Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Πως ένα υδροθεραπευτήριο μπορεί να μετατραπεί σε γεφύρι της Άρτας !!! Αποκαλυπτική απάντηση της Κομισιόν

Πάνω από 5 δισεκατομμύρια δραχμές, υπολογίζονται τα χρήματα τα οποία έχει δώσει μόνο Ευρωπαϊκή Ένωση-χωρίς να συνυπολογιστεί η εθνική συμμετοχή-, για την κατασκευή του υδροθεραπευτηρίου της Κυλλήνης. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και ακόμη δεν έχει λειτουργήσει. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του αρμοδίου Επιτρόπου, Μισέλ Μπαρνιέ, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΕΛΚ Κωστή Χατζηδάκη.


Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στην απάντηση του ο κ.Μπαρνιέ η Επιτροπή ενέκρινε, στα πλαίσια των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων, Προγραμμάτων κοινοτική συγχρηματοδότηση ποσού 1.028.071.979 δραχμών “προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες του υδροθεραπευτηρίου.” Αργότερα και πάλι μέσω των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων εγκρίθηκε συμπληρωματική ενίσχυση 733.337.205 δραχμών “για να ενισχυθεί η φέρουσα κατασκευή του κτιρίου” εξαιτίας του σεισμού που έπληξε την περιοχή.


Στη συνέχεια, στα πλαίσια του 1ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, υπήρξε επιπρόσθετη κοινοτική συγχρηματοδότηση 1.040.000.000 δραχμών, “προκειμένου να πραγματοποιηθεί ότι χρειάζεται για να λειτουργήσει το υδροθεραπευτήριο. ”


Ακολούθησε, δε, νέα κοινοτική συγχρηματοδότηση 2.368.833.076 δραχμών, από το 2ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, προκειμένου αυτή τη φορά, όπως αναφέρει η Κομισιόν, “να ολοκληρωθούν οι εργασίες του συνόλου του εν λόγω υδροθεραπευτηρίου!”


Το συγκεκριμένο έργο παρά το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται πριν από περίπου 30 χρόνια και έχει κοστίσει πανάκριβα, δεν έχει ακόμη λειτουργήσει.


Τελειώνοντας την απάντηση του ο κ.Μπαρνιέ τονίζει ότι η Επιτροπή θα ελέγξει τόσο τα δημοσιονομικά, όσο και οικονομικά δεδομένα του έργου, και θα αποφασίσει όσον αφορά τη λήψη ενδεχόμενων μέτρων, σε περίπτωση που το κέντρο αυτό εξακολουθεί να μην έχει τεθεί σε λειτουργία!


Σχολιάζοντας την απάντηση της Κομισιόν ο κ.Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Στην περίπτωση του υδροθεραπευτηρίου της Κυλλήνης, αξία δεν έχει μόνο το ποσό των χρημάτων που έχουν δαπανηθεί για το συγκεκριμένο έργο αλλά και η λογική της κατασκευής του η οποία δείχνει γιατί η χώρα μας έχει μείνει στην τελευταία θέση της Ε.Ε. Ξεκινάει ένα έργο και δεν τηρείται ούτε ο αρχικός προϋπολογισμός του, ούτε και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του. Γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να έχουν περάσει


σχεδόν τριάντα χρόνια και το υδροθεραπευτήριο της Κυλλήνης να έχει μετατραπεί σε σύγχρονο γεφύρι της …Άρτας”

Μετάβαση στο περιεχόμενο