Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συνάντηση με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Neelie Kroes

KX-KROES-300x214

…Η ψηφιακή ατζέντα, οι δράσεις για την Κοινωνία της Πληροφορίας, είναι ένα βασικό μέσο για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Έκανα σαφές λοιπόν,στην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την κυρία Neelie Kroes ότι αυτές οι δράσεις αποτελούν προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση. Ακόμη περισσότερο τώρα που είμαστε στο μέσο μιας πολύ σοβαρής οικονομικής κρίσης. Προσπαθούμε να δουλέψουμε όσο καλύτερα γίνεται, για να καλύψουμε το χάσμα και σε αυτό τον τομέα. Υπάρχουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, η πιο βασική από αυτές είναι η πρωτοβουλία για την «οπτική ίνα στο σπίτι», με τις οποίες θέλουμε να φέρουμε την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο αποτυχίας. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να καλύψουμε το κενό. Η χώρα αυτή, να μείνει όρθια και να προχωρήσει ξανά μπροστά…

Με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής, αρμόδια για την ψηφιακή ατζέντα, Neelie Kroes συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης.

 

 Ακολουθούν οι δηλώσεις:

 Ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης δήλωσε:

«Η ψηφιακή ατζέντα, οι δράσεις για την Κοινωνία της Πληροφορίας, είναι ένα βασικό μέσο για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Έκανα σαφές λοιπόν,στην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την κυρία Neelie Kroes ότι αυτές οι δράσεις αποτελούν προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση. Ακόμη περισσότερο τώρα που είμαστε στο μέσο μιας πολύ σοβαρής οικονομικής κρίσης.

Προσπαθούμε να δουλέψουμε όσο καλύτερα γίνεται, για να καλύψουμε το χάσμα και σε αυτό τον τομέα. Υπάρχουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, η πιο βασική από αυτές είναι η πρωτοβουλία για την «οπτική ίνα στο σπίτι», με τις οποίες θέλουμε να φέρουμε την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης.

Δεν έχουμε κανένα περιθώριο αποτυχίας. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να καλύψουμε το κενό. Η χώρα αυτή, να μείνει όρθια και να προχωρήσει ξανά μπροστά».

 Η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, N. Kroes:

«Είμαι εντυπωσιασμένη από την κυβέρνησή σας. Έχω επίσης, εντυπωσιαστεί από τους ανθρώπους στην Ελλάδα που κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να επαναφέρουν τη χώρα στη σωστή πορεία. Και σε αυτή την προοπτική, έχει μεγάλη σημασία να  ενεργοποιήσουμε την ψηφιακή ατζέντα. Η κοινωνία μας θα αλλάξει ραγδαία με την ψηφιοποίηση.

Η ψηφιοποίηση δεν είναι θέμα επιλογής, είναι πραγματικότητα. Η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της και να ανακτήσει τον ηγετικό της ρόλο.  Και ως εκ τούτου, είμαι απολύτως θετική για τις προσπάθειες του υπουργού, που γνωρίζει τι διακυβεύεται. Οι επενδύσεις στην ψηφιοποίηση είναι εξαιρετικής σημασίας για τη δημιούργια νέων θέσεων εργασίας, για την ανάπτυξη της οικονομίας και για μια καλύτερη προοπτική για την Ελλάδα. Ήδη σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας μέχρι  το 2015, θα δημιουργηθούν 700 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στους κλάδους της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Με δεδομένο το τεράστιο το πρόβλημα της νεανικής ανεργίας, είναι δελεαστικό να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία.  Όχι μόνο στην εκπαίδευση, αλλά και οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να καλύψουν αυτό το κενό.

Γνωρίζω ότι ο υπουργός και η ελληνική κυβέρνηση έχουν αφοσιωθεί στην επίλυση των προβλημάτων.  Σίγουρα δεν είναι εύκολο, είναι μια διαδικασία που απαιτεί αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Αλλά με την ψηφιοποίηση μπορεί να επιλυθεί ένας μεγάλος αριθμός προβλημάτων, όχι μόνο για τη νεότερη γενιά, αλλά και για τον μεγαλύτερο ηλικιακά πληθυσμό όλης της Ευρώπης και της Ελλάδας. Όπως για παράδειγμα  αν αναφερθούμε στην υγεία, μπορούμε να περιορίσουμε σημαντικά το κόστος αν οι υπηρεσίες παρέχονται ψηφιακά. Το ίδιο και στην ενέργεια και την εκπαίδευση είναι πραγματικά εντυπωσιακό το τι μπορεί να επιτευχθεί».

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο