Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Καλησπέρα σε όλους. Δίνουμε τη συνέντευξη το απόγευμα, γιατί περιμέναμε να έχει ετοιμαστεί προηγουμένως η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου και πριν από αυτή η αναλογιστική έκθεση, προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι μιλάμε με ακριβή στοιχεία και όχι κατά προσέγγιση.
Διότι, είναι αλήθεια, ότι σήμερα δεν θα σας πούμε και πολλά καινούρια πράγματα. Θα ανακεφαλαιώσουμε απλώς τι συνέβη από τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις τελευταίες μέρες, σε σχέση με το πακέτο μέτρο για τους εργαζομένους.
Οι στόχοι της κυβέρνησης είναι δύο σε αυτή την κατεύθυνση:
Ο πρώτος στόχος είναι η πλήρης κάλυψη των εργαζομένων.
Είναι κάτι που το είχα πει από τον περασμένο Δεκέμβριο, ό,τι δηλαδή ήταν κατεύθυνση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης συνολικά, για τους εργαζόμενους της Ολυμπιακής να υπάρξει όπως έχουμε σημειώσει ξανά ένα απόλυτο δείκτη προστασίας. Και αυτό το τηρούμε χωρίς να υπάρξει ανασφάλεια για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Χωρίς να υπάρξει μείωση εισοδήματος.
Ο δεύτερος στόχος είναι να τεθεί ένα τέρμα στη διαρκή παραγωγή ελλειμμάτων από την εταιρεία.
Και γι΄ αυτό, το πακέτο των μέτρων που ανακοινώνουμε στην τελική του μορφή σήμερα, αλλά το ξέρετε ήδη, ισοδυναμεί περίπου με τα ελλείμματα της Ολυμπιακής για τρία χρόνια.
Το σημειώνω αυτό γιατί ευλόγως από πολλές πλευρές, επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση έδωσε στους υπαλλήλους της Ολυμπιακής Αεροπορίας μια κάλυψη που δεν παρέχεται, χωρίς καμιά αμφιβολία, σε εργαζομένους επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα όταν βρεθούν σε δυσκολία.
Πράγματι, η κυβέρνηση υπήρξε απλόχερη στους υπαλλήλους της Ολυμπιακής, αλλά πάντοτε αφενός μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής δικαιοσύνης, έχοντας ως γνώμονα, τη μη μείωση του εισοδήματός τους. Και από την άλλη πλευρά δίνοντας αυτές τις παροχές προς τους υπαλλήλους της Ολυμπιακής, δίνει ένα πακέτο που ισοδυναμεί πάνω – κάτω με τα ελλείμματα της Ολυμπιακής για τρία χρόνια. Και από εκεί και μετά θα ξέρουν οι φορολογούμενοι ότι δεν θα βάλουν πια το χέρι στην τσέπη για την Ολυμπιακή.
Έχουμε μια επισκόπηση των σημαντικότερων ημερομηνιών. Στις 17 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε το σχέδιο, την επομένη ημέρα εστάλησαν οι επιστολές- προσκλήσεις σε διάλογο προς τα σωματεία των εργαζομένων και τάχθηκε προθεσμία 20 ημερών. Στη συνέχεια εστάλησαν οι προσωπικές επιστολές, οι δικές μου προς τους εργαζόμενους και στις 11 Οκτωβρίου είχαμε ολοκλήρωση του διαλόγου.
Οι κλάδοι που ανταποκρίθηκαν στον διάλογο σας είναι γνωστοί, τους επαναλαμβάνω. Είναι οι ιπτάμενοι χειριστές Η ΕΧΠΑ και η ΕΣΠΑ, οι ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές. Από τους εποχικούς είχαμε το σωματείο συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και το σωματείο συμβασιούχων οδηγών. Και επίσης πραγματοποιήθηκε, σε σχέση με τους υπαλλήλους της Αεροπλοϊας, μια συνάντηση με την ΕΣΕΟΑ.
Το σχέδιο ενίσχυσης των εργαζομένων της Ολυμπιακής, είναι ένα σχέδιο που φυσικά καλύπτει νομοθετικά όλους τους εργαζομένους στην Ολυμπιακή, τακτικούς και εποχικούς και λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων.
Το σχέδιο, που παρουσιάζεται σήμερα, όπως υποθέτω ότι έχετε ήδη διαπιστώσει, έχει μόνο οριακές αλλαγές σε σχέση με αυτό της 17ης Σεπτεμβρίου και αποδεικνύεται άλλωστε και από τα στοιχεία κόστους, τα οποία θα σας παρουσιαστούν στη συνέχεια.
Τα μέτρα για τους τακτικούς υπαλλήλους κινούνται σε τέσσερις άξονες.
-Ο πρώτος άξονας είναι το εφάπαξ ποσό κοινωνικής ενίσχυσης. Το εφάπαξ δηλαδή, το γνωστό εφάπαξ που παίρνει κάθε υπάλληλος όταν φεύγει από τη δουλειά του.
-Ο δεύτερος άξονας σχετίζεται με τη συνέχιση της απασχόλησης και τη δυνατότητα μεταφοράς στο δημόσιο και σε ΔΕΚΟ.
-Ο τρίτος άξονας είναι η ενίσχυση του ασφαλιστικού των υπαλλήλων και ο τέταρτος άξονας είναι ένα ειδικό κοινωνικό επίδομα μετάβασης, το οποίο δίνεται σε κάποιες περιπτώσεις για υπαλλήλους που δεν θα θέλουν να συνταξιοδοτηθούν και δεν θα θέλουν και να μεταφερθούν στο δημόσιο και ενδεχομένως θα έχουν θέμα μετάβασης στον ιδιωτικό τομέα.
Και προφανώς όπως έχουμε πει, το ξαναλέμε, τα μέτρα θα ενεργοποιηθούν μόλις οι εταιρείες τεθούν σε εκκαθάριση, δηλαδή από τον Απρίλιο και μετά. Ψηφίζονται όμως τώρα, για να υπάρχει καθεστώς βεβαιότητας για όλους: Εργαζομένους, επενδυτές και την κοινωνία.
Ο πρώτος άξονας είναι το εφάπαξ ποσό κοινωνικής ενίσχυσης. Σε αντίθεση με το τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, εδώ το ποσό αυτό θα καταβληθεί από τον ΟΑΕΔ. Και θα καταβληθεί από τον ΟΑΕΔ διότι όπως είδατε και από την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας, η εταιρεία δεν έχει λεφτά να το καταβάλλει.
Γι΄ αυτό το λόγο άλλωστε και στην τροπολογία που περάσαμε στη Βουλή λέμε ότι οι συμβάσεις λύονται αζημίως για την εταιρεία. Διότι αν δεν λυθούν με αυτό τον τρόπο, προφανώς οι υπάλληλοι θα μείνουν ξεκρέμαστοι. Και αυτό νομίζω κανείς δεν το θέλει.
Όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν εφάπαξ ποσό κοινωνικής ενίσχυσης αντίστοιχο με το ποσό που θα έπαιρναν από τον εργοδότη τους τη στιγμή που λύεται η σύμβασή τους και το ποσό αυτό φυσικά προκύπτει με βάση την προϋπηρεσία τους. Αυτός είναι ο πρώτος άξονας.
Πάμε στον δεύτερο άξονα. Είναι ο άξονας συνέχιση της απασχόλησης, δυνατότητα μεταφοράς στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ. Μπορεί να αφορά ακόμα και όλους τους υπαλλήλους της Ολυμπιακής αν αποφασίσουν να το κάνουν. Δεν φανταζόμαστε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο αλλά σας το εξηγώ τεχνικά.
Έχουμε παρουσιάσει ήδη, δεν είναι κάτι καινούριο, 14.317 κενές θέσεις για 4.593 τακτικούς εργαζομένους στην Ολυμπιακή. Έχουμε ξεκαθαρίσει, το λέμε ακόμη μια φορά, ότι θα είναι η μεταφορά αυτή με αντίστοιχες τακτικές αποδοχές ανά ειδικότητα, συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων. Το λέω για να μην υπάρχει παρεξήγηση.
Σε περίπτωση μισθολογικών διαφορών προβλέπεται μηνιαίο συμπλήρωμα μισθού μέχρι 500 ευρώ με βάση την ειδικότητα, την εκπαιδευτική βαθμίδα ή τα τυπικά προσόντα κάθε εργαζομένου. Θα γίνεται η μεταφορά και θα υπάγονται στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης που υπάγονταν και όταν απασχολούνταν στην Ολυμπιακή.
Όλα αυτά, για αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν είναι καινούρια. Όπως και πολλά άλλα από αυτά που ακούσατε ή από αυτά που θα ακούσετε στη συνέχεια. Είναι μια σύνοψη, απλώς  για να έχετε ολόκληρη την εικόνα.
Τα καινούρια θα τα σημειώνω όταν προχωρώ στην παρουσίαση και είναι αυτά, που σας είναι ήδη γνωστά, όταν γινόντουσαν οι συναντήσεις με τα επιμέρους σωματεία και ακολουθούσαν οι σχετικές δηλώσεις.
Θα δημιουργηθεί μια ειδική Επιτροπή για εξασφάλιση της διαφάνειας κατά τη μεταφορά των εργαζομένων. Η διαδικασία θα γίνεται μηχανογραφημένα, χωρίς να αδικηθεί κανένας και με συμμετοχή στην Επιτροπή αυτή εκπροσώπων των εργαζομένων.
Τελειώσαμε σε σχέση με τον δεύτερο άξονα.
Και πάμε στον τρίτο άξονα. Ενίσχυση του ασφαλιστικού. Εδώ έχουμε κάποιες αλλαγές, μικρές αλλαγές σε σχέση με αυτά που παρουσιάσαμε στις 17 Σεπτεμβρίου βάσει των διαπραγματεύσεων που έγιναν στη συνέχεια με τους πιλότους, συνοδούς, φροντιστές κλπ.
Το μέτρο αυτό αφορά 2.464 εργαζομένους που δικαιούνται, αν το επιθυμούν, να λάβουν πλήρη σύνταξη από το σύνολο των 4.593. Και 573 εργαζομένους, οι οποίοι μπορούν να έχουν σημαντική προσαύξηση ενσήμων, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε για να πάρουν, προφανώς, πρόωρη σύνταξη εάν το επιθυμούν.
Ποιους αφορά συγκεκριμένα η ρύθμιση αυτή; Αφορά όλους τους εργαζομένους που έχουν προσληφθεί πριν από την 1/1/1993. Σε τι αφορά η ενίσχυση αυτή; Είναι μια προσαύξηση των ενσήμων τους κατά 50%.
Αντίστοιχη προσαύξηση προβλέπεται και για μικρές ομάδες εργαζομένων που δεν είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και είναι ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ, στο ΤΣΑΥ, στο Ταμείο Νομικών κλπ.
Όσοι συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση, μπορούν, αν το επιθυμούν, να καταθέσουν σχετική αίτηση αλλά συνταξιοδότηση, σύνταξη μπορούν να πάρουν αφού, ξαναλέω ακόμη μια φορά, αφού η εταιρεία τεθεί σε εκκαθάριση.  Όχι πριν.
Βεβαίως δικαιούνται να πάρουν πριν, κάθε άνθρωπος δικαιούται να πάρει πριν, αλλά θέλω να πω με αυτές τις προϋποθέσεις που περιγράφουμε εδώ.
Θέλω να σημειώσω ότι έγινε αυτός ο διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτούς που είχαν προσληφθεί πριν από την 1/1/93 και αυτούς που προσελήφθησαν μετά την 1/1/93, λόγω του ότι υπάγονται σε διαφορετικό ασφαλιστικό καθεστώς.
Όσοι έχουν προσληφθεί πριν από την 1/1/93 πλήρωναν ήδη αυξημένο ασφάλιστρο που τους διασφάλιζε ευνοϊκότερους όρους όσον αφορά το χρόνο της συνταξιοδότησης σε σχέση με τους συναδέλφους τους που προσελήφθησαν μετά το 1993.
Ειδικά για τους ιπταμένους φροντιστές και συνοδούς, που εδώ έχουμε μια καινούρια ρύθμιση. Να την εξηγήσουμε, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις.
Οι ιπτάμενοι φροντιστές και συνοδοί είχαν πολύ μεγαλύτερο ασφάλιστρο, 23% πάνω από το κανονικό ασφάλιστρο του ΙΚΑ, το οποίο ήδη τους εξασφάλιζε από το 1988 προσαύξηση κατά 50% στα ασφαλιστικά τους ημερομίσθια. Προσαύξηση 50% λοιπόν στα ένσημα τους. Πράγμα το οποίο εμείς, στις ανακοινώσεις μας της 17ης Σεπτεμβρίου, το είχαμε δώσει σε όλους τους εργαζομένους που ήταν πριν από την 1.1.93 στην Ολυμπιακή.
Το αίτημα των συνοδών και φροντιστών ήταν ότι θέλουν και αυτοί μια προσαύξηση, δεδομένου ότι με δικά τους χρήματα είχαν ήδη αυτή την προσαύξηση. Και θεωρούσαν ότι αδικούνταν σε σχέση με τους συναδέλφους τους.
Γι’ αυτό το λόγο και για λόγους ισότητας στην πραγματικότητα, αποφασίστηκε να δοθεί μια προσαύξηση ενσήμων 50% που θα πληρωθεί από το κράτος, όπως και στις άλλες κατηγορίες εργαζομένων, στους συνοδούς και φροντιστές.
Τελειώσαμε και με το θέμα της ενίσχυσης του ασφαλιστικού. Έρχομαι στο θέμα του επιδόματος κοινωνικής μετάβασης. Να εξηγήσουμε τι είναι το επίδομα κοινωνικής μετάβασης, γιατί και σε συναντήσεις που είχαμε με συνδικαλιστές είδαμε ότι πολλές φορές υπήρχαν ορισμένες παρανοήσεις.
Αμέσως μετά τη λύση της σχέσης εργασίας με την Ολυμπιακή, κάθε εργαζόμενος μπορεί να συνταξιοδοτηθεί, να μεταφερθεί, όχι κάθε εργαζόμενος, ορισμένοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν, κάθε εργαζόμενος μπορεί να μεταφερθεί στο Δημόσιο και όσοι το θέλουν μπορεί να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα.
Όσοι συνταξιοδοτηθούν δεν έχουν ανάγκη από αυτό το επίδομα μετάβασης, διότι θα πάρουν τη σύνταξη τους. Το ίδιο θα συμβεί και με όσους μεταφερθούν στο δημόσιο τομέα. Επομένως, το επίδομα μετάβασης αφορά μόνο όσους θελήσουν να πάνε στον ιδιωτικό τομέα.
Και εμείς, καλού – κακού, αν τυχόν υπάρξουν καθυστερήσεις στη μεταφορά εργαζομένων στο Δημόσιο, έχουμε πρόβλεψη και γι’ αυτούς αν τυχόν υπάρξει οποιοδήποτε  πρόβλημα, να μπορούν να πάρουν το ειδικό επίδομα μετάβασης.
Το επίδομα κλιμακώνεται με τον τρόπο που βλέπετε. Eίναι ο ίδιος τρόπος που κλιμακωνόταν και στην πρώτη παρουσίαση των μέτρων, στις 17 Σεπτεμβρίου. Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα.  Και καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ.
Στην πρόβλεψη που έχουμε κάνει, προβλέπεται ένα ποσόν το οποίο θεωρούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα εξαντληθεί. Διότι οι εργαζόμενοι που θα το χρησιμοποιήσουν, είναι πολύ – πολύ λιγότεροι από τις προβλέψεις που έχει κάνει η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Οικονομίας και το Υπουργείο Απασχόλησης.
Έρχομαι στα μέτρα για τους πιλότους. Όπως είχαμε ξεκαθαρίσει, από την ημέρα που παρουσιάσαμε το σχέδιο αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής, για τους πιλότους θα υπήρχαν ειδικά μέτρα, πέρα των μέτρων που ανακοινώθηκαν γενικότερα, λόγω της ιδιαιτερότητας του κλάδου τους και λόγω του ότι δεν είναι δυνατή στην πραγματικότητα για τους ίδιους η μαζική μεταφορά τους στο Δημόσιο, όπως είναι με άλλους κλάδους.
Επίσης ξέρουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πιλότων θέλει να απασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα και επομένως πρέπει να προσαρμόσουμε το πρόγραμμα προς αυτή την πραγματικότητα.
Επομένως για τους πιλότους, ισχύουν όλα τα μέτρα που ισχύουν για τους τακτικούς υπαλλήλους.
Ισχύει ένα ειδικό μηνιαίο βοήθημα από 1 χρόνο έως 6 χρόνια για όσους συνταξιοδοτηθούν ανάλογα με την ηλικία τους. Και ισχύει ένα επιπλέον επίδομα κοινωνικής μετάβασης, σαν αυτό που παρουσιάσαμε μόλις για όλους τους υπαλλήλους όλων των άλλων κατηγοριών, το οποίο στην περίπτωση των πιλότων, που τυχόν θα μείνουν άνεργοι επειδή θα ψάχνουν να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα και δεν θα μπορέσουν να το καταφέρουν, θα είναι 4 ετών.
Πιο συγκεκριμένα, πιο αναλυτικά δηλαδή, για τους πιλότους παρουσιάζω αυτά που παρουσίαζα και στις δηλώσεις που κάναμε μαζί με τους πιλότους όταν συμφωνήσαμε, αλλά σας τα εξηγώ σε πίνακες. Θα υπάρχει ένα ειδικό μηνιαίο βοήθημα από 1-6 χρόνια επαναλαμβάνω, ανάλογα με την ηλικία τους, πόσο καιρό θέλουν να βγουν στη σύνταξη. Για όσους αποφασίσουν να συνταξιοδοτηθούν, μόνο γι’ αυτούς,  έτσι ώστε  η σύνταξη τους μαζί με αυτό το βοήθημα να φτάνει στα 75% των τακτικών τους αποδοχών.
Γιατί το κάνουμε αυτό για τους πιλότους; Γιατί σε πολλές περιπτώσεις, στους περισσότερους πιλότους, έχουμε μια πολύ μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στο μισθό τους και στη σύνταξη τους. Έτσι έχει δομηθεί το ασφαλιστικό της Ολυμπιακής. Αυτό δεν ισχύει στις άλλες κατηγορίες εργαζομένων, ισχύει στους πιλότους, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις έχουν συντάξεις που φτάνουν στο 1/3 του μισθού τους.
Δεδομένου λοιπόν ότι μπορεί να χρειαστεί κάποιοι να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα, δίνουμε αυτό το βοήθημα, το οποίο σας είπα μαζί με τη σύνταξη τους αθροιστικά μπορεί να φτάνει το 75% του σημερινού τους μισθού. Γι’ αυτούς που θα συνταξιοδοτηθούν τελειώσαμε.
Επιπλέον για τους πιλότους οι οποίοι θα θελήσουν να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα και για κάποιο λόγο θα καθυστερήσουν, προβλέπεται ένα πιο εκτεταμένο χρονικά επίδομα κοινωνικής μετάβασης, πέραν του ενός έτους. Για τον πρώτο χρόνο ισχύει ακριβώς το επίδομα που ισχύει για όλες τις άλλες κατηγορίες. Με την κλιμάκωση που υπάρχει στις άλλες κατηγορίες.
Για τους πιλότους στο πρώτο εξάμηνο του 2ου έτους το επίδομα  αυτό θα φτάνει στο 55% των καθαρών τακτικών αποδοχών, στο δεύτερο εξάμηνο του 2ου έτους το 67% των καθαρών τακτικών αποδοχών, στο 3ο έτος το 71% των καθαρών τακτικών αποδοχών και στο 4ο έτος το 76% των καθαρών τακτικών αποδοχών.
Θα διερωτάστε γιατί υπάρχει αυτή η καμπύλη. Υπάρχει μια καμπύλη «U» που ξεκινάει από το 100% στους πρώτους μήνες, πέφτει μέχρι και το 55% στο πρώτο εξάμηνο του 2ου χρόνου και στη συνέχεια ανεβαίνει προς τα πάνω. Διότι θέλουμε οι πιλότοι να έχουν κίνητρα να βρουν δουλειά.
Δεν θέλουμε να κατηγορηθούμε ότι δίνουμε υψηλά επιδόματα για αρκετό χρονικό διάστημα, έτσι ώστε κάποιος να αποφασίσει να μη δουλέψει και να αρκείται σε αυτό το επίδομα.
Γι’ αυτό το λόγο έχουμε στο μέσον της περιόδου μια αποκλιμάκωση των επιδομάτων και ανεβαίνουν προς το τέλος της περιόδου. Διότι σε εκείνη την περίπτωση θεωρείται πια ότι κάποιος προσπάθησε να βρει δουλειά, δεν βρήκε και τότε το κράτος πρέπει να έρθει και να τον στηρίξει ξανά.
Και περνάω στα μέτρα για τους εποχικούς υπαλλήλους, καθώς αυτά ήταν τα μέτρα για τους τακτικούς υπαλλήλους.
Για τους εποχικούς υπαλλήλους επαναλαμβάνουμε και πάλι ότι εμείς θεωρούμε ότι είναι πλεονέκτημα για τους ίδιους η εμπειρία τους και η ανταγωνιστικότητα σε σχέση με τους τακτικούς υπαλλήλους στις αποδοχές τους. Και γι’ αυτό το λόγο πιστεύουμε ότι θα απορροφηθούν από τους ιδιώτες επενδυτές.
Ωστόσο, η Κυβέρνηση δεν κινείται με βάση αυτό το σενάριο. Κινείται, αν θέλετε, με το χειρότερο δυνατό σενάριο και από αυτή την οπτική ανακοινώνει, υιοθετεί συγκεκριμένα μέτρα για τους εποχικούς υπαλλήλους, θεωρώντας και πάλι ότι τα χρήματα τα οποία προβλέπονται για τους εποχικούς υπαλλήλους δεν θα  χρειαστεί να πληρωθούν στο σύνολο τους, το αντίθετο.
Το ίδιο θεωρούμε και για τους πιλότους, για το κοινωνικό επίδομα μετάβασης. Διότι πιστεύουμε ότι, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, οι πιλότοι θα απασχοληθούν αμέσως.
Έχουμε 4 άξονες. Είναι η επέκταση του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ, είναι η μοριοδότηση προϋπηρεσίας κατά 50%, είναι η ειδική βαρύτητα για συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Υπουργείου Μεταφορών και είναι το ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για πλήρη απασχόληση.
Τα μέτρα αυτά ισχύουν για τους εποχικούς που δουλεύουν φέτος. Δεν μπορεί να ισχύουν για εποχικούς που δούλευαν παλιότερα στην Ολυμπιακή και για κάποιο λόγο οι ίδιοι δεν θέλησαν να συνεχίσουν να δουλεύουν.
Στον πρώτο άξονα, που είναι η επέκταση του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ, προβλέπεται επέκταση του επιδόματος ανεργίας από 6 μήνες σε 12 μήνες.
Αυτό είναι κάτι που ανακοινώθηκε την περασμένη βδομάδα και προβλέπεται ότι από τον 1ο ως τον 6ο μήνα, θα έχουμε μια προσαύξηση του βασικού επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ που είναι γύρω στα 400 € κατά 50%, και από τον 7ο έως τον 12ο μήνα θα έχουμε το κλασικό επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών για λογαριασμό των δικαιούχων.
Θέλω να σας πω ότι οι εποχικοί της Ολυμπιακής, έτσι κι αλλιώς όταν τελείωνε το 8μηνο, τους εντασσόντουσαν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ παίρνοντας την κλασική ενίσχυση των 414 €, αν δεν απατώμαι. Αυτά σε σχέση με τα επιδόματα ανεργίας.
Σε σχέση με τη μοριοδότηση προϋπηρεσίας σε ποσοστό 50%, όλοι οι εποχικοί υπάλληλοι της Ολυμπιακής που απασχολήθηκαν στην εταιρεία για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα μέσα στο 2008 δικαιούνται επιπλέον μοριοδότηση της συνολικής προϋπηρεσίας τους στην Ολυμπιακή σε ποσοστό 50%.
Αυτό είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα με άλλους διαγωνιζομένους για το Δημόσιο σε περίπτωση που υπάρχουν διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ. Θα έχουν μια επιπρόσθετη μοριοδότηση επαναλαμβάνω της προϋπηρεσίας τους κατά 50%. Δεν είναι καινούριο, το έχουμε ανακοινώσει ήδη από τις 17 Σεπτεμβρίου.
Τρίτος άξονας, ειδική βαρύτητα για συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Υπουργείου Μεταφορών. Και αυτό επίσης το έχουμε ανακοινώσει στις 17 Σεπτεμβρίου.
Αυτό που ανακοινώσαμε την προηγούμενη βδομάδα, είναι αυτό που σας παρουσιάζουμε και σήμερα, ότι δηλαδή το 20% των προκηρυσσόμενων θέσεων σε φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Μεταφορών, θα καλύπτονται κατά απόλυτη προτεραιότητα από το εποχικό προσωπικό της Ολυμπιακής ανεξαρτήτως ηλικίας. Και αυτό θα ισχύει για τους διαγωνισμούς που θα δημοσιευτούν μέχρι το τέλος του 2012.
Τέλος, για τους εποχικούς έχουμε ένα ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο εμείς, επαναλαμβάνω, πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε, αλλά το προβλέπουμε. Ένα πρόγραμμα που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στους εργαζομένους της SOFTEX, ΒΟΣΙΝΑΚΗ και της ΒΙΑΜΥΛ, το οποίο προβλέπει δυο εναλλακτικές δυνατότητες. Όχι σωρευτικά αυτά που θα παρουσιάσουμε, εναλλακτικά.
Το ένα είναι συμμετοχή σε πρόγραμμα επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων για την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων, με τη δημιουργία νέων θέσεις εργασίας ή δυνατότητα επιχορήγησης των ίδιων των εργαζομένων, για τη δημιουργία μικρής δικής τους επιχείρησης.
Εδώ, δεν έχουμε αύξηση του κόστους. Παρουσιάσαμε το καινούριο μέτρο που είναι η επιδότηση της επιχείρησης, αλλά το μέτρο αυτό δεν προσθέτει στο κόστος, διότι προφανώς όσοι πάρουν επιδότηση γι’ αυτό δεν θα μπορούν να ενταχθούν στα προγράμματα τα προηγούμενα, της προηγούμενης κατηγορίας.
Εξηγούμε στη συνέχεια ποια είναι αυτά τα προγράμματα: Η πρώτη κατηγορία των προγραμμάτων, είναι επιχορήγηση ιδιωτικών επιχειρήσεων. Ιδιωτικές επιχειρήσεις μπορεί να λαμβάνουν τριετή επιδότηση, ύψους 25 ευρώ ανά ημέρα εργασίας για τα δύο πρώτα έτη και 28 ευρώ ανά ημέρα εργασίας για το τρίτο έτος, ενώ αποδίδουν στους εργαζομένους πλήρη μισθό και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Επιπλέον ο εργοδότης υποχρεούται να διατηρήσει τον εργαζόμενο για ένα ακόμη έτος χωρίς επιδότηση. Εξασφαλίζεται με αυτό τον τρόπο για τους συμμετέχοντες ότι για τουλάχιστον 4 χρόνια θα έχουν μόνιμη απασχόληση, ενώ παλιότερα απασχολούνταν για 8 μήνες τον χρόνο και στη συνέχεια είχαν ένα επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
Οι περιπτώσεις δε των άλλων επιχειρήσεων, που έχει εφαρμοστεί αυτό το πρόγραμμα και γενικότερα των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, μας δείχνουν ότι το 70% τουλάχιστον των εργαζομένων που εντάσσονται σε τέτοιου είδους προγράμματα, συνεχίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα και πρόσκομμα την απασχόλησή τους.
Δεν είναι κάτι καινούριο. Γίνομαι κουραστικός που το λέω, αλλά επειδή βλέπω κάποιες κινήσεις, χειρονομίες κλπ, το έχουμε ξαναπεί στις 17 Σεπτεμβρίου. Το δεύτερο, η δεύτερη εναλλακτική δυνατότητα, που την ανακοινώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, είναι η επιχορήγηση σε εργαζομένους να ανοίξουν δική τους ατομική επιχείρηση και αυτή η επιχορήγηση είναι 30.000 ευρώ στον εργαζόμεν ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Καλησπέρα σε όλους. Δίνουμε τη συνέντευξη το απόγευμα, γιατί περιμέναμε να έχει ετοιμαστεί προηγουμένως η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου και πριν από αυτή η αναλογιστική έκθεση, προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι μιλάμε με ακριβή στοιχεία και όχι κατά προσέγγιση.  Διότι, είναι αλήθεια, ότι σήμερα δεν θα σας πούμε και πολλά καινούρια πράγματα. Θα ανακεφαλαιώσουμε απλώς τι συνέβη από τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις τελευταίες μέρες, σε σχέση με το πακέτο μέτρο για τους εργαζομένους.  Οι στόχοι της κυβέρνησης είναι δύο σε αυτή την κατεύθυνση: Ο πρώτος στόχος είναι η πλήρης κάλυψη των εργαζομένων.  Είναι κάτι που το είχα πει από τον περασμένο Δεκέμβριο, ό,τι δηλαδή ήταν κατεύθυνση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης συνολικά, για τους εργαζόμενους της Ολυμπιακής να υπάρξει όπως έχουμε σημειώσει ξανά ένα απόλυτο δείκτη προστασίας. Και αυτό το τηρούμε χωρίς να υπάρξει ανασφάλεια για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Χωρίς να υπάρξει μείωση εισοδήματος.  Ο δεύτερος στόχος είναι να τεθεί ένα τέρμα στη διαρκή παραγωγή ελλειμμάτων από την εταιρεία.  Και γι΄ αυτό, το πακέτο των μέτρων που ανακοινώνουμε στην τελική του μορφή σήμερα, αλλά το ξέρετε ήδη, ισοδυναμεί περίπου με τα ελλείμματα της Ολυμπιακής για τρία χρόνια.  Το σημειώνω αυτό γιατί ευλόγως από πολλές πλευρές, επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση έδωσε στους υπαλλήλους της Ολυμπιακής Αεροπορίας μια κάλυψη που δεν παρέχεται, χωρίς καμιά αμφιβολία, σε εργαζομένους επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα όταν βρεθούν σε δυσκολία. Πράγματι, η κυβέρνηση υπήρξε απλόχερη στους υπαλλήλους της Ολυμπιακής, αλλά πάντοτε αφενός μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής δικαιοσύνης, έχοντας ως γνώμονα, τη μη μείωση του εισοδήματός τους. Και από την άλλη πλευρά δίνοντας αυτές τις παροχές προς τους υπαλλήλους της Ολυμπιακής, δίνει ένα πακέτο που ισοδυναμεί πάνω – κάτω με τα ελλείμματα της Ολυμπιακής για τρία χρόνια. Και από εκεί και μετά θα ξέρουν οι φορολογούμενοι ότι δεν θα βάλουν πια το χέρι στην τσέπη για την Ολυμπιακή.  Έχουμε μια επισκόπηση των σημαντικότερων ημερομηνιών. Στις 17 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε το σχέδιο, την επομένη ημέρα εστάλησαν οι επιστολές- προσκλήσεις σε διάλογο προς τα σωματεία των εργαζομένων και τάχθηκε προθεσμία 20 ημερών. Στη συνέχεια εστάλησαν οι προσωπικές επιστολές, οι δικές μου προς τους εργαζόμενους και στις 11 Οκτωβρίου είχαμε ολοκλήρωση του διαλόγου.  Οι κλάδοι που ανταποκρίθηκαν στον διάλογο σας είναι γνωστοί, τους επαναλαμβάνω. Είναι οι ιπτάμενοι χειριστές Η ΕΧΠΑ και η ΕΣΠΑ, οι ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές. Από τους εποχικούς είχαμε το σωματείο συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και το σωματείο συμβασιούχων οδηγών. Και επίσης πραγματοποιήθηκε, σε σχέση με τους υπαλλήλους της Αεροπλοϊας, μια συνάντηση με την ΕΣΕΟΑ.  Το σχέδιο ενίσχυσης των εργαζομένων της Ολυμπιακής, είναι ένα σχέδιο που φυσικά καλύπτει νομοθετικά όλους τους εργαζομένους στην Ολυμπιακή, τακτικούς και εποχικούς και λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων.  Το σχέδιο, που παρουσιάζεται σήμερα, όπως υποθέτω ότι έχετε ήδη διαπιστώσει, έχει μόνο οριακές αλλαγές σε σχέση με αυτό της 17ης Σεπτεμβρίου και αποδεικνύεται άλλωστε και από τα στοιχεία κόστους, τα οποία θα σας παρουσιαστούν στη συνέχεια. Τα μέτρα για τους τακτικούς υπαλλήλους κινούνται σε τέσσερις άξονες. -Ο πρώτος άξονας είναι το εφάπαξ ποσό κοινωνικής ενίσχυσης. Το εφάπαξ δηλαδή, το γνωστό εφάπαξ που παίρνει κάθε υπάλληλος όταν φεύγει από τη δουλειά του. -Ο δεύτερος άξονας σχετίζεται με τη συνέχιση της απασχόλησης και τη δυνατότητα μεταφοράς στο δημόσιο και σε ΔΕΚΟ. -Ο τρίτος άξονας είναι η ενίσχυση του ασφαλιστικού των υπαλλήλων και ο τέταρτος άξονας είναι ένα ειδικό κοινωνικό επίδομα μετάβασης, το οποίο δίνεται σε κάποιες περιπτώσεις για υπαλλήλους που δεν θα θέλουν να συνταξιοδοτηθούν και δεν θα θέλουν και να μεταφερθούν στο δημόσιο και ενδεχομένως θα έχουν θέμα μετάβασης στον ιδιωτικό τομέα.  Και προφανώς όπως έχουμε πει, το ξαναλέμε, τα μέτρα θα ενεργοποιηθούν μόλις οι εταιρείες τεθούν σε εκκαθάριση, δηλαδή από τον Απρίλιο και μετά. Ψηφίζονται όμως τώρα, για να υπάρχει καθεστώς βεβαιότητας για όλους: Εργαζομένους, επενδυτές και την κοινωνία.  Ο πρώτος άξονας είναι το εφάπαξ ποσό κοινωνικής ενίσχυσης. Σε αντίθεση με το τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, εδώ το ποσό αυτό θα καταβληθεί από τον ΟΑΕΔ. Και θα καταβληθεί από τον ΟΑΕΔ διότι όπως είδατε και από την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας, η εταιρεία δεν έχει λεφτά να το καταβάλλει. Γι΄ αυτό το λόγο άλλωστε και στην τροπολογία που περάσαμε στη Βουλή λέμε ότι οι συμβάσεις λύονται αζημίως για την εταιρεία. Διότι αν δεν λυθούν με αυτό τον τρόπο, προφανώς οι υπάλληλοι θα μείνουν ξεκρέμαστοι. Και αυτό νομίζω κανείς δεν το θέλει. Όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν εφάπαξ ποσό κοινωνικής ενίσχυσης αντίστοιχο με το ποσό που θα έπαιρναν από τον εργοδότη τους τη στιγμή που λύεται η σύμβασή τους και το ποσό αυτό φυσικά προκύπτει με βάση την προϋπηρεσία τους. Αυτός είναι ο πρώτος άξονας.Πάμε στον δεύτερο άξονα. Είναι ο άξονας συνέχιση της απασχόλησης, δυνατότητα μεταφοράς στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ. Μπορεί να αφορά ακόμα και όλους τους υπαλλήλους της Ολυμπιακής αν αποφασίσουν να το κάνουν. Δεν φανταζόμαστε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο αλλά σας το εξηγώ τεχνικά. Έχουμε παρουσιάσει ήδη, δεν είναι κάτι καινούριο, 14.317 κενές θέσεις για 4.593 τακτικούς εργαζομένους στην Ολυμπιακή. Έχουμε ξεκαθαρίσει, το λέμε ακόμη μια φορά, ότι θα είναι η μεταφορά αυτή με αντίστοιχες τακτικές αποδοχές ανά ειδικότητα, συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων. Το λέω για να μην υπάρχει παρεξήγηση. Σε περίπτωση μισθολογικών διαφορών προβλέπεται μηνιαίο συμπλήρωμα μισθού μέχρι 500 ευρώ με βάση την ειδικότητα, την εκπαιδευτική βαθμίδα ή τα τυπικά προσόντα κάθε εργαζομένου. Θα γίνεται η μεταφορά και θα υπάγονται στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης που υπάγονταν και όταν απασχολούνταν στην Ολυμπιακή.Όλα αυτά, για αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν είναι καινούρια. Όπως και πολλά άλλα από αυτά που ακούσατε ή από αυτά που θα ακούσετε στη συνέχεια. Είναι μια σύνοψη, απλώς  για να έχετε ολόκληρη την εικόνα. Τα καινούρια θα τα σημειώνω όταν προχωρώ στην παρουσίαση και είναι αυτά, που σας είναι ήδη γνωστά, όταν γινόντουσαν οι συναντήσεις με τα επιμέρους σωματεία και ακολουθούσαν οι σχετικές δηλώσεις. Θα δημιουργηθεί μια ειδική Επιτροπή για εξασφάλιση της διαφάνειας κατά τη μεταφορά των εργαζομένων. Η διαδικασία θα γίνεται μηχανογραφημένα, χωρίς να αδικηθεί κανένας και με συμμετοχή στην Επιτροπή αυτή εκπροσώπων των εργαζομένων. Τελειώσαμε σε σχέση με τον δεύτερο άξονα. Και πάμε στον τρίτο άξονα. Ενίσχυση του ασφαλιστικού. Εδώ έχουμε κάποιες αλλαγές, μικρές αλλαγές σε σχέση με αυτά που παρουσιάσαμε στις 17 Σεπτεμβρίου βάσει των διαπραγματεύσεων που έγιναν στη συνέχεια με τους πιλότους, συνοδούς, φροντιστές κλπ. Το μέτρο αυτό αφορά 2.464 εργαζομένους που δικαιούνται, αν το επιθυμούν, να λάβουν πλήρη σύνταξη από το σύνολο των 4.593. Και 573 εργαζομένους, οι οποίοι μπορούν να έχουν σημαντική προσαύξηση ενσήμων, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε για να πάρουν, προφανώς, πρόωρη σύνταξη εάν το επιθυμούν. Ποιους αφορά συγκεκριμένα η ρύθμιση αυτή; Αφορά όλους τους εργαζομένους που έχουν προσληφθεί πριν από την 1/1/1993. Σε τι αφορά η ενίσχυση αυτή; Είναι μια προσαύξηση των ενσήμων τους κατά 50%. Αντίστοιχη προσαύξηση προβλέπεται και για μικρές ομάδες εργαζομένων που δεν είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και είναι ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ, στο ΤΣΑΥ, στο Ταμείο Νομικών κλπ. Όσοι συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση, μπορούν, αν το επιθυμούν, να καταθέσουν σχετική αίτηση αλλά συνταξιοδότηση, σύνταξη μπορούν να πάρουν αφού, ξαναλέω ακόμη μια φορά, αφού η εταιρεία τεθεί σε εκκαθάριση.  Όχι πριν. Βεβαίως δικαιούνται να πάρουν πριν, κάθε άνθρωπος δικαιούται να πάρει πριν, αλλά θέλω να πω με αυτές τις προϋποθέσεις που περιγράφουμε εδώ.Θέλω να σημειώσω ότι έγινε αυτός ο διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτούς που είχαν προσληφθεί πριν από την 1/1/93 και αυτούς που προσελήφθησαν μετά την 1/1/93, λόγω του ότι υπάγονται σε διαφορετικό ασφαλιστικό καθεστώς. Όσοι έχουν προσληφθεί πριν από την 1/1/93 πλήρωναν ήδη αυξημένο ασφάλιστρο που τους διασφάλιζε ευνοϊκότερους όρους όσον αφορά το χρόνο της συνταξιοδότησης σε σχέση με τους συναδέλφους τους που προσελήφθησαν μετά το 1993. Ειδικά για τους ιπταμένους φροντιστές και συνοδούς, που εδώ έχουμε μια καινούρια ρύθμιση. Να την εξηγήσουμε, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις.Οι ιπτάμενοι φροντιστές και συνοδοί είχαν πολύ μεγαλύτερο ασφάλιστρο, 23% πάνω από το κανονικό ασφάλιστρο του ΙΚΑ, το οποίο ήδη τους εξασφάλιζε από το 1988 προσαύξηση κατά 50% στα ασφαλιστικά τους ημερομίσθια. Προσαύξηση 50% λοιπόν στα ένσημα τους. Πράγμα το οποίο εμείς, στις ανακοινώσεις μας της 17ης Σεπτεμβρίου, το είχαμε δώσει σε όλους τους εργαζομένους που ήταν πριν από την 1.1.93 στην Ολυμπιακή. Το αίτημα των συνοδών και φροντιστών ήταν ότι θέλουν και αυτοί μια προσαύξηση, δεδομένου ότι με δικά τους χρήματα είχαν ήδη αυτή την προσαύξηση. Και θεωρούσαν ότι αδικούνταν σε σχέση με τους συναδέλφους τους.  Γι’ αυτό το λόγο και για λόγους ισότητας στην πραγματικότητα, αποφασίστηκε να δοθεί μια προσαύξηση ενσήμων 50% που θα πληρωθεί από το κράτος, όπως και στις άλλες κατηγορίες εργαζομένων, στους συνοδούς και φροντιστές. Τελειώσαμε και με το θέμα της ενίσχυσης του ασφαλιστικού. Έρχομαι στο θέμα του επιδόματος κοινωνικής μετάβασης. Να εξηγήσουμε τι είναι το επίδομα κοινωνικής μετάβασης, γιατί και σε συναντήσεις που είχαμε με συνδικαλιστές είδαμε ότι πολλές φορές υπήρχαν ορισμένες παρανοήσεις.  Αμέσως μετά τη λύση της σχέσης εργασίας με την Ολυμπιακή, κάθε εργαζόμενος μπορεί να συνταξιοδοτηθεί, να μεταφερθεί, όχι κάθε εργαζόμενος, ορισμένοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν, κάθε εργαζόμενος μπορεί να μεταφερθεί στο Δημόσιο και όσοι το θέλουν μπορεί να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα.  Όσοι συνταξιοδοτηθούν δεν έχουν ανάγκη από αυτό το επίδομα μετάβασης, διότι θα πάρουν τη σύνταξη τους. Το ίδιο θα συμβεί και με όσους μεταφερθούν στο δημόσιο τομέα. Επομένως, το επίδομα μετάβασης αφορά μόνο όσους θελήσουν να πάνε στον ιδιωτικό τομέα. Και εμείς, καλού – κακού, αν τυχόν υπάρξουν καθυστερήσεις στη μεταφορά εργαζομένων στο Δημόσιο, έχουμε πρόβλεψη και γι’ αυτούς αν τυχόν υπάρξει οποιοδήποτε  πρόβλημα, να μπορούν να πάρουν το ειδικό επίδομα μετάβασης. Το επίδομα κλιμακώνεται με τον τρόπο που βλέπετε. Eίναι ο ίδιος τρόπος που κλιμακωνόταν και στην πρώτη παρουσίαση των μέτρων, στις 17 Σεπτεμβρίου. Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα.  Και καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ. Στην πρόβλεψη που έχουμε κάνει, προβλέπεται ένα ποσόν το οποίο θεωρούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα εξαντληθεί. Διότι οι εργαζόμενοι που θα το χρησιμοποιήσουν, είναι πολύ – πολύ λιγότεροι από τις προβλέψεις που έχει κάνει η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Οικονομίας και το Υπουργείο Απασχόλησης.  Έρχομαι στα μέτρα για τους πιλότους. Όπως είχαμε ξεκαθαρίσει, από την ημέρα που παρουσιάσαμε το σχέδιο αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής, για τους πιλότους θα υπήρχαν ειδικά μέτρα, πέρα των μέτρων που ανακοινώθηκαν γενικότερα, λόγω της ιδιαιτερότητας του κλάδου τους και λόγω του ότι δεν είναι δυνατή στην πραγματικότητα για τους ίδιους η μαζική μεταφορά τους στο Δημόσιο, όπως είναι με άλλους κλάδους. Επίσης ξέρουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πιλότων θέλει να απασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα και επομένως πρέπει να προσαρμόσουμε το πρόγραμμα προς αυτή την πραγματικότητα. Επομένως για τους πιλότους, ισχύουν όλα τα μέτρα που ισχύουν για τους τακτικούς υπαλλήλους.  Ισχύει ένα ειδικό μηνιαίο βοήθημα από 1 χρόνο έως 6 χρόνια για όσους συνταξιοδοτηθούν ανάλογα με την ηλικία τους. Και ισχύει ένα επιπλέον επίδομα κοινωνικής μετάβασης, σαν αυτό που παρουσιάσαμε μόλις για όλους τους υπαλλήλους όλων των άλλων κατηγοριών, το οποίο στην περίπτωση των πιλότων, που τυχόν θα μείνουν άνεργοι επειδή θα ψάχνουν να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα και δεν θα μπορέσουν να το καταφέρουν, θα είναι 4 ετών. Πιο συγκεκριμένα, πιο αναλυτικά δηλαδή, για τους πιλότους παρουσιάζω αυτά που παρουσίαζα και στις δηλώσεις που κάναμε μαζί με τους πιλότους όταν συμφωνήσαμε, αλλά σας τα εξηγώ σε πίνακες. Θα υπάρχει ένα ειδικό μηνιαίο βοήθημα από 1-6 χρόνια επαναλαμβάνω, ανάλογα με την ηλικία τους, πόσο καιρό θέλουν να βγουν στη σύνταξη. Για όσους αποφασίσουν να συνταξιοδοτηθούν, μόνο γι’ αυτούς,  έτσι ώστε  η σύνταξη τους μαζί με αυτό το βοήθημα να φτάνει στα 75% των τακτικών τους αποδοχών. Γιατί το κάνουμε αυτό για τους πιλότους; Γιατί σε πολλές περιπτώσεις, στους περισσότερους πιλότους, έχουμε μια πολύ μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στο μισθό τους και στη σύνταξη τους. Έτσι έχει δομηθεί το ασφαλιστικό της Ολυμπιακής. Αυτό δεν ισχύει στις άλλες κατηγορίες εργαζομένων, ισχύει στους πιλότους, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις έχουν συντάξεις που φτάνουν στο 1/3 του μισθού τους.  