Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συνάντηση με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεθνούς Συνεργασίας της Ολλανδίας, Ben Knapen

imgres

…Μεταξύ άλλων οι κ.κ. Χατζηδάκης και Knapen, συζήτησαν για τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται στην Ελλάδα με έμφαση στις  μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Ο Κ. Χατζηδάκης επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές που θεωρούνται προαπαιτούμενο για να μπει η χώρα σε τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ. Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι παρά τα προβλήματα, η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.,,

 

Συνάντηση με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεθνούς Συνεργασίας της Ολλανδίας, Ben Knapenείχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης.

Μεταξύ άλλων οι κ.κ. Χατζηδάκης και Knapen, συζήτησαν για τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται στην Ελλάδα με έμφαση στις  μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Ο Κ. Χατζηδάκης επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές που θεωρούνται προαπαιτούμενο για να μπει η χώρα σε τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ. Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι παρά τα προβλήματα, η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Συζητήθηκε τέλος η πρόοδος της προσπάθειας απλοποίησης των εξαγωγικών διαδικασιών, ζήτημα για το οποίο συνδράμουν τη χώρα μας Ολλανδοί ειδικοί, στο πλαίσιο της Task Force. Στο συγκεκριμένο θέμα διαπιστώθηκε πρόοδος και από τις δύο πλευρές.

Στη συνάντηση μετείχαν ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης και ο νέος πρέσβης της Ολλανδίας στη χώρα μας,Jan Versteeg.

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο