβαση που θα κάνει τη δημόσια διοίκηση κέντρο εξυπηρέτησης του πολίτη και που θα προσελκύει επενδύσεις αντί να τις απωθεί.

Για το περιβάλλον, να το προστατεύσουμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας αλλά και γιατί το περιβάλλον αποτελεί για την Ελλάδα πολύτιμη πλουτοπαραγωγική πηγή. Εκεί στηρίζεται ο τουρισμός μας.


Δική μου προτεραιότητα, δική μου φιλοδοξία είναι να κάνουμε και μια άλλη, «παράξενη», μεταρρύθμιση. Μια μεταρρύθμιση στη νοοτροπία μας. Να δημιουργήσουμε ένα νέο αξιακό πλαίσιο. Στη θέση της μαγκιάς να βάλουμε το φιλότιμο, στη θέση της ισοπέδωσης την αξιοκρατία, στη θέση του βολέματος την αξιολόγηση. Αν πετύχουμε σ’αυτό, θα προχωρήσουν πιο εύκολα και όλες οι άλλες μεταρρυθμίσεις.


Θέλω και εγώ να συμβάλλω σ’αυτή τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Όχι από τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, αλλά από εδώ, από τη Β’ Αθηνών. Γιατί δε γεννήθηκα ούτε στο Στρασβούργο, ούτε στις Βρυξέλλες, αλλά σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Κρήτης με 120 ανθρώπους. Πήγα στη Νομική της Αθήνας, έγινα επικεφαλής της ΔΑΠ, της ΟΝΝΕΔ. 29 χρονών έγινα Ευρωβουλευτής, ο τέταρτος νεότερος. Τρεις πρόεδροι με εμπιστεύτηκαν. Ο Μητσοτάκης με στήριξε στη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ. Ο Έβερτ με έριξε στα βαθιά νερά της Ευρωβουλής. Ο Καραμανλής δύο φορές με έβαλε στη λίστα για ευρωβουλευτή. Τώρα ζητάω τη δική σας εμπιστοσύνη!


Παρότι έλλειπα τόσα χρόνια είμαι ένας από εσάς. Ξέρω τα προβλήματά σας: τον Ελαιώνα, τα στρατόπεδα ΚΕΒΟΠ, ΚΕΔΒ, 301, το πάρκο Αντώνης Τρίτσης, τα προβλήματα με το πάρκινγκ, το Ποικίλο Όρος, το Ρέμα της Εσχατιάς, το θέμα με την υπογειοποίηση των γραμμών του προαστιακού, τα προβλήματα δουλειάς, εκπαίδευσης. Από τη δυτική Αθήνα πρέπει να ξεκινήσουμε γιατί εκεί βρίσκονται τα προβλήματα όλης της Αθήνας διογκωμένα. Και να φέρουμε καινοτόμες λύσεις, δοκιμασμένες στο εξωτερικό.

Στο Ρότερνταμ, στην Ολλανδία για παράδειγμα, έχουν δείξει πρακτικά ότι νοιάζονται για το περιβάλλον. Για να δώσουν κίνητρα στους πολίτες για ανακύκλωση έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα που οι πολίτες, ανάλογα με την ανακύκλωση που κάνουν, έχουν έκπτωση σε αρκετά καταστήματα και παίρνουν μπόνους.

Στο Μάλμοε, στη Σουηδία, βρήκαν νέα υλικά, με επιδότηση από την ΕΕ, για να βάλουν πράσινο στις ταράτσες, εξοικονομώντας ενέργεια, προστατεύοντας το περιβάλλον, ρίχνοντας τη θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα.

Στον Καναδά οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ενημερώνουν κάθε μέρα τους πολίτες για τα βενζινάδικα που πουλούν φθηνότερη βενζίνη, για τα σούπερ μάρκετ που έχουν φθηνότερα προϊόντα.


Γιατί διστάζουμε να εφαρμόσουμε παρόμοια μέτρα και εδώ;


Μιλάμε για την ακρίβεια. Ας κάνουμε λοιπόν κάτι. Μιλάμε για την ανεργία των παιδιών μας. Γιατί δεν χρησιμοποιούμε σωστά τα χρήματα που παίρνουμε από την ΕΕ. Γιατί δε συνδέουμε τη χρηματοδότηση των ΚΕΚ με τα αποτελέσματα της δουλειάς τους;


Γι’αυτά θα αγωνιστώ. Γιατί η Β’ Αθηνών είναι Ευρώπη! Γιατί η Δυτική Αθήνα είναι Ευρώπη! Γιατί η Ελλάδα αξίζει να είναι στην πρώτη ταχύτητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Κυρίες και κύριοι,


Στην πορεία μου, κουβαλάω μέσα μου τρία πράγματα. Την Κρήτη, την ΟΝΝΕΔ, την Ευρωβουλή. Από την Κρήτη πήρα τους ανθρώπους της, τις μουσικές της, τη λεβεντιά, το φιλότιμο. Από την ΟΝΝΕΔ πήρα τις φιλελεύθερες ιδέες, τις μάχες και τις νίκες, τη λαχτάρα «ο ουρανός να γίνει πιο γαλανός». Από την Ευρωβουλή πήρα την τεχνογνωσία, αλλά κυρίως την περηφάνια του να φοράς τη φανέλα της Εθνικής! Και το πείσμα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, να περάσουμε μπροστά.


Αυτός είμαι. Αυτά είναι τα βιώματά μου, οι ιδέες μου, τα πιστεύω μου. Πιστεύω πως σήμερα χρειαζόμαστε δύο πράγματα για να πετύχουμε. Σύστημα και φιλότιμο. Πολιτικούς που δουλεύουν με σύστημα και που κεντρίζουν το φιλότιμο αυτού του χαρισματικού λαού. Φιλοδοξία μου είναι να αγωνιστώ μ’αυτές τις αρχές, για «να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα»! Και το θέλουμε και το μπορούμε!

Μετάβαση στο περιεχόμενο