Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Γιάννη Σγουρό και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης.

kx_sgourosΗ επιτάχυνση της απορρόφησης των Κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Γιάννη Σγουρό και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης.

 

 

Η επιτάχυνση της απορρόφησης των Κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Γιάννη Σγουρό και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε:

-Να συμμετάσχει εκπρόσωπος των Περιφερειών στην προετοιμασία των αλλαγών που αποσκοπούν στην απλούστευση των διαδικασιών απορρόφησης των κονδυλίων και υλοποίησης των έργων.

-Να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο οι ανάγκες των Περιφερειών στο πλαίσιο τις επικείμενης αναθεώρησης του ΕΣΠΑ, η οποία άλλωστε θα κινηθεί στην κατεύθυνση που είχε συμφωνηθεί ήδη με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία.

-Να συμμετάσχουν οι Περιφέρειες με ιδέες και προτάσεις στη διαβούλευση για τις αλλαγές που θα γίνουν στον επενδυτικό νόμο.

Τονίστηκε τέλος ότι ο ρόλος των Περιφερειών για την επίτευξη του στόχου επιτάχυνσης της απορρόφησης κονδυλίων είναι κομβικός. Για το λόγο αυτό ο διάλογος μεταξύ υπουργείου και Περιφερειών θα είναι συστηματικός και σε μόνιμη βάση.

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο