Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

“Στις ελληνικές καλένδες οδηγείται η κατασκευή της Γραμμής 4 (γραμμή U) του Μετρό της Αθήνας” – Δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη

Image-1_12

Ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις ελληνικές καλένδες φαίνεται ότι οδηγείται η κατασκευή της Γραμμής 4 (γραμμή U) του Μετρό της Αθήνας (Γαλάτσι – Πανεπιστήμιο – Κατεχάκι – Μαρούσι), όπως προκύπτει από απάντηση του αναπληρωτή υπουργού κ. Χρήστου Σπίρτζη σε σχετική ερώτησή μου. 

Είναι αλήθεια ότι δεν είχα υψηλές προσδοκίες για την πρόοδο του θέματος το τελευταίο εξάμηνο. Όμως από την αμήχανη απάντηση του κ. Σπίρτζη συνάγεται το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει η προοπτική να προωθηθεί το έργο ούτε και στο μέλλον.

 

Συγκεκριμένα :

1. Το έργο έχει ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ «με προϋπολογισμό που υπολείπεται σημαντικά του συνολικού έργου», σύμφωνα με τον υπουργό. Ταυτόχρονα δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι εθνικοί πόροι, δηλαδή η δημόσια συμμετοχή του έργου, και η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται αν και πότε θα μπορούσε να την εξασφαλίσει.

2. Όσο η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει πρόσθετους κοινοτικούς και ένα σημαντικό τμήμα των εθνικών πόρων για τη χρηματοδότηση του έργου, η «Αττικό Μετρό Α.Ε.» ουσιαστικά δεν μπορεί να υποβάλλει αίτημα για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Σημειώνω ότι η ΕΤΕπ είχε εκφράσει στην προηγούμενη κυβέρνηση θετική διάθεση για να χρηματοδοτήσει το έργο.

3. Τα τεύχη δημοπράτησης του Α’ σταδίου του διαγωνισμού ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Μετάβαση στο περιεχόμενο