Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Τραγελαφική η κατάσταση στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε. _ Ερώτηση-καταγγελία του Κωστή Χατζηδάκη

ελταΠροσλήψεις ημετέρων από την πίσω πόρτα, αδικαιολόγητα υψηλές δαπάνες και συμφωνία για ενοικίαση χώρου στον οποίο δεν υπάρχει καν κτήριο! Αυτά καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης στην ερώτησή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά σχετικά με την ανησυχητική πορεία των πορεία της Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει πως τη στιγμή που η εικόνα που αποτυπώνουν τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία των ΕΛΤΑ είναι εξαιρετικά αρνητική (ταμειακό έλλειμμα 62,8 εκατομμύρια ευρώ για το 2016), η διοίκηση της Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ εμφανίζεται να προβαίνει σε ενέργειες που αυξάνουν σημαντικά τις δαπάνες της επιχείρησης και σίγουρα δεν μπορούν να θεωρηθούν παράδειγμα χρηστής διοίκησης. Και αυτό, μάλιστα, τονίζει, τη στιγμή που το Στρατηγικό Σχέδιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.-στην οποία υπάγονται τα ΕΛΤΑ με υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- εντοπίζει ως κορυφαία προτεραιότητα για την επιβίωση της εταιρείας τη μείωση των δαπανών.

Ο Κωστής Χατζηδάκης στέκεται σε κάποια ενδεικτικά παραδείγματα αποφάσεων της διοίκησης των Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ τα οποία, όπως σημειώνει, προκαλούν απορία:

  1. Συμφωνία για μετεγκατάσταση της έδρας της Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε. σε ενοικιαζόμενο χώρο ο οποίος απαιτεί εργασίες που υπολογίζονται, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι και το ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, σε 1 εκατομμύριο ευρώ.
  2. Συμφωνία για στέγαση του κομβικού κέντρου των Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε των Αθηνών σε ενοικιαζόμενο χώρο στον οποίο δεν υπάρχει κτήριο, αλλά πρόκειται να κατασκευαστεί μελλοντικά!
  3. Πρόσληψη δυσανάλογα μεγάλου αριθμού εργαζομένων στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε. με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ, όπως καταγγέλλουν με σχετική επιστολή τους οι εργαζόμενοι της εταιρείας, στην οποία καταγγέλλεται και η επιλογή στελεχών με βάση κομματικά κριτήρια. Και το κερασάκι στην τούρτα: Ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει ότι, κατά περίεργο τρόπο, σε αυτή την προβληματική, πλέον, επιχείρηση, η κυβέρνηση επέλεξε να τοποθετήσει Πρόεδρο του Δ.Σ., Διευθύνοντα Σύμβουλο, καθώς και μια σειρά άλλα στελέχη που κατέχουν καίριες θέσεις, από μια και μόνη δημοτική παράταξη του Δήμου Πεντέλης!
Μετάβαση στο περιεχόμενο