Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό για την υλοποίηση των εργοστασίων διαχείρισης στερεών απορριμμάτων

sgouros_xatzidakis

Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, προκειμένου να εγκρίνει το αίτημα του Ενιαίου Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), για υλοποίηση των εργοστασίων διαχείρισης στερεών απορριμμάτων της Αττικής. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι σχετικοί διαγωνισμοί προβλέπεται να ξεκινήσουν ως το τέλος του χρόνου.Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη με τον Περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Γιάννη Σγουρό…

 

Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, προκειμένου να εγκρίνει το αίτημα του Ενιαίου Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), για υλοποίηση των εργοστασίων διαχείρισης στερεών απορριμμάτων της Αττικής. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι σχετικοί διαγωνισμοί προβλέπεται να ξεκινήσουν ως το τέλος του χρόνου.

Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη με τον Περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Γιάννη Σγουρό. Στη συνάντηση μετείχαν ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, οι γενικοί γραμματείς Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος, Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) Γιώργος Γιαννούσης, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Άννα Παπαδημητρίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθ. Σπονδυλίδης.

Στη συνάντηση ο κ. Σγουρός ενημέρωσε τον υπουργό για την ομόφωνη απόφαση του Συνδέσμου να αποστείλει πρόταση για υλοποίηση των έργων διαχείρισης στερεών απορριμμάτων, στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου.

Ο κ. Χατζηδάκης  χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Συνδέσμου η οποία συμβάλει, όπως είπε, στην αντιμετώπιση ενός πολύ σημαντικού προβλήματος για την Αττική.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η επίσημη υποβολή στο υπουργείο της πρότασης που αφορά την υλοποίηση του έργου «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αττική».

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι τελευταία στη διαχείριση απορριμμάτων μεταξύ των 27 χωρών – μελών της ΕΕ. Με την πρωτοβουλία αυτή, ενώ παράλληλα εξελίσσονται οι αντίστοιχοι διαγωνισμοί για τη Δυτική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τις Σέρρες, την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα, στόχος είναι να ανατραπεί η χρόνια απραξία στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη:

-Η συντήρηση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας, θέμα για το οποίο θα γίνει νέα συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Σταύρο Καλογιάννη.

-Η πορεία απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Σγουρό για τις πρωτοβουλίες απλοποίησης των διαδικασιών με στόχο την επιτάχυνση των απορροφήσεων.

-Η αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών με τη σύσταση μόνιμης ομάδας επαφής.

-Θέματα του τομέα Μεταφορών για τα οποία θα γίνει νέα συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Νίκο Σταθόπουλο.

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο