Κωστής Χατζηδάκης

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ζητούμε μαζική στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις κάλπες-συνέντευξη στην εφημερίδα POLITICAL

Τις προτεραιότητες της νέας τετραετίας ιεραρχεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ενώ αναδεικνύει το πραγματικό διακύβευμα της κάλπης. Όπως σημειώνει, η ΝΔ ζητεί μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να συνεχίσει την προσπάθεια για ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για περεταίρω αύξηση των μισθών, αύξηση των συντάξεων και βελτίωση συνολικά του βιοτικού επιπέδου των πολιτών για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, μεταξύ άλλων με την αύξηση του προσωπικού του και την ενίσχυση των υποδομών και για να δώσει τη μάχη με το «βαθύ κράτος».

 

Η ΝΔ επιμένει, μέχρι την τελευταία στιγμή, ότι οι κάλπες είναι άδειες και θα πρέπει να γεμίσουν εκ νέου. Σας φοβίζει το ενδεχόμενο, ένας αριθμός πολιτών, είτε να μην προσέλθει στις κάλπες, είτε να αλλάξει την προτίμηση του, φοβούμενος μία απόλυτη κυριαρχία που θα μπορούσε να εκληφθεί από τον Κ. Μητσοτάκη και το κόμμα σας ως «λευκή επιταγή» όπως λέει και η αντιπολίτευση;

 Από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, η χώρα έχει κατεξοχήν κυβερνηθεί από αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Πρώτη φορά ακούμε ότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με απόλυτη κυριαρχία! Θυμίζω, επίσης, ότι η Νέα Δημοκρατία κυβέρνησε αυτοδύναμα την προηγούμενη τετραετία και οι πολίτες επέλεξαν να αυξήσουν το ποσοστό μας. Αυτό για εμάς σημαίνει ότι πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο να μείνουμε μακριά από κάθε αυταρέσκεια και αλαζονεία. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει, ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό μας, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ευθύνη μας. Αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος είναι ο εξής: Ορισμένοι συμπολίτες μας -που μας στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές ή σκέφτονται να μας στηρίξουν τώρα- βέβαιοι για τη νίκη μας την Κυριακή, να επιλέξουν να μην ψηφίσουν. Αυτό θα μπορούσε όντως να οδηγήσει σε ένα μη αναμενόμενο αποτέλεσμα. Γι’αυτό και λέμε: Ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι μεν απολύτως εφικτός. Δεν επιτυγχάνεται, όμως, με αυτοματισμούς. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο αριθμός των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή. Γι’αυτό και απευθυνόμαστε στους πολίτες που μας ψήφισαν, αλλά και σε όσους το σκέφτονται ή αμφιταλαντεύονται και τους λέμε: Οι εκλογές ξεκινούν από την αρχή. Αν για κάποιο λόγο ορισμένοι δυνάμει ψηφοφόροι μας δεν ψηφίσουν, τότε ας έχουν υπόψη τους ότι μπορεί να μην έχουμε την πολιτική και οικονομική σταθερότητα που όλοι ευχόμαστε να έχει ο τόπος. Γι’αυτό ζητάμε μαζική στήριξη της Νέας Δημοκρατίας! Για να συνεχίσει ο τόπος στο δρόμο της σταθερότητας, της σοβαρότητας και της κοινής λογικής!

 Πώς ερμηνεύετε πολιτικά την έντονη κινητικότητα που καταγράφεται στα δεξιά του πολιτικού φάσματος. Αν αθροίσουμε τα ποσοστά που καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις, θα δούμε ότι η δυναμική δεν είναι ευκαταφρόνητη. Πού το αποδίδετε; Και πώς σκοπεύετε να το αντιμετωπίσετε;

 Έχουν πράγματι δημιουργηθεί διάφορα κομματίδια και σχηματισμοί οι οποίοι προσπαθούν να καπηλευθούν τις ιδέες της πίστης και της πατρίδας. Επενδύοντας στις μαγικές λύσεις, στο ψέμα, στον λαϊκισμό. Μόνο που η Ελλάδα βρίσκεται πια σε νέα φάση. Έχει τα εργαλεία να απαντήσει σε όσους προσπαθούν να διχάσουν τους Έλληνες. Αυτό κάναμε τέσσερα χρόνια τώρα με συγκεκριμένο έργο για την πατρίδα, την κοινωνία, την ελληνική οικογένεια: Προστατεύσαμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας (πχ στον Έβρο). Ενισχύσαμε την αμυντική μας θωράκιση. Υπογράψαμε αμυντικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Βάλαμε, επίσης, τις βάσεις για μία ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, που είναι προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω, αλλά και για μία ουσιαστική κοινωνική πολιτική: Μειώσαμε την ανεργία για να έχουν οι νέοι μας μέλλον στον τόπο. Στηρίξαμε τους εργαζόμενους με ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού. Στηρίζουμε, επίσης, εμπράκτως την οικογένεια, τόσο με την διεύρυνση των γονικών αδειών, όσο και με την αύξηση των επιδομάτων για τα παιδιά και την ενίσχυση των πολιτικών για τους πολυτέκνους. Αυτή είναι η απάντηση στους κάθε λογής εμπόρους της πίστης και του «κούφιου» πατριωτισμού. Μία πολιτική που ενώνει, ενισχύει την κοινωνική συνοχή και κάνει την Ελλάδα πιο δυνατή!

Ποιες κατά την άποψή σας θα πρέπει να είναι οι νέες προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας;

 Είναι, πρώτον, η συνέχιση της προσπάθειας για ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω αύξηση των μισθών, αύξηση των συντάξεων και βελτίωση συνολικά του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Δεύτερον, η αναβάθμιση του ΕΣΥ, μεταξύ άλλων με την αύξηση του προσωπικού του και τη ενίσχυση των υποδομών. Και, τρίτον, η μάχη με το «βαθύ κράτος». Ο εκσυγχρονισμός, δηλαδή, του Δημοσίου, με αιχμή την βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη. Όλα αυτά θα επιτευχθούν πολύ περισσότερο και πολύ γρηγορότερα με μία ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Και γι’αυτό ζητούμε μαζική στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις κάλπες!

 Η ΝΔ κατόρθωσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και μάλιστα μαζικά, ακόμα στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, που παραδοσιακά κινούνταν στα αριστερά του πολιτικού φάσματος. Αρκετοί συνέδεσαν την εξέλιξη αυτή με την επιδοματική πολιτική των τελευταίων χρόνων. Ωστόσο, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές της Κομισιόν, αυτή η πολιτική πρέπει να εκλείψει. Πού θα πρέπει να στραφεί τώρα το κέντρο βάρος;

 Εδώ υπάρχει μία παρανόηση. Είναι ένα πράγμα τα έκτακτα επιδόματα που δόθηκαν στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης. Και είμαστε περήφανοι που κρατήσαμε όρθια τη χώρα και τους πολίτες σε δύσκολες στιγμές. Και είναι ένα άλλο πράγμα, η έμφαση που δώσαμε σε μια ουσιαστική κοινωνική πολιτική στην πράξη: Δώσαμε λύση στο επίμονο πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων. Δώσαμε τις πρώτες μετά από 12 χρόνια αυξήσεις ύψους 7,75% στις συντάξεις. Μειώσαμε την ανεργία πάνω από 6 μονάδες. Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό τα 650 στα 780 ευρώ. Ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε μία σύγχρονη στεγαστική πολιτική για τους νέους. Σας μιλώ για μία ουσιαστική -όχι επιδοματική- κοινωνική πολιτική, η οποία άλλαξε στην πράξη τη ζωή των συμπολιτών μας και θα συνεχίζει να την αλλάζει. Είναι αυτά, κυρίως, που επιβραβεύτηκαν. Προσέξτε, όμως: όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει πραγματικότητα, αν δεν είχαμε πρώτα εφαρμόσει μία πολιτική, η οποία, μέσω της ελεύθερης οικονομίας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία ισχυρή ανάπτυξη: με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μειώσεις φόρων και εισφορών, απλοποίηση αδειοδοτικών διαδικασιών, προσέλκυση επενδύσεων. Ήταν αυτά που οδήγησαν σε αύξηση του εθνικού πλούτου και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις, ενώ δίνουμε προοπτική στην οικονομία, να εφαρμόζουμε ταυτόχρονα μία ουσιαστική κοινωνική πολιτική. Αυτή ήταν η καρδιά της πολιτικής μας. Τώρα, αφήνοντας πίσω τις έκτακτες συνθήκες του κορωνοϊού και της ενεργειακής κρίσης, όλη η Ευρώπη προχωρεί σε πολιτικές που προσαρμόζονται σε ένα νέο καθεστώς μεγαλύτερης ομαλότητας. Ελπίζω να μην ενοχλείται κάποιος στην αντιπολίτευση από αυτό και να θεωρεί αρνητικό νέο ότι δεν θα υπάρχουν εισαγόμενες κρίσεις προς αντιμετώπιση! Εμείς θα συνεχίσουμε να κινούμαστε  μαζί με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε πολιτικές που συνδυάζουν την ανάπτυξη με την κοινωνική προστασία!

Οι πολίτες σας έδωσαν την πρωτιά στη δύσκολη περιφέρεια του Βόρειου Τομέα της Αθήνας. Τί σημαίνει αυτό για σας και πως θα ανταποδώσετε την εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπό σας;

 Σημαίνει πολλά. Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα το ότι σχεδόν 1 στους 2 ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών με τίμησε με την ψήφο του, αναδεικνύοντάς με και πάλι πρώτο βουλευτή της περιφέρειας. Και μάλιστα με 76 χιλιάδες σταυρούς, που ήταν παραπάνω σταυροί σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου γι’αυτό! Η αγάπη και η στήριξη των πολιτών είναι, όμως, ταυτόχρονα και ένα βάρος στους ώμους μου, διότι πρέπει να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους: Να συνεχίζω να βάζω τα δυνατά μου για να κάνω το καλύτερο δυνατό απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Να συνεχίσω να προωθώ σύγχρονες, ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις και λύσεις κοινής λογικής: Όπως έχω κάνει για την Ολυμπιακή, για τα περιφερειακά αεροδρόμια, για τη ΔΕΗ, για τον ΕΦΚΑ. Έτσι θα συνεχίσω. Με μία πολιτική με αξίες και αποτέλεσμα. Πάντα μπροστά στη μάχη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για μία Ελλάδα Ευρώπης και κοινής λογικής!

Μετάβαση στο περιεχόμενο