Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Το Ελληνικό εξελίσσεται σε σοβαρότερο πρόβλημα από την Ειδομένη

 

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η Επικαιρή Ερώτηση που είχε κατεθέσει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, βουλευτής Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης για την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό προσφύγων-μεταναστών στο Ελληνικό.

Ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι “το θέμα του Ελληνικού έτσι όπως εξελίσσεται είναι σοβαρότερο από την Ειδομένη. Καθώς έρχεται καλοκαίρι, με τόσους ανθρώπους στοιβαγμένους, μπορεί να δούμε καταστάσεις πέρα από κάθε φαντασία”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Κωστή Χατζηδάκη στη Βουλή είναι τα ακόλουθα:

– Στο Ελληνικό έχουμε ένα καταυλισμό σε αστικό χώρο χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής.

– Η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι το Ελληνικό θα αντιμετωπισθεί μέχρι τέλη Μαρτίου. Τέλη Μαΐου το πρόβλημα επιμένει και οξύνεται.

– Η αντιμετώπιση του προβλήματος στο Ελληνικό είναι θέμα ανθρωπιάς, αλλά και θέμα αποτελεσματικότητας. 

– Η κατάσταση στο Ελληνικό είναι δραματική. Το λένε οι κάτοικοι,  οι δήμαρχοι, το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο ΙΣΑ και η Ελληνικό Α.Ε. 

– Καθώς έρχεται καλοκαίρι, με τόσους ανθρώπους στοιβαγμένους, μπορεί να δούμε στο Ελληνικό καταστάσεις πέραν κάθε φαντασίας

– Η καθυστέρηση της κυβέρνησης στην Ειδομένη είχε πολλές επιπτώσεις: στην τοπική οικονομία, στη διεθνή εικόνα της χώρας, στους σιδηροδρόμους.

– νΌλα τα κέρδη της ΤΡΕΝΟΣΕ (2,5 εκατ.)  χάθηκαν εξαιτίας της Ειδομένης, ενώ η κυβέρνηση άνοιγε και ξανάκλεινε την γραμμή.

– Το θέμα του Ελληνικού έτσι όπως εξελίσσεται είναι σοβαρότερο από την Ειδομένη. Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις και το σχέδιο της κυβέρνησης;

Μετάβαση στο περιεχόμενο