Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Σύντομα ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει ηρωική έξοδο – συνέντευξη στον Realfm

KXΠΗΓΗ: enikos.gr

Στην πορεία της αξιολόγησης και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο κ. Χατζηδάκης απαντώντας στο ερώτημα γιατί η ΝΔ επιμένει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και αν αυτές θα δώσουν κάποια λύση στα προβλήματα της χώρας είπε: «Όπως εξελίσσονται τα πράγματα τους τελευταίους μήνες και έχοντας μπροστά αυτόν τον γκρίζο ορίζοντα και μία κυβέρνηση που θεωρεί ότι τα πάντα μπορεί να αντιμετωπιστούν με τρικ και όχι με την ουσία και με τη σοβαρότητα, θεωρώ ότι η κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο σε όλα τα πεδία και σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμη και να παρακαλάμε εμείς να μην κάνει εκλογές, ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει μία ηρωική έξοδο. Δεν ξέρω ποιου τύπου θα είναι, τι θα σκαρφιστεί και πάλι, αλλά πάντως προς τα εκει πάνε τα πράγματα».

Στο ερώτημα εάν αποκλείει το ενδεχόμενο παραμονής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έως το 2019 ώστε να ολοκληρώσει την προσπάθεια για έξοδο της χώρας στις αγορές ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Είτε θα λάβει μέτρα, είτε θα παρατείνει την κατάσταση της αβεβαιότητας με το να μην κλείνει η αξιολόγηση και η οικονομία θα επιβαρυνθεί περισσότερο, άρα και η κυβέρνηση θα επιβαρυνθεί περισσότερο. Ήδη έχει πολύ χαμηλή αποδοχή και το βλέπουμε σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Θα σκαρφιστεί λοιπόν κάποιο κόλπο καταγγέλλοντας αυτούς που καταγγέλλει συνήθως και θα φύγει προκειμένου να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται. Αυτό βλέπω και γι’ αυτό από την πλευρά της ΝΔ ετοιμαζόμαστε εντατικά, έχουμε επισπεύσει και την όποια σχετική προετοιμασία για το πρόγραμμα».

«Δεν ετοιμαζόμαστε μόνο στο επίπεδο παρουσίασης θέσεων, αλλά και της κατάρτισης νομοσχεδίων, γιατί ξέρουμε ότι με τα χέρια μας θα πιάσουμε αναμμένα κάρβουνα την επόμενη ημέρα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε όλα τα πεδία, πρέπει να είμαστε σοβαροί, γρήγοροι, αποτελεσματικοί. Αυτό που εξελίσσεται μπροστά μας είναι ο πόλεμος της γενιάς μας. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τον κερδίσουμε. Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι χώρα Β κατηγορίας στην Ευρώπη, σε έναν θάλαμο υγειονομικής απομόνωσης, με επιχειρήσεις να κλείνουν, με εργαζόμενους να γίνονται άνεργοι, με νέους να φεύγουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό. Δεν μπορεί να είναι η μοίρα αυτού του τόπου αυτό το πράγμα και δεν αντιμετωπίζονται τα πράγματα με τη μπουρδολογία και αερολογία. Χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, σχεδιασμός, κοινή λογική» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο