Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Τα Άγνωστα Ευρωπαϊκά μας Δικαιώματα – Παρουσιάστηκε ο Ηλεκτρονικός Οδηγός του Κ. Χατζηδάκη

Ηλεκτρονικό Οδηγό για τα Δικαιώματα του Ευρωπαίου Πολίτη παρουσίασε σήμερα στην Αθήνα σε κεντρικό ξενοδοχείο ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης. Τα βασικά χαρακτηριστικά του Οδηγού ανέλυσαν ο Υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρώην Υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη.


Σκοπός αυτού του ηλεκτρονικού Οδηγού (CD-ROM) είναι να παρουσιάσει τις δυνατότητες που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον εργαζόμενο, στον ελεύθερο επαγγελματία, στο φοιτητή, στον καταναλωτή κλπ, για να βελτιωθεί η καθημερινότητά του. Προτεραιότητα δόθηκε στα βασικά δικαιώματα του πολίτη, όπως απορρέουν από το κοινοτικό δίκαιο -τα οποία συχνά δε γνωρίζει- αλλά και σε ευκαιρίες που δίνει η ΕΕ στους πολίτες της για σπουδές, εργασία κλπ. Επίσης, στον Οδηγό παρουσιάζονται παραπομπές στα σχετικά νομοθετικά κείμενα για όσους επιθυμούν να κάνουν περαιτέρω διερεύνηση.


Συγκεκριμένα, ο Οδηγός, με τρόπο φιλικό, δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να λάβει συνοπτικές πληροφορίες για τα “ευρωπαϊκά” του δικαιώματα. Όποιος επιθυμεί έχει επίσης τη δυνατότητα να ανατρέξει σε λεπτομερέστερους ιστότοπους και ιστοσελίδες των ευρωπαϊκών και εθνικών αρμόδιων οργάνων. Με αυτό τον τρόπο ο χρήστης όχι μόνο δε βομβαρδίζεται με ένα “ωκεανό” πληροφοριών, αλλά έχει τη δυνατότητα να παραμένει μονίμως ενήμερος με τις τελευταίες εξελίξεις ακολουθώντας τους συνδέσμους που δίνει ο Οδηγός.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να ενημερωθούν για το περιεχόμενο του Οδηγού συνδεόμενοι με την ιστοσελίδα του ευρωβουλευτή της ΝΔ, η οποία είναι: www.khatzidakis.gr.


Σχολιάζοντας την έκδοση του ηλεκτρονικού Οδηγού, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: “Θεωρώ πως αυτό που κρίνει την
πολιτική παρουσία του καθενός μας δεν είναι το πόσους αντιπάλους μας κατηγορήσαμε κάθε μέρα, αλλά πόσα πράγματα καταφέραμε να κάνουμε. Αυτή η αντίληψη με οδήγησε να επιμεληθώ τη δημιουργία αυτού του ηλεκτρονικού Οδηγού που έρχεται να καλύψει ένα κενό ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών. Η ίδια αντίληψη θα επιδιώξω να διακρίνει τις ενέργειές μου αν με την ψήφο των πολιτών εκλεγώ, όπως επιθυμώ, βουλευτής της Β’ Αθηνών”.


Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης, πάνω από 20 Βουλευτές, Δήμαρχοι της Β’ Περιφέρειας Αθηνών, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο