Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιταχύνει τις διεργασίες έγκρισης των κανονισμών για την ασφαλή ναυσιπλοϊα

Η προστασία του περιβάλλοντος και η ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα αποτελούν τους βασικούς στόχους της έκθεσης του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και προέδρου της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής και Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Η έκθεση που αφορά την πρόταση κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για σταδιακή απόσυρση των πετρελαιοφόρων μονού τοιχώματος, εγκρίθηκε χθές από την Επιτροπή, με τρεις αποχές.
Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε, σε συνέντευξη τύπου μετά την ψηφοφορία, ότι η έγκριση της έκθεσής του καθώς και δύο άλλων σχετικών με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας από την Επιτροπή Μεταφορών, αντικατοπτρίζει τη θέληση της Ευρωβουλής να επιταχύνει την έγκρισή τους. Και πρόσθεσε ότι και οι τρεις εκθέσεις θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 29 και 30 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες και κατά συνέπεια το Συμβούλιο των Υπουργών θα είναι σε θέση να τις υιοθετήσει στις 22 Δεκεμβρίου όταν συνεδριάσει.
“Το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας επί των τριών εκθέσεων αποτελεί ένα μήνυμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας προέχουν”, υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης. Επισήμανε επίσης ότι με την έγκριση των προτάσεών του το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής απόσυρσης των πετρελαιοφόρων μονού τοιχώματος θα μειωθεί από 4 ως 11 χρόνια (ανάλογα με την κατηγορία των πλοίων) σε σχέση με τους υφιστάμενους διεθνείς κανονισμούς.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής και Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε επίσης ότι η σταδιακή απόσυρση των ανωτέρω πετρελαιοφόρων, η οποία αρχίζει από το έτος 2003 με τα παλαιότερα πλοία, λαμβάνει υπόψη της από τη μία πλευρά την προστασία του περιβάλλοντος και από την άλλη τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, καθώς και την απρόσκοπτη τροφοδότηση της αγοράς με πετρέλαιο


Μετάβαση στο περιεχόμενο