Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει την συμβατότητα του σχεδίου Ανάν προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο – Υιοθέτηση προτάσεως των ευρωβουλευτών κ. κ. Χ. Ζαχαράκι και Κ. Χατζηδάκη

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει την συμβατότητα του σχεδίου Ανάν προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο – Υιοθέτηση προτάσεως των ευρωβουλευτών κ. κ. Χ. Ζαχαράκι και Κ. ΧατζηδάκηΚατόπιν πρωτοβουλίας και συγκεκριμένης προτάσεως των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Χ. Ζαχαράκι και κ. Κ. Χατζηδάκη, η κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος υιοθέτησε ομοφώνως τροπολογία στην έκθεση για την Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναμένεται να εγκριθεί από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την προσεχή εβδομάδα.


Σύμφωνα με την τροπολογία αυτή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σημειώνει την υποβολή του πρόσφατου σχεδίου του Γ.Γ. ΟΗΕ για την λύση του Κυπριακού προβλήματος, συστήνει στα ενδιαφερόμενα μέρη να το μελετήσουν προσεκτικά και αντικειμενικά και καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διαπιστώσει κατά πόσο οι πρόνοιές του μπορούν να αποτελέσουν βάση για την εξασφάλιση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο πλαίσιο της Ε.Ε. σύμφωνα με το κοινοτικό κεκτημένο.


Κατ’ αυτόν τον τρόπο και εφ’ όσον η τροπολογία αυτή υπερψηφισθεί τελικά και από την Σοσιαλιστική και τις άλλες πολιτικές ομάδες του Ε.Κ. στην προσεχή Ολομέλεια, η Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την Διεύρυνση της Ε.Ε. θα υπογραμμίσει την ανάγκη συμβατότητος της λύσης του κυπριακού προβλήματος όχι μόνο προς τα ψηφίσματα του ΟΗΕ αλλά, στο πλαίσιο της Ε.Ε, και προς το κοινοτικό κεκτημένο και θα παρέχει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την δυνατότητα να αξιολογήσει και να κρίνει, ως ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος και υπεύθυνος θεσμικός φορέας της Ε.Ε., κατά πόσον οι προτάσεις του Γ.Γ., σέβονται το κοινοτικό κεκτημένο και διασφαλίζουν την “Ευρωπαϊκή” λειτουργικότητα της προτεινόμενης διευθέτησης του κυπριακού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο