Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Τυχόν Grexit ισοδυναμεί με τη Μικρασιατική καταστροφή – συνέντευξη στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου

18 151804XATZHDAKHSKWSTHSΠΗΓΗ : enikos.gr

«Το Grexit θα ικανοποιούσε την ευχή, δημόσια διατυπωμένη, του κ. Σόιμπλε. Αλλά το θέμα είναι εμείς θέλουμε να υπηρετήσουμε τις ευχές του κ. Σόιμπλε ή θέλουμε να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των οικογενειών μας και της πατρίδας μας; Αυτό είναι το θέμα», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Τυχόν Grexit θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα, ισοδύναμη με τη Μικρασιατική καταστροφή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν επισκέφθηκε το Βερολίνο, το ξεκαθάρισε. Είπε δηλαδή από τη μία μεριά ότι οι απαιτήσεις των δανειστών είναι υπερβολικές, αλλά ξεκαθάρισε επίσης, την ίδια στιγμή, ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στο ευρώ, μέσα στην Ευρωζώνη» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά με την πορεία της αξιολόγησης και στο ερώτημα που πηγαίνει το πράγμα και εάν θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο ο κ. Χατζηδάκης απάντησε: «Για να μην φέρνουν το όποιο αποτέλεσμα της αξιολόγησης στη Βουλή προφανώς έχουν κάποιες δυσκολίες στο πακετάρισμα. Μετά τις 20 Φεβρουαρίου και το Eurogroup εκείνης της περιόδου, είχαν βγει, πανηγύρισαν, ότι ήρθε το τέλος της λιτότητας. Ένας καλόπιστος άνθρωπος λοιπόν έχει δίκιο να διερωτάται: αφού ήρθε το τέλος της λιτότητας γιατί καθυστερείτε να φέρετε την αξιολόγηση στη Βουλή; Εδώ θα έπρεπε να το πανηγυρίσουμε κιόλας. Προφανώς μας κορόιδευαν τότε, έχουν δυσκολίες πολιτικές στη συνέχεια και προφανώς συζητάνε για το πως θα προχωρήσουν οι λεπτομέρειες, το πακετάρισμα της συμφωνίας και όλα τα συναφή. Εν τω μεταξύ εκείνο το οποίο διαπιστώνω είναι ότι σε κάθε περίπτωση, δυστυχώς, έχουμε μία αποτύπωση του κυβερνητικού αδιέξοδου».

Και τόνισε ο κ. Χατζηδάκης: «Αν δεν κλείσει η συμφωνία η κυβέρνηση μόνη της θα έρθει και θα παραδεχθεί, μέσα από επίθεση φυσικά για τους γνωστούς εχθρούς της, ότι τελικά τα σενάριά της δεν βγήκαν και έπιασε τοίχο. Αν η συμφωνία κλείσει, φοβούμαι δυστυχώς ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη και δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα ανακτηθεί. Η εμπιστοσύνη φεύγει με το άλογο και επιστρέφει με τα πόδια. Η οικονομία έχει οπισθοδρομήσει. Αν δεν κατορθώσουμε, έστω και δοκιμαστικά, να δανειστούμε από τις αγορές έως το τέλος της χρονιάς αυτής τότε η λύση θα είναι και επισήμως ένα τέταρτο μνημόνιο. Αυτή είναι η τύχη μας και αυτή είναι η προοπτική που δίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο