Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, στην τηλεοπτική εκπομπή του Αντ1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη και στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, στους δημοσιογράφους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στην υπόθεση του ΔΝΤ παίζει μια κακόγουστη θεατρική παράσταση για να καλύψει το πακέτο μέτρων 5,5 δις που φέρνει.
Αναλυτικότερα ο Κωστής Χατζηδάκης, μεταξύ των άλλων, δήλωσε:
– Hκυβέρνηση φέρνει μέτρα 5,5 δις ευρώ και έχει ανάγκη από ένα προπέτασμα καπνού. Γι’ αυτό γαντζώνεται από τα wikileaks.
– Αν η κυβέρνηση δεν θέλει το ΔΝΤ και του Τσίπρα ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει ας του πούνε να φύγει. Αλλά χθες άρχισαν πάλι διαπραγματεύσεις.
– Toπακέτο μέτρων 5,5 δις ευρώ είναι πολύ μεγάλο για να κρυφτεί πίσω από τη θεατρική παράσταση με το ΔΝΤ.
– Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πιαστεί από τα wikileaks, αλλά το σενάριο είναι κακόγουστο. Το Σάββατο καταγγελία, τη Δευτέρα διαπραγμάτευση.
– Μετά τις πρώτες πιστολιές για το ΔΝΤ θα περίμενε κανείς μία κλιμάκωση. Αλλά ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
– Ζούμε μια επανάληψη του 2015, αλλά όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται, επαναλαμβάνεται ως φάρσα.
– Εύχομαι όλη αυτή η παράσταση με το ΔΝΤ να μην κάνει δυσκολότερη τη διαπραγμάτευση.
– Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πανικοβληθεί από τις δημοσκοπήσεις γι’ αυτό κάνουν όλες αυτές τις θεατρικές παραστάσεις για το ΔΝΤ.
– Η μόνη στρατηγική που έχει η κυβέρνηση είναι θεατρικές παραστάσεις, καθρεφτάκια για τους αφελείς και στο τέλος όπισθεν.
– O ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ στα ψέματα. Έχουν γίνει νέο ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό πορεία τους είναι η εξαέρωση.
– Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ αναληθών υποσχέσεων και αυτός που θα τους εκδικηθεί θα είναι η πραγματικότητα.
– Ανεξαρτήτως προθέσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μια πολιτική που παγιδεύει και τους ίδιους και τη χώρα.
– Η κυβέρνηση αυτή αποδεικνύεται η πιο μνημονιακή. Όπως χειρίστηκε τα πράγματα μπήκαμε σε βαθύτερο μνημόνιο.