Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συνάντηση με τον Γάλλο Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Pierre Moscovici

KX_MOSCOVICI

…Είχαμε μια πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον Υπουργό τον κ. Moscovici, τον οποίον ευχαριστώ για την καλή του διάθεση. Συζητήσαμε πράγματι μία σειρά από θέματα, τις διαρθρωτικές αλλαγές, τις επενδύσεις, τις δημόσιες επενδύσεις, το ΕΣΠΑ, την ανάγκη να στηριχθεί η ρευστότητα, την ανάγκη εκτός από τα όποια μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής να υπάρχουν και μέτρα ανάπτυξης. Αυτό πιστεύουμε εμείς, αυτό πιστεύει και η γαλλική πλευρά. Και φυσικά συζητήσαμε και το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, εξηγήσαμε το χρονοδιάγραμμα από την πλευρά του Ταμείου και υπογραμμίσαμε την απόφαση της Κυβέρνησης να αγνοήσει το πολιτικό κόστος και να προχωρήσει μπροστά…

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών,. Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Γάλλο Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών,  Pierre Moscovici.

Ακολουθούν δηλώσεις:

P. MOSCOVICI: Θέλω να αναφερθώ στο γεγονός ότι γνωριζόμαστε με τον κ. Χατζηδάκη από την εποχή που ήμασταν και οι δύο Ευρωβουλευτές για αρκετά χρόνια, από το 2004 μέχρι το 2007. Έπειτα και οι δύο αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στην εθνική πολιτική σκηνή.

Όπως εκείνος, έτσι κι εγώ πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει μέλλον και δίνει μια σημαντική μάχη. Γι’ αυτό πρέπει να δείξει πλήρη αποφασιστικότητα σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις και αυτό είναι που εισέπραξα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον κ. Χατζηδάκη. Αισθάνομαι ότι υπάρχει μια κινητοποίηση. Με τον υπουργό μιλήσαμε πρώτα από όλα για θέματα που αφορούν την αναδιοργάνωση, σταθεροποίηση και ενίσχυση της οικονομίας. Συμφωνήσαμε να δουλέψουμε μαζί και να συνεργαστούμε για όλα αυτά τα θέματα τόσο σε διμερές, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον ελληνικό λαό.

Συζητήσαμε επίσης για την παρουσία γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, οι οποίες δραστηριοποιούνται από παλιά στη χώρα και θέλουν να διατηρήσουν την παρουσία τους εδώ και να την ενδυναμώσουν με προγράμματα όπως αυτό των αποκρατικοποιήσεων.

Υπάρχει ανάγκη να προχωρήσει η Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις και διαπίστωσα την αποφασιστικότητα με την οποία η Κυβέρνηση προχωρεί προς αυτή την κατεύθυνση. Η προσπάθεια αυτή είναι δύσκολη, αλλά είναι αναγκαία και υπάρχει ελπίδα. Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε οι οικονομικές σχέσεις να αναπτυχθούν περαιτέρω και η παρουσία της Γαλλίας στην Ελλάδα να ενισχυθεί.

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Σε αυτή την κρίσιμη φάση η λέξη-κλειδί για την Ελλάδα είναι αποφασιστικότητα και η λέξη-κλειδί για την Ευρώπη στις σχέσεις της με μας είναι αλληλεγγύη. Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και είμαι βέβαιος ότι η Γαλλία θα είναι αλληλέγγυα.

Είχαμε μια πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον Υπουργό τον κ. Moscovici, τον οποίον ευχαριστώ για την καλή του διάθεση. Συζητήσαμε πράγματι μία σειρά από θέματα, τις διαρθρωτικές αλλαγές, τις επενδύσεις, τις δημόσιες επενδύσεις, το ΕΣΠΑ, την ανάγκη να στηριχθεί η ρευστότητα, την ανάγκη εκτός από τα όποια μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής να υπάρχουν και μέτρα ανάπτυξης. Αυτό πιστεύουμε εμείς, αυτό πιστεύει και η γαλλική πλευρά.

Και φυσικά συζητήσαμε και το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, εξηγήσαμε το χρονοδιάγραμμα από την πλευρά του Ταμείου και υπογραμμίσαμε την απόφαση της Κυβέρνησης να αγνοήσει το πολιτικό κόστος και να προχωρήσει μπροστά. Αυτή η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι μια μάχη για την Ελλάδα, είναι μια μάχη για τα σπίτια μας, για τις οικογένειές μας και είμαστε αποφασισμένοι να την κερδίσουμε.

P. MOSCOVICI: Ευχαριστώ.

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ευχαριστώ πολύ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο