Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Τιμές ζώνης του τ.Δήμου Ψυχικού

Όπως είναι γνωστό, στις αρχές Μαρτίου 2011 το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε αιφνιδιαστικά στην ανακοίνωση νέων τιμών ζώνης για όλο τον τ. Δήμο Ψυχικού.

Α.Π. 15938/9.5.2011

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ :  Τιμές ζώνης του τ.Δήμου Ψυχικού

Όπως είναι γνωστό, στις αρχές Μαρτίου 2011 το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε αιφνιδιαστικά στην ανακοίνωση νέων τιμών ζώνης για όλο τον τ. Δήμο Ψυχικού. Η αύξηση των τιμών ζώνης για το σύνολο της περιοχής κυμαίνεται σε ποσοστά από 23,3% μέχρι και 95% και επιβλήθηκε με αιτιολογία την ενιαία αντιμετώπιση των ακινήτων της συγκεκριμένης περιοχής.
 
Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής ήταν- αυτή τη στιγμή- οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων  στο Ψυχικό να υπερβαίνουν τις πραγματικές τιμές που διαμορφώνονται στην αγορά, οι οποίες έχουν ήδη υποχωρήσει, εξαιτίας της ύφεσης που επιφέρει η κρίση στην κτηματαγορά. Επιπλέον, η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε επίπεδα υψηλότερα των αγοραίων, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τους πολυάριθμους και υψηλούς φόρους που βαρύνουν την ακίνητη περιουσία και, τελικά, είναι εξαιρετικά πιθανό το Δημόσιο να χάσει, αντί να κερδίσει έσοδα.
 

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός αν προτίθεται να επανεξετάσει τη συγκεκριμένη απόφαση.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο