“Είμαστε σε ένα σημείο κομβικής σημασίας και η κυβέρνηση, αντί να ομφαλοσκοπεί και να προσπαθεί να κερδίσει ανώφελα χρόνο, θα έπρεπε να επικεντρώσει την προσοχή της σε τρία βασικά ζητήματα –φοροδιαφυγή, αποκρατικοποιήσεις, προσέλκυση επενδύσεων- επιδιώκοντας να έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα.”
«Έχει χαθεί πάρα πολύς χρόνος και ο χρόνος τρέχει εις βάρος της Ελλάδας. Η περίπτωση των αποκρατικοποιήσεων είναι χαρακτηριστική. Πέρασαν δύο χρόνια χωρίς να γίνει τίποτα, το 2010 ήταν η πρώτη χρονιά μετά από πολλά χρόνια με μηδενικά έσοδα στις αποκρατικοποιήσεις και τώρα η κυβέρνηση που έχει φτάσει στο ναδίρ το χρηματιστήριο είναι αναγκασμένη με βάση τη συμφωνία της να κάνει κάτι αλλά όπως βλέπετε πάλι δεν κάνει.
Υπάρχει απόλυτη σύγχυση, υπάρχουν δημοσιεύματα στις εφημερίδες για εσωτερικές συγκρούσεις και ενώ η Ελλάδα είναι σε ένα μονόδρομο ουσιαστικά δηλαδή στο μονόδρομο του να εκπλήξουμε θετικά την Ευρώπη και τις αγορές, στην πραγματικότητα εκπλήσσουμε αρνητικά και για αυτό η κατάσταση εξελίσσεται έτσι όπως εξελίσσεται και για αυτό ως έλληνας πολίτης είμαι εξαιρετικά ανήσυχος για το πως εξελίσσονται τα πράγματα».
«Είμαστε σε ένα σημείο κομβικής σημασίας και η κυβέρνηση αντί να ομφαλοσκοπεί και να προσπαθεί να κερδίσει ανώφελα χρόνο θα έπρεπε να επικεντρώσει την προσοχή της σε τρία τέσσερα βασικά ζητήματα επιδιώκοντας να έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Ας πούμε ένα τέτοιο ζήτημα ήτανε η φοροδιαφυγή όπου αξιοποιώντας ότι καλύτερο έχει και στο κόμμα της και ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά και σε ανθρώπινους και τεχνικούς πόρους θα έπρεπε να επιδιώξει να έχει κάποια συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Ένα δεύτερο τέτοιο μέτωπο θα ήταν οι αποκρατικοποιήσεις αρκεί φυσικά να γίνουν έξυπνα, να γίνουν με μαεστρία ξεκινώντας από την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, από στρατηγικούς επενδυτές σε μη εισηγμένες επιχειρήσεις έτσι ώστε να υπάρξουν πραγματικά έσοδα και να αρχίσει να κινείται η οικονομία έχοντας οι αποκρατικοποιήσεις και ένα αναπτυξιακό περιεχόμενο.
Ένα τρίτο επίπεδο δράσης είναι η προσέλκυση επενδύσεων όπου βεβαίως και εμείς από την πλευράς μας ψηφίσαμε το νόμο για το fast track ή για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις αλλά χρειάζονται να γίνουν πολύ περισσότερα βήματα για να γίνουμε μια χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα».
Ερωτηθείς αν θα πρέπει να γίνουν εκλογές
«Η θέση της ΝΔ είναι σαφής πάνω σε αυτό το θέμα, ο πρωθυπουργός λεει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αρνητικό για πολλούς και διαφόρους λόγους αλλά αν η κυβέρνηση δεν κυβερνά και έχει μετατραπεί σε λέσχη συζητήσεων και διαβουλεύσεων εσωτερικών τότε είναι προφανές ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από το να ερωτηθούν οι έλληνες πολίτες, να αποφασίσουν τι θέλουν και ο τόπος να κάνει μια καινούργια αρχή. Σε δυσμενείς συνθήκες προφανώς αλλά δεν γίνεται διαφορετικά, είναι άσχημο το σκηνικό το ζήτημα είναι πως θα καταφέρουμε να μην γίνει ακόμα πιο άσχημο».
Για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί
«Από την πλευρά του κ. Ραγκούση το μόνο το οποίο είναι σαφές είναι τι δεν θέλει. Δεν θέλει δηλαδή το προεδρικό διάταγμα του κ. Ρέππα αλλά δεν είναι σαφές το τι θέλει.
Μέσα σε αυτή την ιδιαίτερη χρονική συγκυρία που η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο της προσοχής των αγορών και της Ευρώπης όλο αυτό το σκηνικό το οποίο παραπέμπει σε προηγούμενα χρόνια, στην κλασική ελληνική πολιτική σκηνή δεν βοηθάει καθόλου, ούτε τη χώρα ούτε την οικονομία ούτε την κυβέρνηση την ίδια».
«Μπροστά μας προφανώς έχουμε ανηφόρα, δεν έχουμε αυταπάτες για την δυσκολία του εγχειρήματος ούτε και κανείς υποσχέθηκε κήπους με τριαντάφυλλα. Η συγκυρία είναι πάρα πολύ δύσκολη απλώς φοβούμαι ότι η κυβέρνηση έτσι όπως κυβερνά ή δεν κυβερνά κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.
Και να ξέρουμε και κάτι άλλο όποια και να ήταν η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, να ζητωκραύγαζε ακόμα υπέρ του κ. Παπανδρέου ε, πως να το κάνουμε όταν η κυβέρνηση δεν αποφασίζει να κάνει πέντε τομές, δεν αποφασίζει να προχωρήσει προς μια κατεύθυνση, δεν αποφασίζει να διδαχθεί από άλλες κυβερνήσεις όπως τη Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας που κινήθηκαν προς μια κατεύθυνση δεν μπορεί οποιαδήποτε αντιπολίτευση να αλλάξει την πορεία του πράγματος. Όποια και να είναι η στάση της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να αλλάξει μια κυβέρνηση που εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται αποτυχημένη. Χρειάζονται άλλες ταχύτητες και άλλη λογική από την κυβέρνηση του τόπου».