Δεδομένου λοιπόν ότι μπορεί να χρειαστεί κάποιοι να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα, δίνουμε αυτό το βοήθημα, το οποίο σας είπα μαζί με τη σύνταξη τους αθροιστικά μπορεί να φτάνει το 75% του σημερινού τους μισθού. Γι’ αυτούς που θα συνταξιοδοτηθούν τελειώσαμε. Επιπλέον για τους πιλότους οι οποίοι θα θελήσουν να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα και για κάποιο λόγο θα καθυστερήσουν, προβλέπεται ένα πιο εκτεταμένο χρονικά επίδομα κοινωνικής μετάβασης, πέραν του ενός έτους. Για τον πρώτο χρόνο ισχύει ακριβώς το επίδομα που ισχύει για όλες τις άλλες κατηγορίες. Με την κλιμάκωση που υπάρχει στις άλλες κατηγορίες.  Για τους πιλότους στο πρώτο εξάμηνο του 2ου έτους το επίδομα  αυτό θα φτάνει στο 55% των καθαρών τακτικών αποδοχών, στο δεύτερο εξάμηνο του 2ου έτους το 67% των καθαρών τακτικών αποδοχών, στο 3ο έτος το 71% των καθαρών τακτικών αποδοχών και στο 4ο έτος το 76% των καθαρών τακτικών αποδοχών. Θα διερωτάστε γιατί υπάρχει αυτή η καμπύλη. Υπάρχει μια καμπύλη «U» που ξεκινάει από το 100% στους πρώτους μήνες, πέφτει μέχρι και το 55% στο πρώτο εξάμηνο του 2ου χρόνου και στη συνέχεια ανεβαίνει προς τα πάνω. Διότι θέλουμε οι πιλότοι να έχουν κίνητρα να βρουν δουλειά. Δεν θέλουμε να κατηγορηθούμε ότι δίνουμε υψηλά επιδόματα για αρκετό χρονικό διάστημα, έτσι ώστε κάποιος να αποφασίσει να μη δουλέψει και να αρκείται σε αυτό το επίδομα.  Γι’ αυτό το λόγο έχουμε στο μέσον της περιόδου μια αποκλιμάκωση των επιδομάτων και ανεβαίνουν προς το τέλος της περιόδου. Διότι σε εκείνη την περίπτωση θεωρείται πια ότι κάποιος προσπάθησε να βρει δουλειά, δεν βρήκε και τότε το κράτος πρέπει να έρθει και να τον στηρίξει ξανά.  Και περνάω στα μέτρα για τους εποχικούς υπαλλήλους, καθώς αυτά ήταν τα μέτρα για τους τακτικούς υπαλλήλους.  Για τους εποχικούς υπαλλήλους επαναλαμβάνουμε και πάλι ότι εμείς θεωρούμε ότι είναι πλεονέκτημα για τους ίδιους η εμπειρία τους και η ανταγωνιστικότητα σε σχέση με τους τακτικούς υπαλλήλους στις αποδοχές τους. Και γι’ αυτό το λόγο πιστεύουμε ότι θα απορροφηθούν από τους ιδιώτες επενδυτές. Ωστόσο, η Κυβέρνηση δεν κινείται με βάση αυτό το σενάριο. Κινείται, αν θέλετε, με το χειρότερο δυνατό σενάριο και από αυτή την οπτική ανακοινώνει, υιοθετεί συγκεκριμένα μέτρα για τους εποχικούς υπαλλήλους, θεωρώντας και πάλι ότι τα χρήματα τα οποία προβλέπονται για τους εποχικούς υπαλλήλους δεν θα  χρειαστεί να πληρωθούν στο σύνολο τους, το αντίθετο.  Το ίδιο θεωρούμε και για τους πιλότους, για το κοινωνικό επίδομα μετάβασης. Διότι πιστεύουμε ότι, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, οι πιλότοι θα απασχοληθούν αμέσως.  Έχουμε 4 άξονες. Είναι η επέκταση του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ, είναι η μοριοδότηση προϋπηρεσίας κατά 50%, είναι η ειδική βαρύτητα για συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Υπουργείου Μεταφορών και είναι το ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για πλήρη απασχόληση.  Τα μέτρα αυτά ισχύουν για τους εποχικούς που δουλεύουν φέτος. Δεν μπορεί να ισχύουν για εποχικούς που δούλευαν παλιότερα στην Ολυμπιακή και για κάποιο λόγο οι ίδιοι δεν θέλησαν να συνεχίσουν να δουλεύουν.  Στον πρώτο άξονα, που είναι η επέκταση του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ, προβλέπεται επέκταση του επιδόματος ανεργίας από 6 μήνες σε 12 μήνες.  Αυτό είναι κάτι που ανακοινώθηκε την περασμένη βδομάδα και προβλέπεται ότι από τον 1ο ως τον 6ο μήνα, θα έχουμε μια προσαύξηση του βασικού επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ που είναι γύρω στα 400 € κατά 50%, και από τον 7ο έως τον 12ο μήνα θα έχουμε το κλασικό επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών για λογαριασμό των δικαιούχων. Θέλω να σας πω ότι οι εποχικοί της Ολυμπιακής, έτσι κι αλλιώς όταν τελείωνε το 8μηνο, τους εντασσόντουσαν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ παίρνοντας την κλασική ενίσχυση των 414 €, αν δεν απατώμαι. Αυτά σε σχέση με τα επιδόματα ανεργίας.  Σε σχέση με τη μοριοδότηση προϋπηρεσίας σε ποσοστό 50%, όλοι οι εποχικοί υπάλληλοι της Ολυμπιακής που απασχολήθηκαν στην εταιρεία για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα μέσα στο 2008 δικαιούνται επιπλέον μοριοδότηση της συνολικής προϋπηρεσίας τους στην Ολυμπιακή σε ποσοστό 50%.  Αυτό είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα με άλλους διαγωνιζομένους για το Δημόσιο σε περίπτωση που υπάρχουν διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ. Θα έχουν μια επιπρόσθετη μοριοδότηση επαναλαμβάνω της προϋπηρεσίας τους κατά 50%. Δεν είναι καινούριο, το έχουμε ανακοινώσει ήδη από τις 17 Σεπτεμβρίου.  Τρίτος άξονας, ειδική βαρύτητα για συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Υπουργείου Μεταφορών. Και αυτό επίσης το έχουμε ανακοινώσει στις 17 Σεπτεμβρίου.  Αυτό που ανακοινώσαμε την προηγούμενη βδομάδα, είναι αυτό που σας παρουσιάζουμε και σήμερα, ότι δηλαδή το 20% των προκηρυσσόμενων θέσεων σε φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Μεταφορών, θα καλύπτονται κατά απόλυτη προτεραιότητα από το εποχικό προσωπικό της Ολυμπιακής ανεξαρτήτως ηλικίας. Και αυτό θα ισχύει για τους διαγωνισμούς που θα δημοσιευτούν μέχρι το τέλος του 2012. Τέλος, για τους εποχικούς έχουμε ένα ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο εμείς, επαναλαμβάνω, πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε, αλλά το προβλέπουμε. Ένα πρόγραμμα που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στους εργαζομένους της SOFTEX, ΒΟΣΙΝΑΚΗ και της ΒΙΑΜΥΛ, το οποίο προβλέπει δυο εναλλακτικές δυνατότητες. Όχι σωρευτικά αυτά που θα παρουσιάσουμε, εναλλακτικά. Το ένα είναι συμμετοχή σε πρόγραμμα επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων για την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων, με τη δημιουργία νέων θέσεις εργασίας ή δυνατότητα επιχορήγησης των ίδιων των εργαζομένων, για τη δημιουργία μικρής δικής τους επιχείρησης.  Εδώ, δεν έχουμε αύξηση του κόστους. Παρουσιάσαμε το καινούριο μέτρο που είναι η επιδότηση της επιχείρησης, αλλά το μέτρο αυτό δεν προσθέτει στο κόστος, διότι προφανώς όσοι πάρουν επιδότηση γι’ αυτό δεν θα μπορούν να ενταχθούν στα προγράμματα τα προηγούμενα, της προηγούμενης κατηγορίας.Εξηγούμε στη συνέχεια ποια είναι αυτά τα προγράμματα: Η πρώτη κατηγορία των προγραμμάτων, είναι επιχορήγηση ιδιωτικών επιχειρήσεων. Ιδιωτικές επιχειρήσεις μπορεί να λαμβάνουν τριετή επιδότηση, ύψους 25 ευρώ ανά ημέρα εργασίας για τα δύο πρώτα έτη και 28 ευρώ ανά ημέρα εργασίας για το τρίτο έτος, ενώ αποδίδουν στους εργαζομένους πλήρη μισθό και ασφαλιστικά δικαιώματα.  Επιπλέον ο εργοδότης υποχρεούται να διατηρήσει τον εργαζόμενο για ένα ακόμη έτος χωρίς επιδότηση. Εξασφαλίζεται με αυτό τον τρόπο για τους συμμετέχοντες ότι για τουλάχιστον 4 χρόνια θα έχουν μόνιμη απασχόληση, ενώ παλιότερα απασχολούνταν για 8 μήνες τον χρόνο και στη συνέχεια είχαν ένα επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.  Οι περιπτώσεις δε των άλλων επιχειρήσεων, που έχει εφαρμοστεί αυτό το πρόγραμμα και γενικότερα των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, μας δείχνουν ότι το 70% τουλάχιστον των εργαζομένων που εντάσσονται σε τέτοιου είδους προγράμματα, συνεχίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα και πρόσκομμα την απασχόλησή τους.  Δεν είναι κάτι καινούριο. Γίνομαι κουραστικός που το λέω, αλλά επειδή βλέπω κάποιες κινήσεις, χειρονομίες κλπ, το έχουμε ξαναπεί στις 17 Σεπτεμβρίου. Το δεύτερο, η δεύτερη εναλλακτική δυνατότητα, που την ανακοινώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, είναι η επιχορήγηση σε εργαζομένους να ανοίξουν δική τους ατομική επιχείρηση και αυτή η επιχορήγηση είναι 30.000 ευρώ στον εργαζόμενο. Μπορεί να υπάρξουν μάλιστα και συμπράξεις εργαζομένων. Επαναλαμβάνω και πάλι όμως ότι, ένας εργαζόμενος που εντάσσεται στο προηγούμενο πρόγραμμα της επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων με τα 25 ευρώ την ημέρα, δεν θα μπορεί να ενταχθεί σ’ αυτό το πρόγραμμα και αντιστρόφως, και γι’ αυτό είπα ότι δεν θα έχουμε και αύξηση του κόστους απ’ αυτό το λόγο.  Θα δημιουργηθούν, για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι, ειδικά γραφεία ενημέρωσης των εργαζομένων. Εδώ έχουμε μια τροποποίηση σε σχέση με αυτά που είπαμε στις 17 του Σεπτέμβρη. Τότε είπαμε ότι το γραφείο θα δημιουργηθεί στο Υπουργείο. Αποφασίστηκε να δημιουργηθούν τα γραφεία στις εταιρείες, γιατί θα είναι πιο βολικό για τους ίδιους τους εργαζομένους. Θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από τα τέλη Νοεμβρίου και μετά.  Και φτάνουμε στον προϋπολογισμό του κόστους σχεδίου για τους εργαζομένους της Ολυμπιακής, που ήταν και ο βασικός λόγος καθυστέρησης της συνέντευξης. Το συνολικό κόστους του σχεδίου για το μέλλον των εργαζομένων, όπως παρουσιάστηκε στις 17 Σεπτεμβρίου, είχε υπολογιστεί σε 1 δισεκατομμύριο 166.000.000 ευρώ σε βάθος 25ετίας. Σας είχαμε παρουσιάσει αναλυτικό πίνακα που παρουσίαζε το σύνολο του σχεδίου και πιο ήταν το άμεσα καταβλητέο ποσό.  Μετά τις διαπραγματεύσεις που έγιναν με τους εργαζομένους και τις βελτιώσεις στο πρόγραμμα, το κόστος ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο 298.000.000 ευρώ, αυξημένο δηλαδή κατά 132.000.000 ευρώ σε σχέση με την αρχική εκτίμηση. Επαναλαμβάνω και πάλι ότι, αν λάβετε υπόψη το φετινό έλλειμμα της Ολυμπιακής, το κόστος είναι το έλλειμμα της εταιρείας για τρία περίπου χρόνια. Αλλά και το φετινό να μη λάβετε και προηγούμενων ετών να λάβετε, στο ίδιο συμπέρασμα θα οδηγηθείτε κατά προσέγγιση.  Σημειώνω ότι η αύξηση του κόστους είναι αυτή στην οποία αναφέρθηκα, διότι τις τελευταίες ημέρες δόθηκε η εντύπωση ότι από τις διαπραγματεύσεις που κάναμε με τους εργαζομένους, το κόστος τινάχτηκε στον αέρα. Δεν συμβαίνει αυτό.  Από την αρχή το κόστος ήταν υψηλό και ενώ σε πολλά μέσα ενημέρωσης σημειώθηκε ότι με το αρχικό κόστος, το 1 δισεκατομμύριο 166.000.000 ευρώ, υπήρχαν αντιδράσεις των εργαζομένων και ως εκ τούτου η Κυβέρνηση ακολουθούσε μια ακραία αντικοινωνική πολιτική. Στη συνέχεια με το πρόσθετο κόστος, που είναι 132.000.000, δόθηκε η εντύπωση ότι η κυβέρνηση πέρασε στην άλλη πλευρά, πράγμα το οποίο δεν είναι αληθές. Ούτε το πρώτο ήταν αληθές, ούτε το δεύτερο.   Μένουμε πιστοί σ’ αυτό το οποίο είχαμε πει, ότι έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο στο οποίο θα υπάρξουν οριακές βελτιώσεις κι αυτές υπήρξαν. Εδώ έχετε τον προϋπολογισμό, έχετε την ανάλυση του επιπρόσθετου κόστους. Από την ενίσχυση του ασφαλιστικού έχουμε 75.000.000 ευρώ σε βάθος 25ετίας.  Στο επίδομα κοινωνικής μετάβασης, 4.000.000 ευρώ για 12 μήνες. Στο εφάπαξ 28.000.000 ευρώ, τα οποία είναι άμεσα καταβαλλόμενα και επιπρόσθετα μέτρα ενίσχυσης ιπτάμενων χειριστών, το πακέτο για τους πιλότους, 25.000.000 ευρώ. Το σύνολο είναι, επαναλαμβάνω, 132.000.000 ευρώ.  Τώρα, για να είμαστε απολύτως σαφείς. Στο συνολικό προϋπολογισμό κόστους συμπεριλαμβάνεται ήδη, συμπεριλαμβανόταν και στο πρώτο πακέτο που ανακοινώσαμε, ένα ποσό 240.000.000 ευρώ το οποίο δεν συνιστά δαπάνη. Δεν θα πληρώσει το κράτος γι’ αυτά. Δεν είναι λεφτά τα οποία θα τα δώσουν οι φορολογούμενοι, αλλά αφορά σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη, σε απώλεια μελλοντικών ασφαλιστικών εισφορών. Εισφορές δηλαδή που θα καταβαλλόντουσαν απ’ αυτούς τους εργαζομένους εάν συνέχιζαν να είναι εργαζόμενοι και δεν θα καταβληθούν.  Το ξεκαθαρίζουμε. Αν θέλαμε να παρουσιάσουμε το πακέτο με διάφορα τρικ ,που κατά καιρούς χρησιμοποιούνται από διάφορες πλευρές, θα μπορούσαμε να τα έχουμε αφαιρέσει αυτά τα 240 εκατομμύρια, αλλά τα συμπεριλαμβάνουμε για να ακολουθήσουμε τις μεθόδους που ακολουθεί η αναλογιστική μελέτη. Τονίζω όμως και πάλι ότ,ι δεν είναι χρήματα τα οποία θα βγουν από τις τσέπες των φορολογουμένων.  Το ποσό που θα καταβληθεί άμεσα είναι 256 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό θα καταβληθεί το 2009 και θα είναι προφανώς μικρότερο, προφανέστατα μικρότερο από τις ζημιές της Ολυμπιακής αν εξακολουθούσε να λειτουργεί το 2009. Και από κει και μετά όλο το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί σε βάθος 25ετίας.  Εμείς θεωρούμε και θα σας εξηγήσουμε αμέσως γιατί, ότι το ποσό αυτό, το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί σε βάθος 25ετίας, μαζί προφανώς και με τα άμεσα καταβαλλόμενα, θα αποσβεστούν στα 9 πρώτα χρόνια της λειτουργίας της νέας εταιρείας. Διότι η νέα εταιρεία, σε αντίθεση με τη σημερινή, θα καταβάλλει ΙΚΑ, θα καταβάλλει φόρο μισθωτών υπηρεσιών των εργαζομένων, θα καταβάλλει φόρο εισοδήματος, θα καταβάλλει σπατόσημο, τα οποία μέχρι σήμερα δεν καταβαλλόντουσαν.  Τα έσοδα αυτά, υπολογίζουμε με βάση το μέγεθος της Ολυμπιακής, το μέγεθος των ανταγωνιστριών εταιρειών κλπ, ότι θα είναι, με σημερινές τιμές, γύρω στα 150 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Επομένως, το αργότερο σε 9 χρόνια -το ακριβές είναι 8,6 αν κάνετε τις διαιρέσεις, από τη λειτουργία της νέας εταιρείας το κράτος θα έχει αποσβέσει το κόστος του προγράμματος ενίσχυσης των εργαζομένων, μόνο και μόνο από τη λειτουργία της νέας εταιρείας. Στο δε ποσό αυτό, δεν συμπεριλαμβάνουμε τα χρήματα που θα εισπράξει το κράτος από την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής.  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: (Μιλάει εκτός μικροφώνου) ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα σας απαντήσω μετά. Εμείς θεωρούμε ότι μ’ αυτόν τον τρόπο, με το πακέτο των μέτρων για τους εργαζομένους, δίνουμε μια πειστική απάντηση στην εύλογη αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον τους. Δίνουμε, τους εξασφαλίζουμε με ένα ουσιαστικό κοινωνικό πακέτο και παράλληλα δίνουμε απάντηση στην ανησυχία των φορολογουμένων σε σχέση με αυτήν την για παρά πολλά χρόνια προβληματική εταιρεία, που στηριζόταν από τις τσέπες των φορολογουμένων.  Επαναλαμβάνουμε και πάλι ότι, ουσιαστικά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα δημιουργούνταν ελλείμματα που θα έφταναν στο ύψος του σημερινού κόστους του σχεδίου ενίσχυσης των εργαζομένων. Και παράλληλα καθώς επικρέμανται δίκες στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, είναι πάρα πολύ πιθανό ότι θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε και πρόστιμα τα οποία θα χρειαζόταν να πληρώσει η χώρα μας, λόγω ακριβώς αυτών των καταδικαστικών αποφάσεων, αν συνέχιζε να λειτουργεί η Ολυμπιακή με τη σημερινή της μορφή.  Επομένως, θεωρούμε ότι η λύση που δίνεται υπηρετεί το συμφέρον όλων. Και των εργαζομένων, αλλά και των φορολογουμένων και γι’ αυτό πιστεύουμε ακόμα μια φορά ότι δίνουμε μια λύση μόνιμη, βιώσιμη, με λογική και με ευαισθησία. Με λογική για τους φορολογουμένους και με ευαισθησία για τους εργαζομένους. Αυτά είχα να πω και στη διάθεσή σας για ερωτήσεις. Μ. ΜΟΣΧΟΥ («ΗΜΕΡΗΣΙΑ»): Θέλω να ρωτήσω κατ΄ αρχήν αν αυτό θα είναι το τελικό περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης, δηλαδή αν δεν θα υπάρξουν άλλες αλλαγές πάνω σε αυτόν με βάση τον διάλογο που έχει μείνει στη μέση με την ΟΣΠΑ.  Κι αν είναι να τελειώσουμε με αυτά και να σας ρωτήσω και για Ολυμπιακή κάποια πράγματα που θέλω. Εδώ λέμε εργαζόμενους, με Ολυμπιακή εννοούμε Ολυμπιακή, Ολυμπιακή. ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μπορείτε να τα ρωτήσετε όλα μαζί. Μ. ΜΟΣΧΟΥ («ΗΜΕΡΗΣΙΑ»): Λοιπόν θα ρωτήσω γι΄ αυτάν αλλά μετά θα μου δώσετε άλλη ευκαιρία, δε θα με ξεπεράσετε. Και θέλω να ρωτήσω επίσης αν παραμένετε αισιόδοξος για το θέμα της ιδιωτικοποίησης, αν το χρονοδιάγραμμα παραμένει το ίδιο και που στηρίζετε την αισιοδοξία σας; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κατ΄ αρχήν δεν ξέρετε αν είμαι αισιόδοξος, οπότε πως με ρωτάτε… Μ. ΜΟΣΧΟΥ («ΗΜΕΡΗΣΙΑ»): Τώρα είστε, αλλά τέλος πάντων αν είστε αισιόδοξος που στηρίζεται αυτό; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εν πάση περιπτώσει, δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα. Αλλά δεν προτίθεμαι να πω κάτι παραπάνω σε αυτό. Ένα. Δύο, αύριο το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: (Ερώτηση εκτός μικροφώνου) ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είπα δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα, τι μπορώ να πω; Φέρτε μου ένα Ευαγγέλιο να ορκιστώ; Τι να πω; Δε γίνεται σαφέστερο. Δεν έχει αλλάξει λοιπόν κάτι σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα. Τώρα σε σχέση με το πρώτο σκέλος της ερώτησης, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή. Θα συζητηθεί, από ότι καταλαβαίνω την άλλη εβδομάδα στην Επιτροπή και τη μεθεπόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια. Βεβαίως γι΄ αυτά δεν αποφασίζω εγώ, αποφασίζει η Βουλή, αλλά αυτή είναι η εντύπωσή μου. Το λέει όμως με την αναγκαία αυτή υποσημείωση και για λόγους θεσμικής τάξεως. Τώρα, στο νομοσχέδιο υπάρχουν ακόμα και μερικές περιφερειακές διατάξεις, οι οποίες σχετίζονται με την αποκρατικοποίηση αυτή καθαυτή, δηλαδή με τη δημιουργία μιας εταιρείας η οποία θα έχει το όνομα και το σήμα της Ολυμπιακής και που θα είναι δημόσια εταιρεία και θα παραμείνει δημόσια εταιρεία.Διότι το σήμα όπως ξέρετε, σας το έχουμε πει στις 17 Σεπτεμβρίου, το λέω συνέχεια αυτό, αλλά το λέω εκ των προτέρων για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις, στο σήμα και στο όνομα θα δοθεί η χρήση μόνο στους επενδυτές, δε θα πουληθούν το όνομα και το σήμα. Επομένως τεχνικά πρέπει να δημιουργηθεί μία δημόσια εταιρεία, η οποία θα κατέχει το όνομα και το σήμα της Ολυμπιακής. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιο θα είναι το όνομα; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ολυμπιακή, όπως είναι σήμερα, όπως είναι το σήμα και οι κύκλοι. Το μόνο στοιχείο το οποίο θα έχει αυτή η εταιρεία θα είναι το όνομα και το σήμα. Μ. ΜΟΣΧΟΥ («ΗΜΕΡΗΣΙΑ»): Το όνομα είναι οι αερογραμμές; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Olympic. Εμείς το όνομα που δίνουμε το δικαίωμα χρήσης είναι Olympic καθώς επίσης και το σήμα έτσι όπως το ξέρετε. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: (Ερώτηση εκτός μικροφώνου) ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η εταιρεία επαναλαμβάνω, μην δίνετε ιδιαίτερη σημασία σε αυτό, είναι μια παράγραφος που είναι καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα.  Σας το λέω, για να μην θεωρήσετε ότι αιφνιδιαστήκατε, είναι απλά μία τεχνική μέθοδος, είναι σε συνάρτηση άμεση με τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν πουλάμε -σας το έχω ξαναπεί, δείτε τις δηλώσεις μου- το όνομα και το σήμα. Δίνουμε το δικαίωμα της χρήσης. Πρέπει λοιπόν τεχνικά, νομικά, να υπάρξει μια εταιρεία η οποία να είναι ο κύριος αυτού του σήματος και του ονόματος. Με βάση τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και με βάση την απόφαση που πήραμε στην Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, θα δημιουργηθούν δύο θυγατρικές εταιρείες της Ολυμπιακής Αεροπορίας- Υπηρεσίες, μία που θα έχει σχέση με την επίγεια εξυπηρέτηση και μία άλλη με την τεχνική βάση, οι οποίες θα είναι τελικά και οι εταιρείες που θα αποκρατικοποιηθούν. Δεν είναι κάτι καινούριο, το ξέρετε, απλώς περιλαμβάνεται μέσα στο νομοσχέδιο και είναι μία ρύθμιση η οποία σας είπα έρχεται ως αποτέλεσμα της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να ρωτήσω τεχνικά πως θα συμβεί αυτό; Ενώ θα εκπνεύσει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος εμείς δεν θα έχουμε τις εταιρίες, δηλαδή επί ποίων εταιρειών θα ενδιαφερθούν οι επενδυτές; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν υπάρχει κανένα νομικό κώλυμα, διότι αυτές οι διαδικασίες που ακολουθούνται.. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δε θα πρέπει οι εταιρείες αυτές να πάρουν, να εκδοθεί κάποιο καταστατικό τους από το Πρωτοδικείο να αποκτήσουν οντότητα πρώτα; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι, διότι η σύμβαση με τους επενδυτές θα υπογραφεί από το τέλος του χρόνου και μετά, δε θα υπογραφεί τώρα. Γίνεται μία διαδικασία, η οποία ακολουθείται σε όλα τα κράτη που έχουν αποκρατικοποιήσει, νομικά όμως και τυπικά οι επενδυτές θα υπογράψουν σύμβαση όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να ρωτήσω επ΄ αυτού; Για να δημιουργηθούν οι δύο εταιρείες, η τεχνική βάση και η επίγειας εξυπηρέτησης, δε χρειάζεται μία διαδικασία απόσχισης κλάδων ισολογισμού μετασχηματισμού γενικών συνελεύσεων… ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Χρειάζεται μία εξουσιοδότηση νόμου, η οποία θα δοθεί με αυτόν το νόμο και από κει και μετά όλα θα προχωρήσουν με βάση το χρονοδιάγραμμά μας. Θέλω να σας πω κάτι, σε μια εφημερίδα είχε γραφτεί δεκαπέντε μέρες ακριβώς πριν το σχέδιο, πριν την παρουσίαση της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι «ο Χατζηδάκης κάθεται και λέει ιστορίες στον Καραμανλή ότι θα είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ το Νοέμβριο έλεγε δε θα έχουμε έτοιμους ούτε τους ισολογισμούς των αερογραμμών» και ούτω καθεξής και διάφορες θεωρίες. Δεκαπέντε μέρες μετά, υπήρξε η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όσα σας λέμε να ξέρετε -καταλαβαίνω τις απορίες σας- να ξέρετε ότι τα λέμε μετά λόγου γνώσεως, τα έχουμε ελέγξει τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και με τους νομικούς μας συμβούλους και είμαστε πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο και σε συγκεκριμέν

Μετάβαση στο περιεχόμενο