Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Πρωτοβουλία Χατζηδάκη για καθιέρωση Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας

Πρωτοβουλία για την καθιέρωση Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας ανέλαβε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Κωστής Χατζηδάκης.


Ο κ. Κ.Χατζηδάκης με επιστολή του προς την αρμόδια Επίτροπο κ. Λογιόλα Ντε Παλάθιο επισημαίνει ότι η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη συχνά στρέφει την προσοχή της στις ναυτιλιακές καταστροφές με αποτέλεσμα να πλήττεται η δημόσια εικόνα της εμπορικής ναυτιλίας, αγνοώντας ότι συγκριτικά η εμπορική ναυτιλία παραμένει η πιο οικονομική και η πιο φιλική στο περιβάλλον μορφή μεταφορών.


Στην συνέχεια της επιστολής ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει προς την κ. Ντε Παλάθιο ότι η καθιέρωση Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας θα συμβάλει στην προώθηση των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως αναφέρονται στην Λευκή Βίβλο για το μέλλον της Κοινής Πολιτικής Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Λευκή Βίβλος η οποία εκδόθηκε πρόσφατα επικεντρώνεται στην αναζήτηση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς για να αποσυμφορηθεί το Ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο και.


Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι η καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας, θα ενισχύσει τον κλάδο της ναυτιλίας με την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα και αναφέρει ότι θα μπορούσε να συνδυάζεται με την υπάρχουσα Διεθνή Ημέρα Ναυτιλίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες η αρμοδία Επίτροπος αντιμετωπίζει θετικά την πρωτοβουλία του κ. Χατζηδάκη το οποίο αποτελεί και αίτημα της ναυτιλιακής κοινότητας.
Μετάβαση στο περιεχόμενο