Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

“Υπάρχει κίνδυνος διακοπής της κοινοτικής χρηματοδότησης” – Δήλωση Κωστή Χατζηδάκη

Image-1_9 Ο Κωστής Χατζηδάκης σε δήλωσή του προειδοποιεί για τον κίνδυνο να διακοπεί και  η χρηματοδότηση της κοινοτικής χρηματοδότησης προς τη χώρα μας.

 Αναλυτικότητα, στη δήλωσή του αναφέρει:

 “Σαν να μην έφταναν τα υπόλοιπα, το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι υπό κατάρρευση, ενώ υπάρχει κίνδυνος διακοπής της κοινοτικής χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα :

 

 

  1. Το πρώτο εξάμηνο του 2015 οι εισροές κοινοτικών κονδυλίων για το ΕΣΠΑ ήταν μόλις 450 εκ. ευρώ, έναντι 1,4 δις ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2014.
  2. Το ίδιο χρονικό διάστημα, οι πληρωμές του ΠΔΕ ήταν 1,1 δις ευρώ (17% του ετήσιου προϋπολογισμού) έναντι 2,3 δις, το πρώτο εξάμηνο πέρσι.
  3. Με δεδομένο τον εκτροχιασμό του κρατικού προϋπολογισμού που απειλείται από ένα ενδεχόμενο «Όχι» στο δημοψήφισμα, τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ κινδυνεύουν με διακοπή, εξαιτίας των προβλέψεων του κανονισμού των Διαρθρωτικών Ταμείων (1303/13), ο οποίος στο άρθρο 23 συνδέει την ομαλή κατανομή των κονδυλίων με την εκπλήρωση των όρων του Δημοσιονομικού Συμφώνου.

Ενώ η σημερινή κυβέρνηση επρόκειτο να είναι η κυβέρνηση των Δημοσίων Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ καταρρέουν, ενώ το νέο ΕΣΠΑ κινδυνεύει με διακοπή, με δυσμενέστατες συνέπειες για επιχειρήσεις, εργαζομένους και ανέργους. Αυτή η αβάσταχτη ελαφρότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το ΝΑΙ στην Ελλάδα της Ευρώπης είναι μήνυμα τόσο στη Κυβέρνηση όσο και στις Βρυξέλλες, ότι οι Ελληνες επιμένουν ευρωπαϊκά και ότι μόνο μέσω της Ενωμένης Ευρώπης οραματίζονται το μέλλον τους”.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο