“Θα είναι λάθος να πάμε σε διαδικασία πασαρέλας. Πρέπει να μιλήσουμε πολιτικά και να δούμε στην ολότητα το θέμα ΝΔ”, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζη.
Ο Κωστής Χατζηδάκης, μεταξύ των άλλων, είπε τα ακόλουθα:
– Δεν μπορεί τη μία να λες «μένουμε Ευρώπη» και μόλις έρχεται η συμφωνία να την καταψηφίζεις. Μία έτσι την άλλη αλλιώς.
– Το πρόβλημα της ΝΔ είναι βαθύτερο: έχει να κάνει με τη φυσιογνωμία της και τον εκσυγχρονισμό θέσεων, στελέχωσης και εικόνας.
– Πιο σημαντικό από το ποιος θα είναι αρχηγός είναι η συνολική εικόνα της ΝΔ
– Η ΝΔ δεν πρέπει να γίνει μουσειακό είδος, ένα κόμμα που το ψηφίζουμε από συνήθεια γιατί δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στην κεντροδεξιά.
– Έχω την υποχρέωση να μιλήσω ξεκάθαρα, ενδεχομένως και αιρετικά, για να επηρεάσω τη ΝΔ προς την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.
– Ο Αβέρωφ είχε πει ότι οι αρχηγοί δεν εκλέγονται με την υποψηφιότητα που υποβάλλουν αλλά από ένα κύμα που προκύπτει από κάτω.
– Υπάρχει πλειάδα υποψηφίων. Αλλά μεταξύ της υποψηφιότητας και της γελοιοποίησης υπάρχει πολύ μικρή απόσταση.
– Αν δεν συζητήσουμε για το κόμμα που θέλουμε, κινδυνεύουμε να εκλέξουμε έναν αρχηγό και να το μετανιώσουμε σ’ ένα μήνα.