Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συνάντηση με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη

kx_mpoutarisΖητήματα συνεργασίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με το Δήμο Θεσσαλονίκης συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης με το Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη…

Ζητήματα συνεργασίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με το Δήμο Θεσσαλονίκης συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης με το Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Μπουτάρης έθεσε μεταξύ άλλων στον Υπουργό τα εξής θέματα:

-Μείωση των τελών του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης. Για το ζήτημα των τελών των αεροδρομίων συνολικά θα γίνει μελέτη κόστους / οφέλους προκειμένου να ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι που σχετίζονται με το θέμα (τουρισμός, πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, θέματα ανταγωνισμού, θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε κ.α.)

-Κατασκευή τραμ στην πόλη με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ. Το θέμα θα εξετασθεί με βάση τις οικονομικές δυνατότητες και με την προϋπόθεση ότι το έργο θα είναι βιώσιμο.

-Σύνδεση της Θεσσαλονίκης με υδροπλάνα. Το Υπουργείο ετοιμάζει ήδη το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς.

-Ανάπτυξη παράκτιας συγκοινωνίας με την παραχώρηση των απαιτούμενων χώρων στο παραλιακό μέτωπο.

Τέλος για τη συγχώνευση HELEXPO-ΔΕΘ και ΟΠΕ ο Δήμαρχος συμφώνησε με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Υπουργείου.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο