Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Το νέο μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπρα είναι η έξοδος από το μνημόνιο – συνέντευξη στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”

DCMS9h5XcAA8DPG«Ο κ. Τσίπρας έχει απίστευτο θράσος όταν μιλάει για έξοδο από το Μνημόνιο. Αυτό είναι το νέο μεγάλο ψέμα του», τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Επισημαίνει ότι η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θα βρίσκεται «μακριά από τις πρακτικές Τσίπρα» και «δεν θα μπει στον πειρασμό των παροχών και του λαϊκισμού». Μιλά επίσης για την ανάγκη η νέα κυβέρνηση «να είναι μία Εθνική Ελλάδος», για τις προτεραιότητες των πρώτων 100 ημερών και για το «τεράστιο ποιοτικό άλμα» που χρειάζεται η χώρα στον τομέα των επενδύσεων. Επίσης για τις εξελίξεις στην ευρύτερη Κεντροαριστερά, αλλά και για την πρόθεση της Ν.Δ. ακόμη και αν διαθέτει αυτοδυναμία «να επιδιώξει να συγκροτήσει μια πλατιά συμμαχία των φιλοευρωπαϊκών μεταρρυθμιστικών δυνάμεων».

Συνέντευξη Κωστή Χατζηδάκη

στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»

—Η κυβέρνηση εκπέμπει, μέσα και από την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, μήνυμα αισιοδοξίας πως η χώρα θα βγει το 2018 από τα Μνημόνια. Πόσο πιθανό το θεωρείτε, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα; Και ποιες είναι, κατά την άποψή σας, οι προϋποθέσεις για να συμβεί πράγματι κάτι τέτοιο;  

Ο κ. Τσίπρας έχει απίστευτο θράσος όταν μιλάει για έξοδο από το μνημόνιο. Αυτό είναι το νέο μεγάλο ψέμα του!

Μετά το 3ο μνημόνιο, ξεκινάει το 4ο μνημόνιο που υπέγραψε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Που θα αφαιρέσει ένα μισθό από τους μισθωτούς με τη μείωση του αφορολόγητου και μία σύνταξη από τους συνταξιούχους. Που καταδικάζει τη χώρα σε λιτότητα, λόγω των υψηλών πλεονασμάτων που συμφώνησε ο κ. Τσίπρας, για 43 χρόνια μέχρι το 2060! Εν τω μεταξύ, το Υπερταμείο παραμένει με την υπογραφή τους για 99 χρόνια στη χώρα και ο SSM με τον έλεγχο στις τράπεζες για 35 χρόνια, όσο διαρκούν τα δάνεια.

Δεν διστάζουν να πουν το ο,τιδήποτε. Όμως η κυβέρνηση αυτή έχει γίνει αντιληπτή από τον ελληνικό λαό, διότι ισχύει από πού ξέρουμε: μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και η κακή του ώρα

—Πέρυσι ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το σχέδιο της ΝΔ για μείωση φόρων και δαπανών. Φέτος, τι να περιμένουμε από την επίσκεψή του στη ΔΕΘ;

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θα βρίσκεται μακριά από τις πρακτικές Τσίπρα, όπως και πέρυσι. Θα είναι σοβαρός και μετρημένος και δεν θα μπει στον πειρασμό των παροχών και του λαϊκισμού. 

Στην ομιλία του ο Κυριάκος θα περιγράψει το δικό μας μείγμα πολιτικής που στηρίζεται στο τρίπτυχο λιγότεροι φόροι, λιγότεροι δαπάνες, επενδύσεις και θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Πώς, δηλαδή, θα αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη για την οικονομία μας, θα διαμορφώσουμε ένα φιλικό κλίμα για την επιχειρηματικότητα και θα προσελκύσουμε μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες δουλειές και θα φέρουν μεροκάματο στο σπίτι.

Νέα Δημοκρατία-νέες δουλειές!

Δεν μπορούμε να μείνουμε στο τέλμα. Δεν μας αρκεί η Ελλάδα των επιδομάτων. Αξίζουμε κάτι καλύτερο. Την Ελλάδα των ευκαιριών για όλους.

—Η ΝΔ είναι πλέον προγραμματικά έτοιμη σε όλους τους τομείς; Πέραν της οικονομίας, διαθέτει ρεαλιστικές λύσεις σε μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη;

Η ΝΔ για κάθε σημαντικό θέμα της επικαιρότητας παρουσιάζει θέσεις και προτάσεις. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε ανάλογο με την επικαιρότητα.

Μέχρι σήμερα έχουμε παρουσιάσει 11 θεματικές του προγράμματος μας λ.χ. για τους φόρους, για τα κόκκινα δάνεια, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την ενέργεια, το μεταναστευτικό κ.α.

Μετά τη ΔΕΘ θα δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο θετικό και προγραμματικό μας λόγο.

—Οι πρόσφατες επισκέψεις του πρωθυπουργού σε επιχειρήσεις σας πείθουν ότι, υπό την πίεση της πραγματικότητας, κάτι αλλάζει στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις;

Είμαστε αναντίρρητα πίσω από το 2014! Γιατί; Το 2016 ήταν μια χρονιά που είχε ταυτόχρονα υψηλό φορολογίας και χαμηλό επενδύσεων για ολόκληρη την 20ετία! Απόδειξη ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ αντί να πάμε εμπρός πήγαμε πίσω.

Και όποιες επενδύσεις συζητούνται σήμερα – το Ελληνικό, τα περιφερειακά αεροδρόμια, η Cosco, ο Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική – ξεκίνησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, από εμάς τους τρισκατάρατους.

Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί τον τελευταίο καιρό να μας πείσει ότι έχει μια φιλοεπενδυτική διάθεση, αλλά δεν πείθει κανέναν. Διότι είναι η κυβέρνησή του που μπλοκάρει το Ελληνικό και τις Σκουριές. Είναι ο ίδιος που μίλησε ακόμα και αυτή την εβδομάδα απαξιωτικά για την έννοια του κέρδους!

Και πάντως δεν φτάνουν τα μερεμέτια προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των επενδύσεων στην  Ελλάδα.

Το 2007 οι επενδύσεις ήταν στο 27% του ΑΕΠ – χωρίς βεβαίως τότε τα πράγματα να είναι παραδεισένια στη χώρα – ενώ το 2016 με ένα ήδη μειωμένο ΑΕΠ ήταν μόλις 11%!

Επομένως στον τομέα των επενδύσεων πρέπει να γίνει ένα τεράστιο ποιοτικό άλμα που η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να το κάνει.

Η κυβέρνηση αυτή μετρήθηκε, ζυγίστηκε και βρέθηκε ελλιποβαρής!      

—Έχουμε μπροστά μας την τρίτη αξιολόγηση. Υπάρχουν ενδείξεις μέχρι τώρα που να σας κάνουν να αισιοδοξείτε ότι θα εξελιχθεί με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τις δύο προηγούμενες; 

Όλα θα εξαρτηθούν από τους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.  Πότε, δηλαδή, θα εκτιμήσουν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να πανηγυρίσουν ότι για άλλη μία φορά κατατρόπωσαν τους δανειστές. Ότι θριάμβευσαν και οι δανειστές υπέστησαν ξανά μια δεινή ήττα!

—Πόσο πιθανό θεωρείτε να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις σε σύντομο χρονικό διάστημα; Και για ποιο λόγο πιστεύετε ότι μία κυβέρνηση που δηλώνει ότι θα εξαντλήσει την 4ετία, μπορεί να επιλέξει τελικά προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, τη στιγμή που γνωρίζει ότι και το κλίμα στην κοινωνία δεν είναι ευνοϊκό για  εκείνη; 

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση καταβάλει κάθε προσπάθεια για να παραμείνει στην εξουσία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο