Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το θέμα της απαγωγής του ανήλικου Αιμιλιανού Σεραφείμ με ερώτηση Χατζηδάκη

Ερώτηση στην Επιτροπή για το θέμα της απαγωγής του ανηλίκου τέκνου της κ. Αλεξάνδρας Τζάνα, ελληνίδας υπηκόου, από τον Λιβανέζο πατέρα του, Ζακ Σεραφείμ καθώς και της παράνομης κατακράτησης του παιδιού κάπου στο Λίβανο, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Ο κ. Χατζηδάκης με την ερώτησή του ζητά να μάθει αν η Ευρωπαϊκή Ένωση “μπορεί με βάση την γενική κοινοτική νομοθεσία ή τις ειδικότερες συμφωνίες με το Λίβανο να συμβάλει με κάποιο τρόπο (όπως π.χ. με διάβημα ή άλλες ενέργειες των υπηρεσιών της στις αρμόδιες αρχές του Λιβάνου) στην άμεση επιστροφή του παιδιού στο νόμιμο κηδεμόνα του που είναι η μητέρα του, εάν ναι ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός ο τρόπος και τι προτίθεται συγκεκριμένα να πράξει;”
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αφού αναφέρει ότι το θέμα απασχολεί έντονα το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και την ελληνική κοινή επισημαίνει ότι η μητέρα του παιδιού ζητεί την επιστροφή του ανηλίκου γιου της Αιμιλιανού Σεραφείμ. Και προσθέτει: “Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η κυρία Τζάνα έχει αποκτήσει την πλήρη επιμέλεια του τέκνου της με την δικαστική απόφαση υπ’ αριθμ. 1231/1999 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έγινε τελεσίδικη στις 2/2/2000, ότι το παιδί είναι Έλληνας υπήκοος και ότι η κράτηση του παιδιού στο Λίβανο από τον πατέρα του είναι εντελώς παράνομη. Ωστόσο ο πατέρας του παιδιού αρνείται όλον αυτόν τον καιρό να το επιστρέψει στην μητέρα του”.


Μετάβαση στο περιεχόμενο