Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συνάντηση με το Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο

KX_MIXALOLIAKOS

…Στη συνάντηση συζητήθηκε ο προγραμματισμός για την επέκταση του μετρό και του τραμ στον Πειραιά, οι μονοδρομήσεις οδικών αρτηριών που έχει ζητήσει ο Δήμος και η υπογειοποίηση της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά. Για το θέμα των μονοδρομήσεων θα γίνει συνεννόηση με την Αττικό Μετρό.

Η Δημοτική Αρχή κατέθεσε επίσης πρόταση για αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης. Η πρόταση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας  να βελτιωθεί η εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα προς τους τουρίστες που καταφθάνουν στη χώρα μας μέσω του λιμανιού του Πειραιά, αλλά και να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στον  Πειραιά. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, απομάκρυνση παράνομων κατασκευών από κοινόχρηστους χώρους, ανακαίνιση όψεων κτιρίων, έργα πρασίνου, κ.α.  Η πρόταση αυτή θα εξατασθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ…

 

Ο σχεδιασμός των συγκοινωνιακών έργων στον Πειραιά και η αναβάθμιση της εικόνας της πόλης συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη με το Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ειδικότερα, συζητήθηκε ο προγραμματισμός για την επέκταση του μετρό και του τραμ στον Πειραιά, οι μονοδρομήσεις οδικών αρτηριών που έχει ζητήσει ο Δήμος και η υπογειοποίηση της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά. Για το θέμα των μονοδρομήσεων θα γίνει συνεννόηση με την Αττικό Μετρό.

Η Δημοτική Αρχή κατέθεσε επίσης πρόταση για αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης. Η πρόταση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας  να βελτιωθεί η εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα προς τους τουρίστες που καταφθάνουν στη χώρα μας μέσω του λιμανιού του Πειραιά, αλλά και να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στον  Πειραιά. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, απομάκρυνση παράνομων κατασκευών από κοινόχρηστους χώρους, ανακαίνιση όψεων κτιρίων, έργα πρασίνου, κ.α.  Η πρόταση αυτή θα εξατασθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο