Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Θα πούμε λίγα και θα τα κάνουμε όλα – συνέντευξη στην ιστοσελίδα News247

IMG 7329“Θα πούμε λίγα και θα τα κάνουμε όλα”, τονίζει μιλώντας στο News247 εν όψει της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης.

 

Ειδικότερα ερωτηθείς για την υπόσχεση μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 30% (για την οποία επιτέθηκε στη ΝΔ χθες μέσω της συνέντευξης της στο News247 η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι σχεδιάζει περικοπές και απολύσεις), ο κ.Χατζηδάκης αποκαλύπτει ότι στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει δύο συγκεκριμένους πίνακες δίπλα-δίπλα: Ο ένας θα περιέχει τους φόρους που σκοπεύει να μειώσει και ο άλλος τις συγκεκριμένες δαπάνες που σκοπεύει να μειώσει.

Ο κ.Χατζηδάκης δίνει μάλιστα και μία ιδέα από που θα προκύψει μείωση δαπανών: Καταναλωτικές δαπάνες, αμυντικές δαπάνες, τήρηση του δημοσιονομικού προγραμματισμού των ΝΠΔΔ.

Ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτηθείς ποια θα είναι η στάση του κόμματος του εάν το ΣτΕ κρίνει συνταγματικό το διαγωνισμό, ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ θα αλλάξει το νόμο Παπά σε κάθε περίπτωση, θα ψηφίσει νέο νόμο με περισσότερες άδειες και θα αποκαταστήσει το ρόλο του ΕΣΡ.

Στο ερώτημα εάν η ΝΔ θα επιστρέψει τα 246 εκ ευρώ της δημοπρασίας, ο κ.Χατζηδάκης απαντά ότι εάν κάποιος υποχρεωθεί να επιστρέψει χρήματα θα είναι η σημερινή κυβέρνηση εάν ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός, ενώ η ΝΔ δίνοντας περισσότερες άδειες, θα εισπράξει περισσότερα χρήματα.

“Οι υπερθεματιστές γνωρίζουν τις προθέσεις της ΝΔ και τη γενικότερη αντίδραση που έχει υπάρξει με τον περιορισμό των αδειών. Τα έλαβαν υπόψη τους αυτά όταν κατέθεσαν τις προσφορές τους, όπως και το ενδεχόμενο να κριθεί από το ΣτΕ αντισυνταγματική η όλη διαδικασία”, σχολιάζει μάλιστα.

Και στο ερώτημα πως η ΝΔ, που έκλεισε την ΕΡΤ, καταγγέλλει τώρα απολύσεις στα ιδιωτικά κανάλια, απαντά: “Είναι αλήθεια άλλοθι, αυτό που αναφέρετε, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε ανέβει στα κάγκελα στην περίπτωση της ΕΡΤ να έρχεται να αφήνει δια νόμου στο δρόμο 1800 εργαζομένους;”

Όσον αφορά στη στάση της ΝΔ για Ωραιόκαστρο, ο κ.Χατζηδάκης ευθυγραμμίζεται με την επίσημη γραμμή, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έπρεπε να έχει καλύτερη οργάνωση ώστε να μην υπάρχουν διάφοροι κίνδυνοι για τους Έλληνες, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και δηλώνει: “Μαθήματα ανθρωπισμού, πολιτισμού και φιλοξενίας δεν δεχόμαστε από τον ΣΥΡΙΖΑ.”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

 

Συνέντευξη Κωστή Χατζηδάκη στην ιστοσελίδα «News247» 

 

Πότε θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της ΝΔ και ποιοι θα είναι οι βασικοί του άξονες; Θα πάρουμε μία “γεύση” από τον κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ;

Η ΔΕΘ είναι το βήμα από το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τις γενικές κατευθύνσεις της οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής της ΝΔ. Θα σκιαγραφήσει τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσουμε για να βγάλουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια και θα δώσει ορισμένα πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα μέτρων που σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε.

Το πρόγραμμά μας έχει ξεκινήσει να παρουσιάζεται (25 πρώτες προτάσεις που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, θέσεις για τις υιοθεσίες, σχέδιο για το μεταναστευτικό). Τώρα είναι η σειρά της οικονομίας. Θα περιγράφουμε το νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής που σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε και το οποίο στηρίζεται σε λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες και προσέλκυση επενδύσεων.

Ποιοι φόροι θα μειωθούν, σε ποιες κατηγορίες κρατικών δαπανών θα γίνουν μειώσεις, τα μέτρα που θα εφαρμόσουμε για να βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον, πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του συνεχώς αυξανόμενου ιδιωτικού χρέους.

Φιλοδοξία μας δεν είναι, βέβαια, να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Στην πραγματικότητα θέλουμε να εφαρμόσουμε τις βέλτιστες πρακτικές – κάναμε και μια σχετική ημερίδα με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα την προηγούμενη εβδομάδα– που εφήρμοσαν στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο και βγήκαν από το μνημόνιο μέσα σε 3 χρόνια.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Πως θα γίνει όμως αυτό; Δήλωσε επίσης ότι η ΝΔ δε θα προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Επομένως από που θα προκύψει η μείωση των δαπανών του δημοσίου, στο οποίο δεν έχουν μείνει και καθόλου λειτουργικές δαπάνες;

Υπομονή 2 μέρες ακόμα. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ:. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει 2 συγκεκριμένους πίνακες δίπλα-δίπλα. Ο ένας θα περιέχει τους φόρους που σκοπεύουμε να μειώσουμε και ο άλλος τις αντίστοιχες δαπάνες που σκοπεύουμε να μειώσουμε. Συγκεκριμένα πράγματα!

Να ξέρετε πάντως ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώριο μείωσης δαπανών στις καταναλωτικές δαπάνες, στις αμυντικές δαπάνες χωρίς να πλήττουμε το αξιόμαχο των Ένοπλων Δυνάμεων, στην τήρηση του δημοσιονομικού προγραμματισμού των ΝΠΔΔ κλπ. Θα τα εξηγήσουμε με λεπτομέρειες.

Για ένα πράγμα πρέπει να είστε σίγουροι: θα πούμε λίγα και θα τα κάνουμε όλα! Όλα όσα λέμε τα εννοούμε.  

Δε θα έπρεπε κατά τη γνώμη σας η ΝΔ να καταδικάσει πιο εμφατικά τους πρωταγωνιστές των γεγονότων στο Ωραιόκαστρο; Συμφωνεί δηλαδή η ΝΔ με πρακτικές καταλήψεων και αυτοδικίας; Και ποια είναι η δική σας θέση;

Η θέση της ΝΔ είναι απολύτως κρυστάλλινη. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι πρέπει να κάνουμε το αυτονόητο καθήκον μας απέναντι στους πρόσφυγες, αυτό που επιβάλλουν οι πατροπαράδοτες αξίες αυτού του έθνους όπως είναι η φιλοξενία. Λέμε όμως και κάτι ακόμα που δεν βολεύει την κυβέρνηση. Σ’ αυτή τη διαδικασία έπρεπε να υπάρχει καλύτερη προετοιμασία και καλύτερη οργάνωση ώστε να μην υπάρχουν διάφοροι κίνδυνοι για τους Έλληνες, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.. Κίνδυνοι που προκύπτουν από την ίδια την πραγματικότητα και τους έχουν αναδείξει κατά καιρούς και οι ίδιοι οι ιατρικοί σύλλογοι.

Εμείς, λοιπόν, σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνουμε πλυντήριο των ευθυνών της κυβέρνησης. Νομπελ αποτελεσματικής διαχείρισης, ιδιαίτερα στην υπόθεση των προσφύγων, δεν διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας θυμηθούμε την Ειδομένη, το Ελληνικό και τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί, δυστυχώς, σε αρκετά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Επίσης, είναι πολύ πρόσφατες και οι καταγγελίες του πρώην γενικού γραμματέα Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βουδούρη για κενά, προβλήματα και σπατάλες στην πολιτική της κυβέρνησης.

Επομένως, μαθήματα ανθρωπισμού, πολιτισμού και φιλοξενίας δεν δεχόμαστε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε μαθήματα για τη διαχείριση των προσφύγων και των μεταναστών.

Τελικά η ΝΔ ως κυβέρνηση θα επιστρέψει τα 246 εκ ευρώ από τη δημοπρασία για τις άδειες; Και που θα τα βρει και τι θα πει στους πολίτες, στους οποίους κανείς δεν έχει επιστρέψει όσα θυσίασαν τα χρόνια της κρίσης;

Ακούστε, αν κάποιος υποχρεωθεί να επιστρέψει χρήματα από τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες αυτός θα είναι η σημερινή κυβέρνηση, εάν ο νόμος Παπά κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ. Η ΝΔ, δίνοντας περισσότερες άδειες, θα εισπράξει περισσότερα χρήματα – άμεσα από τις άδειες και έμμεσα από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές– και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Αποτελεί διαστροφή της πραγματικότητας να πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τα 246 εκ. ευρώ την ώρα που, εξαιτίας των μεθοδεύσεών της, το ελληνικό δημόσιο χάνει πολύ περισσότερα. Το κράτος, περιορίζοντας των αριθμό των καναλιών, χάνει συνειδητά δεκάδες εκατομμύρια σε φόρο&ups

Μετάβαση στο περιεχόμενο