Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών με τον κ.Αλέξη Τσίπρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
κκ Συντάκτες ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007
O Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης δέχθηκε σήμερα τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοικτή Πόλη» δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Αθηναίων κ Αλέξη Τσίπρα, και τους κκ. Χρήστο Καραμάνο και Άγγελο Τσέκερη.
Ο κ. Τσίπρας παρέδωσε υπόμνημα στον κ. Χατζηδάκη στο οποίο προτείνει να αναβαθμιστούν οι συγκοινωνίες και να αποθαρρυνθούν οι πολίτες από την χρήση των ΙΧ.
Η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα, επικεντρώθηκε στα εξής θέματα: την προώθηση των μέσων σταθερής τροχιάς, την ενίσχυση της χρήσης ποδηλάτου και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών αλλά και των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.
Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι ήδη προχωρούν τα έργα επέκτασης του σιδηροδρόμου και του τραμ. Αναφορικά με τη χρήση των ποδηλάτων εξέφρασε τη πρόθεση του να προωθήσει τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, θεωρώντας σε αυτή τη φάση καταλληλότερα ορισμένα προάστια της Αθήνας. Τέλος, δεσμεύτηκε να υιοθετήσει μέτρα για την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα σε όλες τις δράσεις του Υπουργείου.
Από το Γραφείο Τύπου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

 

O Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης δέχθηκε σήμερα τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοικτή Πόλη» δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Αθηναίων κ Αλέξη Τσίπρα, και τους κκ. Χρήστο Καραμάνο και Άγγελο Τσέκερη.Ο κ. Τσίπρας παρέδωσε υπόμνημα στον κ. Χατζηδάκη στο οποίο προτείνει να αναβαθμιστούν οι συγκοινωνίες και να αποθαρρυνθούν οι πολίτες από την χρήση των ΙΧ. Η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα, επικεντρώθηκε στα εξής θέματα: την προώθηση των μέσων σταθερής τροχιάς, την ενίσχυση της χρήσης ποδηλάτου και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών αλλά και των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα. Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι ήδη προχωρούν τα έργα επέκτασης του σιδηροδρόμου και του τραμ. Αναφορικά με τη χρήση των ποδηλάτων εξέφρασε τη πρόθεση του να προωθήσει τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, θεωρώντας σε αυτή τη φάση καταλληλότερα ορισμένα προάστια της Αθήνας. Τέλος, δεσμεύτηκε να υιοθετήσει μέτρα για την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα σε όλες τις δράσεις του Υπουργείου. 

Από το Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο