Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Το ζητούμενο είναι μία καλύτερη Ευρώπη – δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

IMG 4619

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία θα έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για την ίδια τη Βρετανία, όσο και για την Ευρώπη εκτιμά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής Β’ Αθήνας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η Ευρώπη σίγουρα επηρεάζεται αρνητικά. Δεν είναι ένα μικρό κράτος το οποίο αποχωρεί, αποχωρεί ένα πολύ ισχυρό κράτος, το οποίο έχει παγκόσμια παρουσία και πολύ ισχυρή διπλωματία» αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι ταυτόχρονα θα ζημιωθεί και η Βρετανία. «Το κλείσιμο στον εαυτό της, σε μία εποχή παγκοσμιοποίησης, νομίζω θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις προοπτικές της ίδιας της Βρετανίας».

Όσον αφορά τις επιπτώσεις που μπορεί α υπάρξουν για την Ελλάδα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι αν επικρατήσουν σκέψεις για μια συμμαχία των προθύμων και ικανών να προχωρήσουν μπροστά, που είναι υπαρκτές- «η Ελλάδα μπορεί να θεωρηθεί ένα οικονομικά αδύναμο και προβληματικό κράτος, το οποίο πρέπει να τεθεί στο περιθώριο», τονίζοντας ότι «αυτό πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο», «η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρώπη, στον πυρήνα της Ευρώπης, και για να γίνει αυτό πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά με την οικονομική ανασύνταξη της χώρας».

Σημειώνει ακόμη ότι για το αποτέλεσμα αυτό ευθύνεται η ίδια η Βρετανία, καθώς «δεν ήταν ενεργός παίκτης στην ΕΕ στο βαθμό που θα μπορούσε να ήταν».

Επισημαίνει, ακόμη πως εάν η πολιτική ζωή παραδοθεί στον λαϊκισμό θα έχουμε οπισθοδρόμηση με δυσμενείς συνέπειες. «Ο λαϊκισμός δεν είναι λύση, ούτε για την Ευρώπη ούτε για κανένα προηγμένο κράτος, ενώ κάνει λόγο για «έλλειμμα ηγεσίας σε ευρωπαϊκό τουλάχιστον επίπεδο και αυτό το έχουμε πληρώσει».

Τέλος, τονίζει ότι «η Ευρώπη έχει χίλια δύο ελαττώματα, η Γερμανία φυσικά έχει κάνει και εκείνη αρκετά λάθη», αλλά «το ζητούμενο δεν είναι να κατεδαφίσουμε την Ευρώπη αλλά να αφήσουμε μία καλύτερη Ευρώπη».

Μετάβαση στο περιεχόμενο