Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο

kx_usa“Εφόσον βρέθηκα στη Νέα Υόρκη, θεώρησα υποχρέωσή μου να επισκεφθώ τον Αρχιεπίσκοπο, τον κ. Δημήτριο, ο οποίος κάνει μια καταπληκτική δουλειά, που πρέπει να αναγνωρίσουμε. Από την πλευρά μου, θέλω να πω ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει, κι εκείνη, ό,τι μπορεί για να είναι κοντά στην Ομογένεια, ιδιαίτερα κοντά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο και πρέπει να στηρίξουμε διότι είναι ο φάρος της Ορθοδοξίας”

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Νέα Υόρκη με αφορμή το 14ο ετήσιο Επενδυτικό Φόρουμ «Capital Link», ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Υπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Υπουργός Ανάπτυξης: «Εφόσον βρέθηκα στη Νέα Υόρκη, θεώρησα υποχρέωσή μου να επισκεφθώ τον Αρχιεπίσκοπο, τον κ. Δημήτριο, ο οποίος κάνει μια καταπληκτική δουλειά, που πρέπει να αναγνωρίσουμε. Από την πλευρά μου, θέλω να πω ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει, κι εκείνη, ό,τι μπορεί για να είναι κοντά στην Ομογένεια, ιδιαίτερα κοντά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο και πρέπει να στηρίξουμε διότι είναι ο φάρος της Ορθοδοξίας».

 

Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος: «Με πολλή χαρά δεχθήκαμε τον Υπουργό Αναπτύξεως, τον κ. Χατζηδάκη, ο οποίος είναι γνωστός από χρόνια ως Ευρωβουλευτής και ως ειδικός σε θέματα αναπτύξεως και οικονομίας και τη στιγμή αυτή επωμίζεται ένα μεγάλο βάρος, λόγω συγκυριών στην ελληνική οικονομία και στην ελληνική κατάσταση εν γένει. Ήρθε σήμερα κοντά μας και είχαμε μια άνετη ευκαιρία να δούμε μερικά βασικά πράγματα σε θέματα αναπτύξεως και πως θα μπορούσε η Ομογένεια να συμβάλει σε αυτή την ανάπτυξη με τρόπο ρεαλιστικό και με τρόπο ουσιαστικό. Ακροθιγώς λοιπόν – διότι όπως καταλαβαίνετε μέσα σε μία ώρα κι ένα τέταρτο δεν είναι δυνατό να λυθούν ή ακόμη και να τεθούν με σωστό τρόπο προβλήματα – είδαμε τη διάθεση που υπάρχει από πλευράς την ελληνικής πολιτείας, της ελληνικής κυβερνήσεως και των υπουργών της, σε αυτή την κρίσιμη ώρα και με το σχετικό άνοιγμα που έγινε με τις αποφάσεις της εβδομάδος αυτή,  στην Ευρωζώνη, είδαμε ότι αξίζει και με κάθε τρόπο θα βοηθηθεί η πατρίδα μας για να βγει το γρηγορότερο από το ασφυκτικό μέρος του κλοιού στον οποίο βρίσκεται. Ο κλοιός θα μείνει για ένα διάστημα αλλά να είναι λιγότερο ασφυκτικός για να μπορούμε να αναπνεύσουμε και να κάνουμε σωστή αναπτυξιακή πολιτική. Τον ευχαριστούμε που ήρθε, παρά το ασφυκτικό πρόγραμμά του, διότι μας μετέφερε λίγο με αμεσότητα τον πόνο αλλά και τον παλμό της ελληνικής ψυχής. Όπως έλεγα πολύ συχνά κ. Υπουργέ, εμείς δεν είμαστε γένος 100 ή 200 ετών. Είμαστε γένος χιλιάδων ετών επί της γης και δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε κρίσεις. Επομένως, είναι φανερό ότι και αυτή η κρίση μπαίνει σε μια φάση λύσεως και με αυτό το πνεύμα είχαμε αυτή τη συνάντηση σήμερα. Ευχαριστούμε για την παρουσία σας».

Μετάβαση στο περιεχόμενο