Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συναντήσεις στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας, στις Βρυξέλλες

kx_hahn_brussels_19_2_2014Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης είχε σειρά διμερών συναντήσεων χθες Τετάρτη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε. 

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομίας του Ισραήλ Naftali Bennett, με τον οποίον συμφωνήθηκε να συνεχιστεί και να εμβαθυνθεί η στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα καινοτομίας και να επισκεφθεί σύντομα την χώρα μας ο Υπεύθυνος Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Chief Scientist) της κυβέρνησης του Ισραήλ. ..

Επίσης, ο Υπουργός Ανάπτυξης συναντήθηκε με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Johannes Hahn, ο οποίος, σε συνέχεια της επικοινωνίας του με τον Υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη, δεσμεύθηκε στην συνέχιση του προγράμματος Εξοικονομώ κατ’ Οίκον  στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ… Τέλος, εν όψει του Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας που είχε ως κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη την βιομηχανική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Υπουργός Ανάπτυξης συναντήθηκε με εκπροσώπους των κυριοτέρων κλάδων της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας (χημικά, μηχανολογικός εξοπλισμός, τρόφιμα, ηλεκτρική ενέργεια και BUSINESSEUROPE), οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την φθίνουσα ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας. 

kx_israeli_minister_brussels_20_2_2014Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης είχε σειρά διμερών συναντήσεων χθες Τετάρτη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομίας του Ισραήλ Naftali Bennett, με τον οποίον συμφωνήθηκε να συνεχιστεί και να εμβαθυνθεί η στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα καινοτομίας και να επισκεφθεί σύντομα την χώρα μας ο Υπεύθυνος Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Chief Scientist) της κυβέρνησης του Ισραήλ.  Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης στο Ισραήλ είχε  ήδη υπογραφεί συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου και του Ισραηλινού Ταμείου ΥΟΖΜΑ με στόχο την προώθηση της καινοτομίας, βάσει της προόδου που έχει επιτευχθεί στο συγκεκριμένο θέμα με την κυβέρνηση του Ισραήλ.

Επίσης, ο Υπουργός Ανάπτυξης συναντήθηκε με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Johannes Hahn, ο οποίος, σε συνέχεια της επικοινωνίας του με τον Υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη, δεσμεύθηκε στην συνέχιση του προγράμματος Εξοικονομώ κατ’ Οίκον  στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ.  Επίσης, συζητήθηκαν τα θέματα που θα απασχολήσουν το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Συνοχής που θα γίνει στις 25 και 26 Απριλίου στην Αθήνα. Συμφωνήθηκε να συζητηθούν οι πολιτικές για τα αστικά κέντρα, η εφαρμογή των νέων Κανονισμών των Διαρθρωτικών Ταμείων κατά την περίοδο 2014-2020, καθώς και η αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας προς τις ΜμΕ.

Τέλος, εν όψει του Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας που είχε ως κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη την βιομηχανική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Υπουργός Ανάπτυξης συναντήθηκε με εκπροσώπους των κυριοτέρων κλάδων της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας (χημικά, μηχανολογικός εξοπλισμός, τρόφιμα, ηλεκτρική ενέργεια και BUSINESSEUROPE), οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την φθίνουσα ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας. Ο Υπουργός Ανάπτυξης επιβεβαίωσε ότι η αναγέννηση της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας αποτελεί προτεραιότητα για την Ελληνική Προεδρία, στρατηγικός στόχος της οποίας παραμένει πάντοτε η προώθηση της ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο