Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Στα Χανιά η 5η συνάντηση του ΕΛΚ με την Ορθόδοξη Εκκλησία

Ο 5ος Διάλογος της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουνίου 2001, στην Ορθόδοξη Ακαδημία της Κρήτης, η οποία βρίσκεται στο Κολυμπάρι Χανίων. Την απόφαση αυτή έλαβε επίσημα πλέον το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ σε συνεννόηση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Πρόκειται για την τακτική -σε ετήσια βάση- συνάντηση των εκπροσώπων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, απ’ όλον τον κόσμο, με τα μέλη του Προεδρείου του ΕΛΚ και ευρωβουλευτές από όλα τα κόμματα-μέλη του, στη διάρκεια της οποίας συζητούνται και αναλύονται θέματα φιλοσοφικά, θρησκευτικά. καθώς και της επικαιρότητας. Το γενικό θέμα της συνάντησης θα αναφέρεται στην εμβάθυνση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο ρόλο της εκκλησίας και του κράτους.
Οι προηγούμενες συναντήσεις είχαν πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη (1996 και 2000), στη Θεσσαλονίκη (1998) και στις Βρυξέλλες (1999).
Η πρόταση για την πραγματοποίηση του 5ου διαλόγου στην Κρήτη έγινε από την ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.


Μετάβαση στο περιεχόμενο