Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συνάντηση του υπουργού ΑνΥπ Κωστή Χατζηδάκη με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ υπό το Νίκο Σηφουνάκη και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ

kx_sifounakis_taiped_15_2_2013…Για τα περιφερειακά αεροδρόμια συζητήσαμε με τον κ. Σηφουνάκη και τους εκπρόσωπους του ΠΑΣΟΚ και θέλουμε να είμαστε σε επαφή τόσο με τα Κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση, όσο φυσικά και με τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης για να είναι όλοι απολύτως ενημερωμένοι.

Υπάρχουν δυο παράλληλες διαδικασίες. Η διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ του Ταμείου αποκρατικοποιήσεων σε σχέση με τις παραχωρήσεις αυτές καθαυτές και η διαδικασία από την πλευρά του Υπουργείου για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο ως προς την ΥΠΑ.

Αυτά προχωρούν και πιστεύω ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορέσουμε παράλληλα να ανακοινώσουμε πως προχωρούμε και πως περνάμε από τη θεωρία στην πράξη…

kx_sifounakis_taiped_15_2_2013Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα  με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ υπό τον βουλευτή και εισηγητή της Κ.Ο. για θέματα Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκο Σηφουνάκη και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η πορεία υλοποίησης του προγράμματος παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του υπουργού και του βουλευτή και εισηγητή της Κ.Ο. για θέματα Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκο Σηφουνάκη, μετά τη συνάντηση.

Κ. Χατζηδάκης: “Οι τρεις μεγάλες προτεραιότητες για τον τομέα μεταφορών αυτή την περίοδο, είναι οι συμβάσεις παραχώρησης για τα περιφερειακά αεροδρόμια, η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO και η απελευθέρωση στις οδικές επιβατικές μεταφορές. Γι’ αυτά έχουμε ανακοινώσει χρονοδιαγράμματα τα οποία θέλουμε να τα ακολουθήσουμε.

Για τα περιφερειακά αεροδρόμια συζητήσαμε με τον κ. Σηφουνάκη και τους εκπρόσωπους του ΠΑΣΟΚ και θέλουμε να είμαστε σε επαφή τόσο με τα Κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση, όσο φυσικά και με τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης για να είναι όλοι απολύτως ενημερωμένοι.

Υπάρχουν δυο παράλληλες διαδικασίες. Η διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ του Ταμείου αποκρατικοποιήσεων σε σχέση με τις παραχωρήσεις αυτές καθαυτές και η διαδικασία από την πλευρά του Υπουργείου για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο ως προς την ΥΠΑ.

Αυτά προχωρούν και πιστεύω ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορέσουμε παράλληλα να ανακοινώσουμε πως προχωρούμε και πως περνάμε από τη θεωρία στην πράξη.

Για το θέμα του ΟΣΕ είχα σήμερα μια συνάντηση με τους νέους Διευθύνοντες Συμβούλους. Εκεί τα πράγματα είναι απολύτως σαφή, μέχρι τέλος Μαρτίου τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία είναι προς αποκρατικοποίηση θα μεταφερθούν από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ και από τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η διαδικασία για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO, της εταιρείας τεχνικής συντήρησης του τροχαίου υλικού του ΟΣΕ.

Όσον αφορά στο θέμα των οδικών επιβατικών μεταφορών, οι συζητήσεις με την Commission είναι σε προχωρημένο στάδιο και πιστεύω ότι θα τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα που έχουμε εξαγγείλει, ότι δηλαδή μέσα στο Μάρτιο θα παρουσιάσουμε το νομοσχέδιο για το νέο πλαίσιο ως προς τις οδικές επιβατικές μεταφορές, έτσι ώστε από το 2015, αφού προηγουμένως προηγηθούν μια σειρά από διαδικασίες, να έχουμε μια απελευθερωμένη αγορά και στο συγκεκριμένο τομέα, που όμως θα σέβεται τις υποχρεώσεις δημόσιας Υπηρεσίας. Όπως και σε αεροπορικές μεταφορές και στην ακτοπλοΐα έχουμε άγονες Γραμμές, το ίδιο θα συμβαίνει και στις οδικές επιβατικές μεταφορές.

Επομένως, προχωρούμε με συγκεκριμένους στόχους, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και πιστεύουμε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί συνολικά για τον τομέα των μεταφορών.

Ν. Σηφουνάκης: “Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση με τον Υπουργό πάνω στο συγκεκριμένο θέμα της παραχώρησης των αεροδρομίων, θα ακολουθήσει κι άλλη συνάντηση και βεβαίως με τους επιτελείς, με τους υπεύθυνους και τους συνεργάτες του Υπουργού. Ο Υπουργός και οι συνεργάτες του όπως και ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, μας έκαναν μια πρώτη παρουσίαση και τις πρώτες σκέψεις οι οποίες υπάρχουν. Από εκεί και πέρα κι εμείς καταθέσαμε κάποιες δικές μας σκέψεις ουσιαστικές, που έχουν να κάνουν με τον ανταγωνισμό ο οποίος βεβαίως πρέπει να δημιουργηθεί, με τις προϋποθέσεις που τίθενται και από τις δεσμεύσεις της χώρας μας και το ουσιαστικό είναι η αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών στα αεροδρόμια, το οποίο πρέπει να συνδυάζεται με το συμφέρον βεβαίως της χώρας και με την ανταγωνιστικότητα, η ποιότητα δηλαδή του προϊόντος με την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας και των αεροδρομίων.”

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο