Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συνάντηση με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

KX_BARDAKASTANHS_2Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι το υπουργείο δεν επιδιώκει να εξαγγείλει με γενικόλογες αναφορές, λύσεις για όλα τα προβλήματα των ΑμεΑ αλλά να προχωρήσει με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και προτεραιότητες στην αντιμετώπιση ορισμένων ζητημάτων που είναι ρεαλιστικό να αντιμετωπισθούν. «Δεν χρειάζονται λόγια αλλά έργα», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση του κράτους, αλλά και ζήτημα συνείδησης να δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση των ζητημάτων των ΑμεΑ».

 

Σε συμφωνία πέντε σημείων κατέληξε η σημερινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη με τον πρόεδρο Γιάννη Βαρδακαστάνη και τη διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Ειδικότερα, αποφασίσθηκε:

-Να οριστεί συντονιστής για τα θέματα των ΑμεΑ που εντάσσονται στους τομείς αρμοδιότητας του υπουργείου.

-Να συγκροτηθεί μόνιμη μεικτή επιτροπή με συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου και της ΕΣΑμεΑ (υπό την προεδρία του συντονιστή) για να εξετάζει όλα τα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου που αφορούν στα ΑμεΑ (ΕΣΠΑ, Μεταφορές, πιστοποίηση φορέων του δημοσίου έτσι ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα τα ΑμεΑ, κλπ.)

-Να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα οι προβλέψεις του Κανονισμού των Διαρθρωτικών Ταμείων για την προσβασιμότητα των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

-Να καταβληθεί προσπάθεια ώστε στο νέο Κανονισμό να υπάρξουν φιλικές διατάξεις για τα άτομα με αναπηρία. Η ΕΣΑμεΑ επικαλέστηκε επ’ αυτού τον Κανονισμό που είχε εγκριθεί το 2006 από την Επιτροπή Μεταφορών και Περιφερειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπό την προεδρία του κ. Χατζηδάκη, την περίοδο που ήταν ευρωβουλευτής.

-Να εξεταστούν αμέσως οι προτάσεις που αφορούν τις μετακινήσεις των ΑμεΑ με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα το συντομότερο.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι το υπουργείο δεν επιδιώκει να εξαγγείλει με γενικόλογες αναφορές, λύσεις για όλα τα προβλήματα των ΑμεΑ αλλά να προχωρήσει με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και προτεραιότητες στην αντιμετώπιση ορισμένων ζητημάτων που είναι ρεαλιστικό να αντιμετωπισθούν. «Δεν χρειάζονται λόγια αλλά έργα», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση του κράτους, αλλά και ζήτημα συνείδησης να δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση των ζητημάτων των ΑμεΑ».

Μετάβαση στο περιεχόμενο