Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συνάντηση του Υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη με τον Αυστριακό ομόλογό του Martin Kocher

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εργασίας, Οικογένειας και Νεολαίας της Αυστρίας, Martin Kocher. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι πολιτικές των δύο χωρών για την αγορά εργασίας, καθώς και η ανάγκη κατάρτισης και επανακατάρτισης τόσο των εργαζομένων όσο και των ανέργων.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντηση, ο κ. Kocher δήλωσε: «Ήταν μία παραγωγική και ενδιαφέρουσα συνάντηση. Συζητήσαμε πώς η Ελλάδα και η Αυστρία αντιμετώπισαν την κρίση, ποια μέτρα ελήφθησαν για την προστασίας της αγορά εργασίας και ποια μέτρα έπρεπε να ληφθούν για να βελτιώσουν τα δομικά προβλήματα της αγοράς εργασίας. Είδαμε κάποιες ομοιότητες ανάμεσα στην Αυστρία και την Ελλάδα, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, αλλά και σε σχέση με τα επιδόματα ανεργίας και την ανάγκη κατάρτισης και επανακατάρτισης εργαζομένων και ανέργων ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε: «Συζητήσαμε την πολιτική των δύο χωρών για την αγορά εργασίας. Είδαμε ότι η αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού είχε πολλές ομοιότητες στις δύο χώρες και είχαμε την ευκαιρία, εμείς από την ελληνική πλευρά, να δούμε ποια είναι η φιλοσοφία της Αυστρίας σε σχέση με την πολιτική στην αγορά εργασίας. Πολιτική που οδήγησε στο να υπάρχει ανεργία μόνο 6%. Στην Ελλάδα η ανεργία έχει πέσει στο 13,3% από 17,3% που ήταν πριν από δύο χρόνια, αλλά η προσπάθειά μας είναι να μειωθεί ακόμη περισσότερο και αυτό θα γίνει αν ακολουθούμε πολιτικές που ακολουθούνται σε πιο προηγμένες από εμάς ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Αυστρία. Πολιτικές που συνδυάζουν την ανταγωνιστικότητα από τη μία πλευρά με την κοινωνική προστασία από την άλλη».

Μετάβαση στο περιεχόμενο