Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζων

KX_EETΗ επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, των χρηματοδοτήσεων μέσω του αναπτυξιακού νόμου και του ΕΤΕΑΝ, η ρύθμιση του θέματος των τραπεζικών δανείων και το θέμα του Τειρεσία συζητήθηκαν σήμερα στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη με τη διοίκηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

 

Η επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, των χρηματοδοτήσεων μέσω του αναπτυξιακού νόμου και του ΕΤΕΑΝ, η ρύθμιση του θέματος των τραπεζικών δανείων και το θέμα του Τειρεσία συζητήθηκαν σήμερα στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη με τη διοίκηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ειδικότερα:

-Για το ΕΣΠΑ: συζητήθηκαν προτάσεις των τραπεζών για απλοποίηση των διαδικασιών και περιορισμό της γραφειοκρατίας, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίζονται θετικά από το υπουργείο.

-Για το ΕΤΕΑΝ: θα γίνουν σύντομα νομοθετικές παρεμβάσεις προκειμένου να απεμπλακεί η διοχέτευση των κεφαλαίων ύψους 1,2 δις. ευρώ του ταμείου, στην αγορά. Στόχος των παρεμβάσεων θα είναι να γίνουν πιο ευέλικτες οι διαδικασίες, με σεβασμό πάντοτε της Κοινοτικής νομοθεσίας.

-Για τον επενδυτικό νόμο: στο πλαίσιο των στοχευμένων παρέμβασεων που ετοιμάζονται, εξετάζεται το ενδεχόμενο να εμπλακούν πιο ενεργά οι τράπεζες στη διαδικασία έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων, με στόχο να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια και ευελιξία.

-Για τη ρύθμιση των δανείων και τα θέματα του Τειρεσία, θα ακολουθήσουν συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή Γιώργου Στεργίου με την ΕΕΤ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο ως το τέλος Σεπτεμβρίου να υπάρχει ένα πλαίσιο συμφωνίας. Από την πλευρά του υπουργείου τονίστηκε ότι οι ρυθμίσεις θα έχουν ως βάση τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και θα γίνουν σε συνεννόηση με την τρόικα, ενόψει και των διαπραγματεύσεων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο