Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συνάντηση με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Johannes Hahn στις Βρυξέλλες

kh_khan_brus

…Στη συνάντηση ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι η Ελλάδα θα έχει θετικά αποτελέσματα ως προς τον στόχο απορρόφησης κονδυλίων ύψους 3,7 δις. ευρώ που έχει τεθεί για τη φετινή χρονιά σύμφωνα με το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής προκειμένου, όπως επεσήμανε, να ενισχυθεί η προσπάθεια για περιορισμό της ύφεσης και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε από την πλευρά του στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, μεταξύ άλλων με τον ορισμό συντονιστών σε έργα και προγράμματα που παρουσιάζουν καθυστερήσεις. Ο υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε επίσης τον Επίτροπο για τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων με την απεμπλοκή των κονδυλίων του ΕΤΕΑΝ, που ανακοινώθηκαν χθες…

Ο υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε επίσης τον Επίτροπο για τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων με την απεμπλοκή των κονδυλίων του ΕΤΕΑΝ, που ανακοινώθηκαν χθες.

Η πορεία απορρόφησης των Κοινοτικών κονδυλίων το 2012, οι εξελίξεις στην υλοποίηση των έργων προτεραιότητας και τα μέτρα που λαμβάνονται για τη βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Johannes Hahn.

Στη συνάντηση ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι η Ελλάδα θα έχει θετικά αποτελέσματα ως προς τον στόχο απορρόφησης κονδυλίων ύψους 3,7 δις. ευρώ που έχει τεθεί για τη φετινή χρονιά σύμφωνα με το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής προκειμένου, όπως επεσήμανε, να ενισχυθεί η προσπάθεια για περιορισμό της ύφεσης και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε από την πλευρά του στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, μεταξύ άλλων με τον ορισμό συντονιστών σε έργα και προγράμματα που παρουσιάζουν καθυστερήσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε επίσης τον Επίτροπο για τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων με την απεμπλοκή των κονδυλίων του ΕΤΕΑΝ, που ανακοινώθηκαν χθες.

Οι κ.κ. Χατζηδάκης και Hahn συμφώνησαν εξάλλου στην ανάγκη:

-Να προχωρήσουν το συντομότερο τα προγράμματα εγγυήσεων και χρηματοδότησης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

-Να επιταχυνθεί από τις Περιφέρειες η υλοποίηση έργων στον τομέα του Τουρισμού, που αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ο κ. Χατζηδάκης βρίσκεται στις Βρυξέλλες συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά για να συμμετάσχουν στην συζήτηση που διοργανώνεται από τους «Φίλους της Συνοχής» για το Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2014-2020.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο