Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών: Σύσταση Επιτροπής για την αστική κινητικότητα

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα  7η Ιανουαρίου, 2008
κκ Συντάκτες ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών:
Σύσταση Επιτροπής για την αστική κινητικότητα
Ειδική Επιτροπή για θέματα μετακινήσεων στην πόλη δημιουργείται στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστή Χατζηδάκη.
Σκοπός της Επιτροπής είναι η σύνταξη σχεδίου δράσης με προτάσεις, πρωτοβουλίες και μέτρα, προκειμένου να απαντήσει στο δημόσιο διάλογο που οργανώνει η Κομισιόν αναφορικά με τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν τις μετακινήσεις και τις συγκοινωνίες στα αστικά κέντρα.
Η Επιτροπή, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, θα διερευνήσει τις απόψεις των ενδιαφερομένων μερών στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στη Δημόσια Διαβούλευση για θέματα μετακίνησης μέσα στην πόλη (ενσωμάτωση τεχνολογικών καινοτομιών, δημιουργία καθαρών, ασφαλών και έξυπνων μεταφορών κλπ).
Κατά προτεραιότητα, η Επιτροπή θα ακούσει τις απόψεις της Αυτοδιοίκησης, των συγκοινωνιακών φορέων, των οργανώσεων ιδιοκτητών και εργαζομένων στα συγκοινωνιακά μέσα, ακαδημαϊκών και ειδικών σε θέματα μεταφορών.
Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής αναλαμβάνει ο κ. Χρόνης Ακριτίδης, Aναπληρωτής Δήμαρχος Αθηναίων, Τοπογράφος Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος.
Μέλη της Επιτροπής ορίστηκαν οι εξής:
1. Ευστράτιος Γεωργιόπουλος, Στέλεχος Δ/νσης Οδικής Ασφάλειας και Περιβάλλοντος, ΥΜΕ
2. Αβραάμ Κ. Γούναρης, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΑΣΑ
3. Κωνσταντίνος Κόκλας, Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος
4. Δήμητρα Ξυνού, Ειδική Σύμβουλος Υπουργού
5. Πάνος Παπαδάκος, Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος
6. Γιώργος Πατσιαβός, Προϊστάμενος Τμήματος Διεθνών Σχέσεων Μεταφορών, ΥΜΕ
7. Διονυσία-Γεωργία Περπερίδου, Τοπογράφος Μηχανικός, υποψήφια διδάκτωρ με γνωστικό αντικείμενο τον αστικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη
8. Ελευθερία Τοκατλίδη, Δικηγόρος, Δημοτική Σύμβουλος Χαϊδαρίου
9. Ανδρέας Τσώκος, Γεωλόγος με ειδίκευση σε θέματα περιβάλλοντος
10. Βασίλειος Ψαριανός, Καθηγητής στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ με ερευνητικό πεδίο τα συγκοινωνιακά έργα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Δημόσια Διαβούλευση επισκεφθείτε την ειδική ιστοσελίδα:
Από το Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα  7η Ιανουαρίου, 2008 

Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών: Σύσταση Επιτροπής για την αστική κινητικότητα 

Ειδική Επιτροπή για θέματα μετακινήσεων στην πόλη δημιουργείται στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστή Χατζηδάκη. Σκοπός της Επιτροπής είναι η σύνταξη σχεδίου δράσης με προτάσεις, πρωτοβουλίες και μέτρα, προκειμένου να απαντήσει στο δημόσιο διάλογο που οργανώνει η Κομισιόν αναφορικά με τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν τις μετακινήσεις και τις συγκοινωνίες στα αστικά κέντρα. 
Η Επιτροπή, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, θα διερευνήσει τις απόψεις των ενδιαφερομένων μερών στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στη Δημόσια Διαβούλευση για θέματα μετακίνησης μέσα στην πόλη (ενσωμάτωση τεχνολογικών καινοτομιών, δημιουργία καθαρών, ασφαλών και έξυπνων μεταφορών κλπ). Κατά προτεραιότητα, η Επιτροπή θα ακούσει τις απόψεις της Αυτοδιοίκησης, των συγκοινωνιακών φορέων, των οργανώσεων ιδιοκτητών και εργαζομένων στα συγκοινωνιακά μέσα, ακαδημαϊκών και ειδικών σε θέματα μεταφορών.
Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής αναλαμβάνει ο κ. Χρόνης Ακριτίδης, Aναπληρωτής Δήμαρχος Αθηναίων, Τοπογράφος Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος. 
Μέλη της Επιτροπής ορίστηκαν οι εξής: 1. Ευστράτιος Γεωργιόπουλος, Στέλεχος Δ/νσης Οδικής Ασφάλειας και Περιβάλλοντος, ΥΜΕ2. Αβραάμ Κ. Γούναρης, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΑΣΑ 3. Κωνσταντίνος Κόκλας, Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος4. Δήμητρα Ξυνού, Ειδική Σύμβουλος Υπουργού5. Πάνος Παπαδάκος, Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος 6. Γιώργος Πατσιαβός, Προϊστάμενος Τμήματος Διεθνών Σχέσεων Μεταφορών, ΥΜΕ 7. Διονυσία-Γεωργία Περπερίδου, Τοπογράφος Μηχανικός, υποψήφια διδάκτωρ με γνωστικό αντικείμενο τον αστικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη8. Ελευθερία Τοκατλίδη, Δικηγόρος, Δημοτική Σύμβουλος Χαϊδαρίου 9. Ανδρέας Τσώκος, Γεωλόγος με ειδίκευση σε θέματα περιβάλλοντος 10. Βασίλειος Ψαριανός, Καθηγητής στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ με ερευνητικό πεδίο τα συγκοινωνιακά έργα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Δημόσια Διαβούλευση επισκεφθείτε την ειδική ιστοσελίδα: http://www.yme.gov.gr/?getwhat=1&oid=780&id=&tid=791

Από το Γραφείο Τύπου

 


Μετάβαση στο περιεχόμενο