Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συνάντηση με τον Συντονιστή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα λειτουργικών τμημάτων του Ευρωπαϊκού εναέριου χώρου, Dr. Georg Jarzembowski

CF86CF89CF84CEBFCEB3CF81CEB1CF86CEAFCEB1-2-2 …Στη συνάντηση συζητήθηκε η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του προγράμματος BLUE MED, μια πρωτοβουλία που απορρέει από το Κοινοτικό Δίκαιο και αφορά στην ενισχυμένη συνεργασία κρατών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου για θέματα αερομεταφορών. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει η Ελλάδα, η Ιταλία, η Κύπρος και η Μάλτα ώστε οι εναέριοι χώροι των κρατών αυτών, να αναδιοργανωθούν και να μετατραπούν σε ένα Λειτουργικό Τμήμα Εναέριου Χώρου – FAB (Functional Airspace Block). Αντίστοιχα FABs έχουν οριστεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι  η ταχύτερη και ασφαλέστερη κυκλοφορία των αεροπλάνων πάνω από τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, καθώς με τα FABs επιδιώκεται να μειωθούν οι καθυστερήσεις των πτήσεων, να υπάρξει περιορισμός του κόστους στις αερομεταφορές και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των αεροπλάνων, ειδικά σε περιόδους μεγάλης τουριστικής κίνησης…

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Συντονιστή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα λειτουργικών τμημάτων του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου, Dr. Georg Jarzembowski.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του προγράμματος BLUE MED, μια πρωτοβουλία που απορρέει από το Κοινοτικό Δίκαιο και αφορά στην ενισχυμένη συνεργασία κρατών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου για θέματα αερομεταφορών. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει η Ελλάδα, η Ιταλία, η Κύπρος και η Μάλτα ώστε οι εναέριοι χώροι των κρατών αυτών, να αναδιοργανωθούν και να μετατραπούν σε ένα Λειτουργικό Τμήμα Εναέριου Χώρου – FAB (Functional Airspace Block). Αντίστοιχα FABs έχουν οριστεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι  η ταχύτερη και ασφαλέστερη κυκλοφορία των αεροπλάνων πάνω από τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, καθώς με τα FABs επιδιώκεται να μειωθούν οι καθυστερήσεις των πτήσεων, να υπάρξει περιορισμός του κόστους στις αερομεταφορές και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των αεροπλάνων, ειδικά σε περιόδους μεγάλης τουριστικής κίνησης.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος αναμένεται να ολοκληρωθεί με την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών μελών τον Οκτώβριο, στην Κύπρο και θα ακολουθήσει η τρίτη και τελική φάση του προγράμματος για την υλοποίηση της αναδιοργάνωσης του FAB.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο