Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Βλέπω μια παρατεταμένη αμηχανία της κυβέρνησης απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας – συνέντευξη στην εφημερίδα “Realnews”

Με τη διακοπή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος η κυβέρνηση προσπάθησε να καλύψει τις δίκες της ευθύνες υποστηρίζει στην εφημερίδα “Realnews” ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ κάνει λόγο για προνομιακές σχέσεις της κυβέρνησης με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και όπως τονίζει χαρακτηριστικά «ούτε ο Ιβάν Σαββίδης τις κρύβει ούτε ο ΑλέξηςΤσίπρα». 

Όσον αφορά τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδρια νούπολης ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης υποστηρίζει πως η κυβέρνηση δείχνει μια παρατεταμένη αμηχανία μπροστά στην επιθετικότητα της Τουρκίας.

Παράλληλα ξεκαθαρίζει πως με τους ΣΥΡΙ ΖΑ-ΑΝΕΛ η μεσαία τάξη έχει τσακιστεί από τους φόρους και οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι ενώ επιμένει πως η κυβέρνηση έχει σταθερά καθοδική πορεία κάτι που μπορεί να οδηγήσει και σε πρόωρες εκλογές.

Συνέντευξη Κωστή Χατζηδάκη στην εφημερίδα

REALNEWS

  1. Τι διαφορετικό θα έκανε η ΝΔ σε σχέση με την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει επ’ αόριστον το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ;

H Νέα Δημοκρατία θα εφάρμοζε με ευλάβεια τους νόμους ώστε να τιμωρηθούν αυστηρά οι υπεύθυνοι για το διασυρμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και της εικόνας της χώρας διεθνώς. Νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει! Αναθεωρημένο μάλιστα από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν εφαρμόζεται!

Η κυβέρνηση αμήχανη και πανικόβλητη από τα γεγονότα με τη διακοπή του πρωταθλήματος προσπάθησε καταρχάς να καλύψει τις δικές της ευθύνες και στη συνέχεια να κάνει διάχυση ευθυνών επί δικαίων και αδίκων.

Σας θυμίζω ότι επί 3 χρόνια οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μιλούν για εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Επίσης θυμίζω ότι η κυβέρνηση προχώρησε ξανά στο παρελθόν σε διακοπή του πρωταθλήματος. Η κατάσταση όμως αντί να βελτιωθεί συνεχώς χειροτερεύει.

Γιατί συνέβη αυτό; Διότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επέλεξαν συνειδητά να εμπλέξουν το ποδόσφαιρο στους μικροκομματικούς σχεδιασμούς τους. Και επιδίωξαν να ελέγξουν κάθε πτυχή του. Αυτό οδήγησε το ποδόσφαιρο σε ακόμα πιο βαθιά στην ανυποληψία. Και τώρα θερίζουν θύελλες.

  1. Υποστηρίζετε ότι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβαν Σαββίδης εχει προνομιακές σχέσεις με την κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο πιστεύετε ότι ευνοείται και με την απόφαση να διακοπεί το πρωτάθλημα όπως λένε κάποιοι; 

Υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χτυπούσε τη διαπλοκή. Αλλά αντί γι΄ αυτό έχουμε:  τα ραντεβού του κ. Τσίπρα με τον κ. Ψυχάρη πριν τις εκλογές παρουσία μιας γάτας Ιμαλαϊων, τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα, τον μεσάζοντα όπλων για τα βλήματα της Σαουδικής Αραβίας, τη μείωση του φόρου στους καζινάδες, τον κ. Σαββίδη.

Ειδικά οι προνομιακές σχέσεις της κυβέρνησης με τον κ. Σαββίδη είναι γνωστές και προφανείς. Ούτε ο κ. Σαββίδης τις κρύβει ούτε ο κ. Τσίπρας.

Η διακοπή, λοιπόν, του πρωταθλήματος ασφαλώς αδικεί όσους δεν φταίνε και ωφελεί αυτούς που έχουν την κύρια ευθύνη για την κατάσταση.

Και μετά την παρέμβαση της FIFA και της UEFA,  πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος ενός Grexit του ποδοσφαίρου που θα σημάνει την οικονομική καταστροφή και για το επαγγελματικά αλλά και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Να γυρίσουμε, συνεπώς, πολλές δεκαετίες πίσω.

  1. Όσον αφορά το θέμα των δυο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης ο Κυριάκος Μητσοτάκης  δήλωσε πρόσφατα πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν νοιάζεται στην πραγματικότητα για την άμεση επιστροφή τους. Γιατί το λέτε αυτό;

Ο κ. Τσίπρας μοιάζει σαν να βάζει το πρόβλημα κάτω  από το χαλί.

Γι’ αυτό και ενώ όλη η Ελλάδα είναι πληγωμένη βλέποντας τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς στις τουρκικές φυλακές ο ίδιος επέμεινε να χαρακτηρίσει το γεγονός ως «σύνηθες διπλωματικό επεισόδιο».

  1. Κύριε Χατζηδάκη θεωρείτε ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το τηλεφώνημα στον Ερντογάν θα λύνονταν το πρόβλημα; Δεν κάνει καλά που ακολουθεί συγκεκριμένη στρατηγική διεθνοποιώντας το θέμα;

Ο κ. Τσίπρας περηφανεύτηκε με αφορμή το περιστατικό των Ιμίων για τον δίαυλο επικοινωνίας που έχει με τον κ. Ερντογάν και τον κ. Γιλντιρίμ. Δίαυλο που, όπως είπε, αξιοποίησε μετά τον εμβολισμό του «Γαύδος» στα Ίμια.

Όταν όμως ο κ. Μητσοτάκης τον ρώτησε γιατί δεν αξιοποιεί αυτούς τους διαύλους για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Τσίπρας το αρνήθηκε. ‘Όπως αρνήθηκε να διαψεύσει και τους ισχυρισμούς Ερντογάν περί υποσχέσεώς του να εκδοθούν στην Τουρκία οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί.  Αν δεν ισχύει μπορεί και σήμερα να το διαψεύσει!

Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλύτερα τι έχει μεσολαβήσει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Εγώ εκείνο που βλέπω είναι μια παρατεταμένη αμηχανία απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας. Αμηχανία απέναντι στις δηλώσεις που έκανε ο Ερντογάν κατά τη δήθεν πετυχημένη επίσκεψή του στην Αθήνα. Αμηχανία μετά τον εμβολισμό του «Γαύδος». Αμηχανία και σύγχυση σε σχέση με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται για περίπου 20 μέρες στην Αδριανούπολη.

  1. Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου οτι οι δυο Έλληνες αξιωματικοί είναι όμηροι δείχνουν οτι υπάρχει διαφοροποίηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με το Μέγαρο Μαξίμου οπως επιμένουν κάποιοι; 

Ήδη με αφορμή και το Σκοπιανό έγινε φανερό ότι στις διεθνείς μας σχέσεις υπάρχει μία κυβέρνηση με δύο πολιτικές.

Και ειλικρινά είναι απαράδεκτο και εθνικά επικίνδυνο άλλα να λέει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα ο υπουργός Άμυνας. Μάλιστα προχθές έκαναν… ένα ακόμα βήμα: ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κ. Κουβέλης απάντησε στον υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο για το θέμα των «ομήρων».

Αυτά μόνο στον κόσμο του υπαρκτού σουρεαλισμού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γίνονται.

  1. Βλέπετε πρόωρες εκλογές αν το ΔΝΤ επιμείνει να υλοποιηθούν τα μέτρα πιο νωρίς δηλαδή από το 2019 αντί το 2020 παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιμένει ότι θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας.

Από τον Σεπτέμβρη και μετά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιδιώκουν απεγνωσμένα να αλλάζουν το κλίμα. Διεθνείς συναντήσεις, το περιβόητο κοινωνικό μέρισμα, το Σκοπιανό, η Novartis.

Τζίφος όμως! Το λένε όλες οι δημοσκοπήσεις.

Στην οικονομία η μεσαία τάξη έχει τσακιστεί από τους φόρους και οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι.

Οι κυβερνώντες δεν θέλουν να χάσουν την εξουσία, αλλά είναι ταυτόχρονα αντιμέτωποι  και με το ρίσκο μιας αποσύνθεσης,

λόγω της επισώρευσης αδιεξόδων.

Πιστεύω ότι η κυβέρνηση είναι σε σταθερά καθοδική πορεία και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

  1. Όταν ολοκληρωθεί το ελληνικό πρόγραμμα τον ερχόμενο Αύγουστο θα έχουμε καθαρή έξοδο ή για παράδειγμα θα χρειαστεί πιστοληπτική γραμμή όπως υποστηρίζει ο Γιάννης Στουρνάρας; 

Καθαρή έξοδος δεν υπάρχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 3ο ψήφισε και το 4ο μνημόνιο. Με περικοπή του αφορολόγητου, μείωση των συντάξεων, δέσμευση για πλεονάσματα 3,5%  μέχρι το ’22, μετά 2,2% μέχρι το 2060 και το υπερταμείο για ένα αιώνα.

Πέραν τούτου,  η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει τη δική της ΣΥΡΙΖΑική προληπτική γραμμή, το λεγόμενο «μαξιλάρι». Δανείζεται λεφτά και μάλιστα ακριβά.

Επομένως η συζήτηση αυτή είναι χωρίς νόημα. Ήδη έχουν δανειστεί τα λεφτά με υψηλό επιτόκιο, ήδη έχουν υπογράψει τι θα γίνει το 2019, 2020 έως το 2060!

Μετάβαση στο περιεχόμενο