Στo Συνέδριο Αρχών και θέσεων θα ασχοληθούμε με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και όχι με ιδεολογικά θέματα, ξεκαθαρίζει, μέσω της Realnews ο ΚωστήςΧατζηδάκης.
Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ για το θέμα με την αλλαγή φύλου υποστηρίζει ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να βάλουμε τους διεμφυλικούς στο περιθώριο αλλά παράλληλα επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση έχει πολλές ακρότητες με αποτέλεσμα η αξιωματική αντιπολίτευση να περιμένει το τελικό σχέδιο που θα έρθει στην Ολομέλεια και μετά να πάρει θέση. Ο Κ Χατζηδάκης μιλά ακόμα για την υπόθεση Καμμένου, τη διεύρυνση της Ν.Δ προς το Κέντρ,ο αλλά και για τον έτερο αντιπρόεδρο της Ν.Δ., Άδωνι Γεωργιάδη.
Συνέντευξη του Κωστή Χατζηδάκη στην εφημερίδα «REALNEWS»
– Η πρόταση σας για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο δεν πέρασε αλλά επαναφέρετε το θέμα. Η ΝΔ κατέθεσε ερώτηση για την παρουσία του στο Λονδίνο και το πως πλήρωσε τη διαμονή του.
O κ. Καμμένος επαναφέρει τον εαυτό του στη δημοσιότητα με όσα πράττει και όσα λέει.
Την μία συνομιλεί με ισοβίτες και την άλλη πάει στο Καζίνο. Είναι εικόνα υπουργού αυτή; Είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή; Ευτελίζονται όλοι μαζί! Και ο κ. Καμμένος παίρνει στον λαιμό του τον κ. Τσίπρα.
Διότι ο πρωθυπουργός έσπευσε να καλύψει πλήρως τον υπουργό του. Και αμέσως μετά, μπροστά στον κ. Τσίπρα, ο κ. Καμμένος κορόιδεψε με ψέματα τη Βουλή.
Δεν είναι, λοιπόν, θέμα μόνο ο κ. Καμμένος. Το θέμα κυρίως είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, που ανέχεται όλα αυτά. Με τον κυνισμό τους το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς καταλήγει τελικά μια σαπουνόφουσκά.
Η Ελλάδα με αυτές τις πρακτικές και με αυτούς τους ανθρώπους πάει κάθε μέρα και πιο πίσω.
– Στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου ποια είναι η θέση της ΝΔ;
Πιστεύω ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να βάλουμε τους διεμφυλικούς στο περιθώριο. Αν τους απομονώσουμε και τους στερήσουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού θα ζημιώσουμε τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Χωρίς ωστόσο να όλοι εμείς οι υπόλοιποι να έχουμε να κερδίσουμε κάτι από αυτό. Επομένως είναι κατ’ αρχήν ένα ζήτημα ανθρωπιάς.
Ωστόσο, το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρα πολλές ακρότητες και υπερβολές.
Ασκήσαμε κριτική σ’ όλα αυτά μέσα αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Γι’ αυτό και η ΝΔ επιφυλάχθηκε για την στάση που θα τηρήσει απέναντι στο νομοσχέδιο. Στην Ολομέλεια θα δούμε τις αλλαγές που θα φέρει η κυβέρνηση και αναλόγως θα πράξουμε.
– Είστε πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου της ΝΔ. Κάνατε λόγο για ένα Συνέδριο διαφορετικά από όλα τα αλλά. Γιατί;
Διότι προσπαθούμε να κάνουμε κάτι νέο και ευρωπαϊκό. Και προς την κατεύθυνση αυτή τα αλλάζουμε όλα. Από τη θεματολογία και τους ομιλητές που έχουμε προσκαλέσει, μέχρι τον τρόπο που θα οργανωθεί ο προσυνεδριακός διάλογος.
Είναι σημαντική καινοτομία, λχ., ότι δίνουμε βήμα όχι μόνο στα στελέχη και τους βουλευτές της ΝΔ, αλλά και σε ανθρώπους που έρχονται για πρώτη φορά να μιλήσουν στη ΝΔ. Είτε είναι επιχειρηματίες, είτε είναι εργαζόμενοι, είτε είναι πανεπιστημιακοί.
Επίσης αξιοποιούμε τη νέες τεχνολογίες για να μεγιστοποιήσουμε τη συμμετοχή των πολιτών στον προσυνεδριακό διάλογο. Όλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τα προσυνέδρια και να συμμετέχουν στο διάλογο υποβάλλοντας ερωτήσεις ή απόψεις μέσω της ειδικής ιστοσελίδας που θα έχουμε.
Επιπλέον πριν από κάθε Προσυνέδριο θα κυκλοφορούμε ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο θα θέτουμε πραγματικά διλήμματα πολιτικής. Για παράδειγμα το ερωτηματολόγιο που κυκλοφορήσαμε για το 1ο Προσυνέδριο (που γίνεται σήμερα Κυριακή στη Νίκαια) αφορά «τους εργαζομένους και τους ανέργους» και εστιάζεται σε ποιες πολιτικές θα πρέπει να αποτελέσουν την προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Υπάρχει, λοιπόν, πολύ μεγάλη ανταπόκριση σ΄αυτό. Ήδη ξεπερνούν τα 15 χιλιάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν απαντήσει με το ονοματεπώνυμό τους.
Έτσι ανοίγουμε τις πόρτες και τα παράθυρα της Νέας Δημοκρατίας. Ανοίγουμε το βήμα μας και αφήνουμε πίσω το ΣΥΡΙΖΑ.
– Είναι ένα Συνέδριο Αρχών και Θέσεων, θα είναι Συνέδριο ιδεολογικής αναδιάταξης της ΝΔ;
Στο συνέδριο Αρχών και Θέσεων θα ασχοληθούμε με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και όχι με ιδεολογικά θέματα.
Είναι σαφές ότι είμαστε ένα κεντροδεξιό κόμμα και συνδυάζουμε την ελευθερία με την αλληλεγγύη.Με αυτή την αφετηρία ξεδιπλώνουμε το νέο μας αφήγημα. Μιλάμε για τις προγραμματικές μας θέσεις αλλά και ακούμε. Ακούμε την κοινωνία, τους φορείς και όλους όσους έχουν να προτείνουν συγκεκριμένα πράγματα.
Πρωτίστως δεν θέλουμε να ακούσουμε τους κοινωνικά αδύναμους., τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους που φεύγουν κατά δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό και γενικότερα θέλουμε να ακούσουμε αυτούς που έχουν καχυποψία απέναντι στην πολιτική.
Μας νοιάζει η Νέα Δημοκρατία να γίνει το κόμμα του μέσου Έλληνα. Του Έλληνα που ταλαιπωρείται και ανησυχεί για το μέλλον. Του Έλληνα που πιστεύει σε μια Ελλάδα ευκαιριών για όλους, στην αλήθεια και την κοινή λογική.
– Πιο ακραίες φωνές, κάποιοι σε αυτές βάζουν ακόμα και τον Άδωνι Γεωργιάδη, χωρούν στη ΝΔ;
Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα πλατύ κόμμα. Έχει φυσικά βουλευτές με διαφορετικό ύφος και ταμπεραμέντο.
Ωστόσο, όσοι είμαστε μέσα στο κόμμα δεσμευόμαστε από τις ιδεολογικές αρχές και τις θέσεις του. Είμαστε το μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα της Ελλάδας. Και μας ενώνει το όραμα να κάνουμε την πατρίδα μας μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.
Και επειδή Πρόεδρος της ΝΔ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αναμφίβολα αστεία η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να τον χαρακτηρίσει τάχα ακροδεξιό. Ας βρει κάτι πιο σοβαρό!
– Κύριε Χατζηδάκη η διεύρυνση της ΝΔ περνάει μόνο μέσα από το κέντρο; Δεν σας ανησυχεί μήπως χάσετε από τα δεξιά σας;
Ειλικρινά θεωρώ ψευδοδίλημμα όλο αυτό.Η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί ένα δρόμο πραγματισμού και κοινής λογικής και επιδιώκει άνοιγμα στο μέσο άνθρωπο.
Το άνοιγμά μας γίνεται με όχημα τον προγραμματικό μας λόγο που συνδυάζει τη λογική με την ευαισθησία. Θέλουμε να δώσουμε ρεαλιστικές απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών και να εφαρμόσουμε τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές.
Θέλουμε οι συμπολίτες μας που βιώνουν εντονότερα την κρίση να δουν τον εαυτό τους μέσα στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.
– Έχετε περάσει από το υπουργείο Μεταφορών και έχετε διαχειριστεί το θέμα των ταξί. Η θέση σας σε σχέση με τη beat, δεν φοβάστε μήπως απομακρύνει ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί από τη ΝΔ;
Ίσα-ίσα πιστεύω ότι κερδίζουμε ψήφους, διότι υπερασπιστήκαμε το νέο, το ποιοτικό, αυτό που έχει αγκαλιάσει ο κόσμος.
Στο Taxibeat συμμετέχουν 8000 ταξιτζήδες. Είναι μια καινοτόμα εφαρμογή που έχει βελτιώσει σημαντικά την παροχή υπηρεσιών των Ταξί προς τους πολίτες. Γι’ αυτό γνωρίζει μεγάλη αποδοχή στον κόσμο και αναγνώριση στο εξωτερικό.
Παρόλα αυτά ο κ. Σπίρτζης επιχείρησε να καταστρέψει αυτή την προσπάθεια για να κάνει ρουσφέτι στον κ. Λυμπερόπουλο. Φίλο του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 2,5 χρόνια. Πιο παλαιοκομματικό δεν υπάρχει!