Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Το κράτος κάνει δύσκολη τη ζωή των εθελοντών δασοπυροσβεστών – Ερώτηση σε 5 συναρμόδιους υπουργούς

2.8 dasopirosbestes«Οι εθελοντές δασοπυροσβέστες που για μια ακόμα χρονιά προσφέρουν τα πάντα να περιφρουρήσουν το πράσινο αντιμετωπίζουν μια σειρά προβλήματα από τον κρατικό μηχανισμό.

Σαν να μην φτάνει ότι δίνουν από το περίσσευμα της καρδιάς τους για την προστασία της ποιότητας ζωής μας, το κράτος κάνει τη ζωή τους δύσκολη».

Αυτά υπογραμμίζει ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σε ερώτησή του προς 5 συναρμόδιους υπουργούς (Π. Σκουρλέτη, Ν.Παππά, Ε.Αχτσιόγλου, Ε. Τσακαλώτο, Χρ. Σπίρτζη).

Συγκεκριμένα ο Κωστής Χατζηδάκης παραθέτει τα εξής προβλήματα:

  1. Το σημαντικότερο όλων. Οι εθελοντικές ομάδες δεν διαθέτουν κοινωνική ασφάλιση. Οι εθελοντές καλύπτονται ασφαλιστικά από το φορέα ασφάλισής τους (εφόσον διαθέτουν). Οι ανασφάλιστοι εθελοντές έχουν μόνο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εφόσον προκύψει τραυματισμός σε ώρα συμβάντος, ενώ δε υπάρχει σαφήνεια για αποζημιώσεις σε περίπτωση απώλειας ζωής ή σοβαρού τραυματισμού που θα οδηγούσε σε μερική ή ολική ανικανότητα εργασίας, καθώς και για θέματα αστικής ευθύνης.
  1. Οι εθελοντικές ομάδες καλούνται να καταβάλουν τέλη χρήσης ή τέλη κυκλοφορίας για πυροσβεστικά, υδροφόρα και βοηθητικά οχήματα που τους ανήκουν κατά κυριότητα.
  1. Οι εθελοντικές ομάδες καλούνται να καταβάλουν τέλη χρήσης των ασυρμάτων του δικτύου επικοινωνιών.
  1. Οι εθελοντικές ομάδες καλούνται να καταβάλουν διόδια για τα πυροσβεστικά, υδροφόρα και βοηθητικά οχήματα, κατά τη μετάβαση και επιστροφή από οποιοδήποτε συμβάν εντός ή εντός του τομέα ευθύνης τους.
  1. Οι εθελοντές που είναι κάτοχοι διπλωμάτων οδήγησης των αντιστοίχων κατηγοριών δεν επιτρέπεται να οδηγούν πυροσβεστικά ή υδροφόρα οχήματα που ανήκουν κατά κυριότητα στους ΟΤΑ.

Ο Κωστής Χατζηδάκης με την ερώτησή του ζητά να πληροφορηθεί για τις τυχόν ενέργειες των αρμόδιων υπουργών ώστε να αντιμετωπισθούν τα παραπάνω προβλήματα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο