Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με στελέχη της Nokia Siemens Networks και τον Πρέσβη της Φινλανδίας, παρουσία του Υπουργού ΑνΥπ Κωστή Χατζηδάκη

kx_samaras_nokia_siemens_26_4_2013Η σημερινή εξέλιξη είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης για την προσπάθεια της Κυβέρνησης. Ακόμα σημαντικότερο είναι ότι η επένδυση που σήμερα ανακοινώνεται θα γίνει σ’ ένα κρίσιμο τομέα, τον τομέα  της έρευνας και της τεχνολογίας.

Η προσπάθεια, όμως, η δική μας συνεχίζεται. Η προσπάθεια της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις, γιατί μόνο με τις επενδύσεις θα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας

kx_samaras_nokia_siemens_26_4_2013Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη, συναντήθηκε σήμερα με τον πρέσβη της Φινλανδίας κ. Pekka Lintu, με τον επικεφαλής Marketing και Εταιρικών Υποθέσεων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Nokia Siemens Networks κ. Barry French, την Εμπορική Ακόλουθο της Πρεσβείας της Φινλανδίας στην Αθήνα κα Jaana Oikarinen- Vasilopoulos, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nokia Siemens Networks Hellas κ. Αθανάσιο Έξαρχο και τον επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia Siemens Hellas κ. Άρη Δρόση.

Μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

 

Αντώνης Σαμαράς: «Είναι πολύ σημαντικό ότι μια πρωταθλήτρια της τεχνολογίας, όπως είναι η Nokia Siemens Networks, όχι μόνο θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της (και αυτό είναι από μόνο του ένα πολύ θετικό νέο) αλλά ετοιμάζεται, εκτός από τις άμεσες εκατό πενήντα (150) προσλήψεις νέων επιστημόνων, στην ανάδειξη και στην εδραίωση της χώρας μας ως μιας στρατηγικής περιοχής. Όπου πραγματικά το δικό μας παραγωγικό μοντέλο θα μπορεί να βοηθάει τέτοιου είδους μεγάλες εταιρείες, σημαντικές, που παίζουν το σύγχρονο ρόλο σήμερα στην παγκόσμια οικονομία. Οι νέες θέσεις εργασίας αφορούν επιστήμονες με υψηλή κατάρτιση. Επομένως, αφορά ιδιαίτερα τους νέους Έλληνες επιστήμονες που σήμερα οι περισσότεροι, δυστυχώς, όπως όλοι ξέρουμε, είναι στην ανεργία.

Σ’ αυτούς τους νέους ανθρώπους που πρέπει να βρουν τέτοιες ευκαιρίες για δουλειά ακουμπάμε, στηριζόμαστε, σ’ αυτούς και τις ικανότητές τους, βεβαίως, επενδύουμε. Αυτός είναι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας. Με επενδύσεις που τους αξιοποιούν, όπως αυτή. Με ακριβώς αυτούς τους νέους Έλληνες επιστήμονες, με αυτές τις επενδύσεις, θα ξεπεράσει ο τόπος μας την κρίση.

Και έτσι σήμερα είναι μια ακόμα σημαντική μέρα, για να καταλάβει και ο κόσμος όλος, αλλά ιδιαίτερα ο Ελληνικός λαός, ότι προχωράμε με σημαία μας την προσπάθεια για ανάπτυξη».

Barry French: My name is Barry French and I am with Nokia Siemens Networks and we  just met with the Prime Minister to discuss further investments here in Greece. The fact is that we are already have a large presence here with our R&D Center and we are planning with the support of the government which has been very- very helpful to further grow our team here. We are looking to hire a number of additional people, particularly people who are software and technical specialists. And what’s remarkable about this is that people are able to work on some of the most advanced technology in the world here in Greece. You don’t need to go to another country to do it, you can do it right here. Because the stuff that we are doing is powering the mobile internet around the world.

 

Question: What is your opinion about the Greek Economy?

 

Barry French: I think that the Greek Economy has been through very challenging time, but it’ s nice to see that there are some positive news out there. I think that is an important thing for everybody to remember. Thank you.

 

Pekka Lintu: Hello. I’ m the Finish Ambassador to Greece and I’ m very happy for the success of the Nokia Siemens Networks overall but of course very much so for the regional hub here in Athens  and I’ m also happy for Greece, because I think that the good news that we have heard from the NSN here in Greece means that there will be new opportunities for young people, people in the high tech areas for new interesting jobs. So I think it is good news for Greece, good news for Finland, good news of course for Nokia Siemens Networks. Thank you.

 

Ανεπίσημη μετάφραση:

 

Barry French: Ονομάζομαι  Barry French από τη Nokia Siemens Networks. Μόλις συναντηθήκαμε με τον Πρωθυπουργό, για να συζητήσουμε τις πρόσθετες επενδύσεις μας εδώ στην Ελλάδα. Είναι γεγονός ότι η παρουσία μας εδώ, με το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, είναι μεγάλη και σχεδιάζουμε με την υποστήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης,  η οποία μας βοήθησε ιδιαιτέρως, να μεγαλώσουμε επιπλέον την ομάδα μας εδώ στην Ελλάδα. Ενδιαφερόμαστε να προσλάβουμε επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό, ιδιαίτερα ειδικούς μηχανικούς λογισμικού και υπολογιστών.  Και είναι αξιοσημείωτο ότι το εργατικό δυναμικό μπορεί να δουλέψει πάνω στις πιο προηγμένες τεχνολογίες στον κόσμο εδώ στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να πάει κάποιος σε άλλη χώρα, για να το πράξει αυτό, μπορεί να το κάνει εδώ. Γιατί η δραστηριότητά μας σχετίζεται με την ενδυνάμωση του Mobile Internet  στον κόσμο.

 

Ερώτηση: Ποια είναι η γνώμη σας για την Ελληνική οικονομία;

 

Barry French: Πιστεύω ότι η Ελληνική οικονομία διανύει δύσκολη περίοδο, αλλά είναι ευχάριστο να βλέπω θετικές ειδήσεις. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για όλους να το θυμούνται αυτό. Σας ευχαριστώ.

 

Pekka Lintu: Γεια σας. Είμαι ο Φινλανδός πρέσβης στην Ελλάδα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την επιτυχία της Nokia Siemens Networks και πάνω από όλα για το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, εδώ στην Αθήνα και είμαι πολύ χαρούμενος για την Ελλάδα, για τα καλά νέα που ακούσαμε από τη Nokia Siemens Networks, εδώ στην Ελλάδα, για τις νέες  ευκαιρίες για νέους ανθρώπους, ανθρώπους με γνώσεις υψηλής τεχνολογίας για καινούργιες και ενδιαφέρουσες θέσεις εργασίας. Επομένως, πιστεύω ότι αυτά είναι ευχάριστα νέα για την Ελλάδα, για τη Φινλανδία και φυσικά για τη Nokia Siemens Networks. Σας ευχαριστώ.

Κωστής Χατζηδάκης: «Η σημερινή εξέλιξη είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης για την προσπάθεια της Κυβέρνησης. Ακόμα σημαντικότερο είναι ότι η επένδυση που σήμερα ανακοινώνεται θα γίνει σ’ ένα κρίσιμο τομέα, τον τομέα  της έρευνας και της τεχνολογίας.

Η προσπάθεια, όμως, η δική μας συνεχίζεται. Η προσπάθεια της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις, γιατί μόνο με τις επενδύσεις θα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας».

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο