Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη  4η Mαρτίου, 2008
κκ Συντάκτες ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
-Στην Ελλάδα έχουμε 1500 νεκρούς το χρόνο, ο μέσος όρος είναι υψηλότερος από το μέσο όρο της ΕΕ.
-Μετά την εφαρμογή του νέου ΚΟΚ, έχει σημειωθεί μείωση των τροχαίων κατά  13% σύμφωνα με την καταγραφή της Τροχαίας.
-Δίνουμε υψηλή προτεραιότητα στην οδική ασφάλεια και αποτελεί πρώτη φροντίδα του ΥΜΕ.
-Το ΥΜΕ συνεχίζει την προσπάθεια μείωσης των τροχαίων μέσα από τα σχολεία, με διανομή εντύπων στους μαθητές όλων των τάξεων. Μια δεύτερη προσπάθεια είναι αυτή των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής-ΠΚΑ. Έχουμε χρηματοδοτήσει 97 Πάρκα σε όλη την Ελλάδα. Έστειλα επιστολή σε όλους του Δημάρχους που έχουν ΠΚΑ, επειδή τα Πάρκα αντιμετωπίζουν πρόβλημα εγκατάλειψης.
– Μια άλλη προσπάθεια του ΥΜΕ είναι τα μηνύματα μέσω των ΜΜΕ, με διαφημιστική εκστρατεία του Υπουργείου .
Για το 2008 προγραμματίζεται αντίστοιχη διαφημιστική εκστρατεία
για να περάσουμε ένα νέο μήνυμα για την αλλαγή της νοοτροπίας μας.
-Όσα χρήματα και αν δώσουμε, τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν. Γι’ αυτό είχαμε την ιδέα να έλθουμε σε συνεννόηση με την ΕΡΤ και τους ιδιωτικους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, να μας διαθέσουν δωρεάν χρόνο για την προβολή των μηνυμάτων μας.
-Το ΕΣΡ ενέκρινε την προβολή των μηνυμάτων μας από τα κανάλια για δύο μήνες (28 Φεβρουαρίου – 28 Απριλίου) όπου συμπίπτουν η μεγάλη έξοδος της Αποκριάς και η έξοδος του Πάσχα.
-Η συμφωνία αυτή με τα κανάλια, είναι μια μικρή ίσως, αλλά πάντως συνεισφορά στη «μάχη» που όλοι μαζί δίνουμε   για τη μείωση τω θυμάτων της ασφάλτου και θα ήθελα πραγματικά  εκ μέρους της Κυβέρνησης, εκ μέρους της Πολιτείας να πω ένα «μεγάλο ευχαριστώ» στα τηλεοπτικά κανάλια που δείχνουν αυτή την ευαισθησία.  Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αυτό το οποίο κάνουν, όχι για την Κυβέρνηση αλλά για τους πολίτες και πιο πολύ για τους νέους.
ΣΗΜ: ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:  www.yme.gr
 Please consider the environment before printing this e-mail
Παρακαλούμε αναλογιστείτε την περιβαλλοντική σας ευθύνη πριν εκτυπώσετε αυτό το E-mail
Από το Γραφείο Τύπου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη  4η Mαρτίου, 2008

 

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

-Στην Ελλάδα έχουμε 1500 νεκρούς το χρόνο, ο μέσος όρος είναι υψηλότερος από το μέσο όρο της ΕΕ.-Μετά την εφαρμογή του νέου ΚΟΚ, έχει σημειωθεί μείωση των τροχαίων κατά  13% σύμφωνα με την καταγραφή της Τροχαίας.-Δίνουμε υψηλή προτεραιότητα στην οδική ασφάλεια και αποτελεί πρώτη φροντίδα του ΥΜΕ.-Το ΥΜΕ συνεχίζει την προσπάθεια μείωσης των τροχαίων μέσα από τα σχολεία, με διανομή εντύπων στους μαθητές όλων των τάξεων. Μια δεύτερη προσπάθεια είναι αυτή των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής-ΠΚΑ. Έχουμε χρηματοδοτήσει 97 Πάρκα σε όλη την Ελλάδα. Έστειλα επιστολή σε όλους του Δημάρχους που έχουν ΠΚΑ, επειδή τα Πάρκα αντιμετωπίζουν πρόβλημα εγκατάλειψης.- Μια άλλη προσπάθεια του ΥΜΕ είναι τα μηνύματα μέσω των ΜΜΕ, με διαφημιστική εκστρατεία του Υπουργείου .Για το 2008 προγραμματίζεται αντίστοιχη διαφημιστική εκστρατεία για να περάσουμε ένα νέο μήνυμα για την αλλαγή της νοοτροπίας μας.-Όσα χρήματα και αν δώσουμε, τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν. Γι’ αυτό είχαμε την ιδέα να έλθουμε σε συνεννόηση με την ΕΡΤ και τους ιδιωτικους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, να μας διαθέσουν δωρεάν χρόνο για την προβολή των μηνυμάτων μας.
-Το ΕΣΡ ενέκρινε την προβολή των μηνυμάτων μας από τα κανάλια για δύο μήνες (28 Φεβρουαρίου – 28 Απριλίου) όπου συμπίπτουν η μεγάλη έξοδος της Αποκριάς και η έξοδος του Πάσχα.-Η συμφωνία αυτή με τα κανάλια, είναι μια μικρή ίσως, αλλά πάντως συνεισφορά στη «μάχη» που όλοι μαζί δίνουμε   για τη μείωση τω θυμάτων της ασφάλτου και θα ήθελα πραγματικά  εκ μέρους της Κυβέρνησης, εκ μέρους της Πολιτείας να πω ένα «μεγάλο ευχαριστώ» στα τηλεοπτικά κανάλια που δείχνουν αυτή την ευαισθησία.  Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αυτό το οποίο κάνουν, όχι για την Κυβέρνηση αλλά για τους πολίτες και πιο πολύ για τους νέους.  

Μετάβαση στο περιεχόμενο