Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συνάντηση με τη διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)

KX_SETE_FINAL…Το ΔΣ του ΣΕΤΕ υπέβαλε προτάσεις για τροποποιήσεις του επενδυτικού νόμου και προσαρμογές των κινήτρων για τις τουριστικές επιχειρήσεις…Στον τομέα των χερσαίων μεταφορών, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο χρονοδιάγραμμα για την απελευθέρωση των οδικών επιβατικών μεταφορών…Για τις αερομεταφορές, ως το τέλος Οκτωβρίου και μετά από διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς, θα καταρτισθεί το πλαίσιο πολιτικής (policy paper) που θα περιλαμβάνει και την πολιτική τελών αεροδρομίων… Ως το τέλος του έτους θα παρουσιαστεί νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ, με διαχωρισμό των εμπορικών από τις ρυθμιστικές αρμοδιότητες…

 

Θέματα μεταφορών και επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης με τον πρόεδρο Ανδρέα Ανδρεάδη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Το ΔΣ του ΣΕΤΕ υπέβαλε προτάσεις για τροποποιήσεις του επενδυτικού νόμου και προσαρμογές των κινήτρων για τις τουριστικές επιχειρήσεις οι οποίες θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων Πέτρο Σελέκο.

Στον τομέα των χερσαίων μεταφορών, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο χρονοδιάγραμμα για την απελευθέρωση των οδικών επιβατικών μεταφορών. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου το σχετικό νομοσχέδιο θα έχει καταρτισθεί ως το Μάρτιο του 2013 με στόχο η απελευθέρωση της εν λόγω αγοράς να ολοκληρωθεί μέχρι το 2015, αντί του 2019 που προβλέπει ο ισχύων νόμος.

Για τις αερομεταφορές, ως το τέλος Οκτωβρίου και μετά από διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς, θα καταρτισθεί το πλαίσιο πολιτικής (policy paper) που θα περιλαμβάνει και την πολιτική τελών αεροδρομίων. Παράλληλα θα επιδιωχθεί τους προσεχείς μήνες, δηλαδή κατά την περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής, να γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις στα αεροδρόμια της χώρας με στόχο την αναβάθμισή τους ενόψει της επόμενης περιόδου.

Ως το τέλος του έτους θα παρουσιαστεί εξάλλου το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ, με διαχωρισμό των εμπορικών από τις ρυθμιστικές αρμοδιότητες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο