Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ΣΚΟΥΡΙΕΣ: Άλλη μια παράσταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – άρθρο στην εφημερίδα “Ελευθερία της Κυριακής”

skouries 2Στις Σκουριές βλέπουμε να εκτυλίσσεται άλλη μια παράσταση του θεατρικού ονόματι «ηρωική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Πράξη πρώτη: Η κυβέρνηση επιδεικνύει τη λεβεντιά της ορθώνοντας περήφανα το ανάστημά της απέναντι σε όποιον επιλέξει κάθε φορά να βαφτίσει εχθρό.

Πράξη δεύτερη: Η κυβέρνηση κάνει στροφή 180 μοιρών υπό την πίεση των εργαζομένων, των δανειστών και της ίδιας της πραγματικότητας, σβήνει όλες τις υποτιθέμενες κόκκινες γραμμές της και υποχωρεί στα πάντα. Με το απαραίτητο ηρωικό και λεβέντικο περιτύλιγμα φυσικά.

Πράξη τρίτη: Οι Έλληνες πολίτες και η διεθνής εικόνα της χώρας καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα για την τσάμπα μαγκιά της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου.

Αμφιβάλλετε ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν έτσι; Μα έτσι εξελίχθηκαν και πέρυσι, με τη σύγκρουση, τότε, του κ. Σκουρλέτη με την εταιρία! Φέτος, κρίνοντας από την κυβερνητική υποχώρηση στο ζήτημα της έκδοσης αδειών για την Ολυμπιάδα, βρισκόμαστε ήδη στη μέση της δεύτερης πράξης. Όποια και αν είναι, όμως τελικά, η κατάληξη, ένα είναι το σίγουρο: Η ζημιά έχει γίνει. Οποιοσδήποτε σοβαρός επενδυτής θα το σκεφτεί δύο και τρεις φορές για να έρθει στη χώρα μας. Και αυτό λίγες μέρες αφ’ ότου ο ίδιος ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε στη ΔΕΘ ότι ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να βγούμε από την κρίση είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις!

Φυσικά, το αφήγημα περί Grinvest που επιχείρησε να χτίσει ο πρωθυπουργός δεν θα έπειθε κανέναν, ακόμα και αν δεν προέκυπτε την επόμενη μέρα το πρόβλημα με τις Σκουριές. Διότι έχει αποδειχθεί επανειλημμένως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμάει να υπερασπιστεί τις ιδεοληψίες του παρά να δημιουργήσει ένα κλίμα φιλικό στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. Επιλέγει, στην προκειμένη περίπτωση, να απειληθούν οι 2400 θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει για τις τοπικές κοινωνίες η «Ελληνικός Χρυσός», προκειμένου να κλείσει το μάτι στο στενό κομματικό του ακροατήριο. Και δεν είναι αυτή, βεβαίως, η μόνη περίπτωση. Αρκεί να δει κανείς τις τεράστιες καθυστερήσεις στο Ελληνικό, στο οποίο μετά από 60 χρόνια χρήσης ως αεροδρόμιο προέκυψαν δάση και αρχαιολογικοί χώροι. Αλλά και τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος αφού έβαζε τρικλοποδιές στη συμφωνία για τα περιφερειακά αεροδρόμια μέχρι την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, τώρα επιτίθεται στη Fraport για την κατάσταση στα αεροδρόμια! Κοντολογίς, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Παλιό άλογο περπατησιά δεν αλλάζει!

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αξίζουν περισσότερα από μια κυβέρνηση που κρατά τη χώρα δέσμια των δογματισμών της. Αξίζουν μια κυβέρνηση που θα δίνει απόλυτη προτεραιότητα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, νέων ευκαιριών, νέων προοπτικών για αυτούς και για τα παιδιά τους. Ευτυχώς, είναι ζήτημα χρόνου να την έχουν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο